-
Moj mali ide u vrtić Linigru. Cijena mu je 800 kn. Ima ih 13 u grupi i 2 tete. Mogu samo reći da nikada nije došao musav, prljav, pune pelene, zajedene guze, balavog nosa i sl. a to su bili moji najveći strahovi...znam da zvuči grozno ali ja sam milila da tete samo mijenjaju pelene u 16 h prije nego ćemo doći po njih. No nije fer prema tetama misliti tako, jer ima onih koje se stvarno trude i koje su divne. Pošto je moje dijete u jaslicama više se vodi osjećajem tko je dobar, a tko ne. On još uvijek ne zna sakriti ako nešto ne želi ili ako mu se ne sviđa, ali kada ga vidim kako ide sam iz tatinog zagrljaja tetama da ga utješe jer mi idemo to mi puno govori. Uredno nam kažu što je radio taj dan, kako je papao i to sam, kako se igra, da voli da je netko pored njega dok zaspe (ovo me se posebno dojmilo jer znači da tete vide). Problem je jedino mali prostor vani, ali to je na žalost tako. Hrana je puno bolja nego što čitam da je bila prije. Evo ako mogu još kako pomoći tu sam....
Još par informacija - svaki dan se nosi 5 kom pelena, pa kad se nakupi teta kaže ne treba par dana, prvih dana u mj. nosimo dva papirnata ubrusa, paket vlažnih i paket suhih maramica. Svaki drugi petak pošalju posteljinu da zamjenu, krema ide po potrebi, tete kažu kada je pri kraju. Na sastanku su nam rekli da se ne ljutimo na veliku količinu maramica i ubrusa jer tete sve za njima čiste sa tim, a oni dosta prosipaju jer su ih tete uče da polako jedu sami i to mi je ok. Svaki drugi treći dan odnesemo par komada opranih slinčeka i to je to. Rezervna robica je uvijek u vrtiću, ako ju tete upotrijebe, kažu nam pa sutra odmah donesemo novu.
Nama je ovo prvo dijete pa nam je sve bilo novo i šok, ali jako smo ugodno iznenađeni. Malecki se super snašao i teže sam ja to podnijela nego on. Tete kažu da se vidi kako se sa njim puno radilo i da sluša - koliko tako mali naravno može slušati. On je tete šarmirao slanjem pusa i miganjem i kada im je pokazao kako mama hoda kada ju bole leđa... po tome ga znaju i tete iz drugih skupina... ah... mamino dijete...
-
Hvala na odg. Jučer smo saznali da smo dobili mjesto kod časnih tako da ne tražim dalje.