:mrgreen:
Printable View
:mrgreen:
Da se i ja nadovežem na ovu temu. Malena mi ima zelenkasto sivu i vodenastu stolicu 7 dana.. Trošila sam lijekove cefal*** (nemrem se sjetit sad kak se točno zovu) zbog prehlade. Pa sam joj bila dala malčice čaja od kamilice. Prvo sam mislila da je stolica takva zbog kamilice. Bile prije tjedan dana na redovnoj kontroli i rekla sam pedici šta me muči, ali nisam spomenula lijekove, već samo čaj. (nsiam se uopće sjetila) Rekla mi da dam šipkov čaj. Međutim, stolica je i dalje zelenkasta i vodena. Neki dan jela sam trešnje- reko zbog tog je. Ali eto i danas joj je bila jako vodenasta i zelena:(. Zbog čeg?? Sad mi sveki kaže da je i tako njoj bilo sa kćerkom pa je pedijatrica rekla da je dijete gladno i tako ona počela sa dohranom, a time se i stolica izregulirala. Svakako ću nazvat popodne pedicu da je upitam za savjet, ili eventualno da odem do nje da izvažemo pa da vidimo jel gubi na kilaži ili dobiva. Ja nekako i ne mislim da mi je dijete gladno, zadovoljna je, smije se, lijepo jede...jedino me ta stolica sad muči. Kaj je moguće da bi to bilo zbog antibiotika. O.k. znam da je, ali tako dugo?? :/
moguće je da je zbog antibiotika. moja m je u rodilištu zbog infekcije dobivala jaku kuru antibiotika i imala je prva tri mjeseca takvu stolicu. znaš da se odraslima preporučuje jogurt uz antibiotike zbog toga jer antibiotici poremete crijevnu floru.
zelena stolica nije zbog gladi. tu mi je i moja pedijatrica sa sigurnošću odbacila svake sumnje.
hvala. Baš ću nazvat da čujem šta će mi reć. Flašica mi je zadnja na popisu- jedino ako ću baš morati... :(Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
evo, pedica mi rekla da je skinem na 8 dana sa D3 i da joj dajem 2 dana Prolife bočice. :? Pa ćemo vidjeti.
kakve prolife bocice? kaj je to?
zasto bi joj davala ista osim svog mlijeka ako tako fino napreduje? ja ti savjetujem da ne eksperimentiras bezveze, beba ti je jos mala, 4 mjeseca tek...Citiraj:
kristina_zg prvotno napisa
ma ni ne dajem joj ništa osim svog mlijeka. Jedino sam možda popustila zbog napadaja svih okolo sebe kako moram dati malo druge tekućine kad su grde vrućine, pa sam joj tako dala malo čaja/prokuhane vode, ali zbilja MALO. a i to malo kaj sam joj dala je ispljunula van :lol:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ne znam kaj su to prolife bočice. Rekla mi je da ih dajem svekupuno 3 u 2 dana. Ne idu na recept.Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ma ni ne dajem joj ništa osim svog mlijeka. Jedino sam malo popustila napadajima svih oko sebe, pogotovo ovih najbližih, kako moram djetetu dati malo tekućine pored svog mlijeka, pogotovo kad su ovako grde vrućine. Pa sam joj i tako dala malo čaja/prokuhane vode, ali zbilja MALO. Čak je i to malo što sam joj dala ispljunula van!! :lol:
o Božeee..kaj je ovo...malo mi sve zaštekalo. Pardonček :oops: :*
evo donio MM iz ljekarne Prolife - za regulaciju crijevne mikroflore. Unutra je 7 bočica. Piše da se pije jedna dnevno i to obično ujutro. A meni je pedica rekla da joj dam 3 bočice u 2 dana..Ne znam kak bumo to izveli, jel bu uopće htela popiti to :/
popij ti, pa bu i ona dobila preko tvog mlijeka ;)
vidiš, vidiš ;) :*
jednu bočicu ću joj ovak dati a ostale 2 ću sama popiti ;)
I ja već treći dan pijem cefalosporinski antibiotik (zbog perforiranog čira na preponi:-/). Tačno toliko i maleni ima grozne, zelene, smrdljive stolice. Grčevi su se pojačali, mada, danas je malo bolji jer baš duuugo čekam da podrigne i nalivam se acidofilima.Šta da radim, sa terapijom ne mogu prestati još par dana? Nemam utisak da je gladan, sisa kao i obično, dobro spava noću, a danju se baš muči sa tim grčevima.Pun je vazduha...
Daj istu dojku i vise puta u okviru 2-3 sata, pa tek onda drugu, na taj nacin ce bebac doci do masnijeg mleka, a ne samo do onog prvog.
Ako cesto menjas dojke, seceri iz tog prednjeg mleka mogu obojiti stolicu u zeleno.
Uh, gde sam ja zabrijala, odgovaram na stari post, sa prve strane, sorry.
I ja sam dobila ovakav savet. i poslušala ga, sinoć. prolife i sl preparati su liofilizirane bakterije crevne flore, koje, verujem, mogu samo pomoći u slučajevima kada je ista narušena antibioticima, kao kod mog maleckog. razmutila sam mu jednu kapsulu u mom mleku i dala mu na kašičicu. i, da. pošto preparat ima lokalno delovanje (u crevima), ne verujem da, kada ga majka popije, on stigne do bebe. eto, krenuli smo sinoć, pa ćemo videti. stolica je još uvek zelena, ali više ne smrdi toliko...
evo da ne otvaram novu temu.....dakle, malisa ima 3 i pol mjeseca, iskljucivo doji, malo je prehladjen, jucer smo bili kod pedijatrice, i dobili smo sirup Cefixim, mora piti 3 ml dnevno........ stolica sluzavo zelena...... znaci moze biti od toga? jer to je antibiotik? Inace na kilazi dobiva super, rodjen je sa 3850 g, sa 3 mjeseca i 14 dana je imao 6770 g..... jucer mi je malo slabije jeo, jer mu je nosić začepljen pa se poprilično napati......... redovno kaka, od jutros smo imali 5 pokakanih pelena i sve su bile poprilicno zelene, jel moguce da je od samo 3 ml antibiotika stolica zelena cijeli dan?
Tekst sa portala o zelenim stolicama (ovdje) kaže:Ako beba tako reagira na antibiotike koje mama uzima, vjerujem da je reakcija na bebino uzimanje antibiotika i puno jača.Citiraj:
Lijekovi koje majka uzima (npr. antibiotici, željezo), velika količina zelenih namirnica (zeleno povrće ili hrana obojena zelenom prehrambenom bojom) ili bilo koja druga hrana koja na neki način remeti apsorpciju hranjivih tvari u crijevu također mogu biti uzrokom povremenog pojavljivanja zelene stolice kod dojenčeta.
http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.google.com/favicon.icohttp://www.babylon.com/favicon.ico
evo mali update-završila sam kuru cefaleksina i stvar se istog dana počela popravljati- stolice su još zelenkaste, ali sa sve više primesa žutog, više ne smrde, grčeva i bolova više nema. sad je malac opet onako raspoložen i spokojan kao što smo navikli...