kao sto rekoh nema T (napravila test).....samo me užasno živcira to kaj nemrem procurit..bas frustrirajuće...
Printable View
kao sto rekoh nema T (napravila test).....samo me užasno živcira to kaj nemrem procurit..bas frustrirajuće...
curke, vidim da ima svakakvih ciklusa nakon stimulacije. ja sam imala stimulirani icsi u 11. mjesecu. Nije uspjelo i dobila sam mengu normalno 26 dan ciklusa (što je kod mene uobičajeno) i trajala je nešto duže. Zatim sam u 12. mjesecu prokrvarila na 20. dan ciklusa (jako slabo) i to je trajalo 2-3 dana. Nakon toga je prava menga došla 30. dan ciklusa uz jake bolove. moram napomenuti da me od 20. dana ciklusa do tog 30. dana stalno po malo bolio trbuh. Otišla sam ginekologu zbog dostrukog krvarenja, ali on je rekao da je sve ok i da ne vidi razlog da bi se to ponovilo. No, mene je i dalje tu i tamo znao boljeti trbuh, iako je menga otišla... trudimo se na bebi prirodnim putem jer čekamo idući icsi. Ni u prvom mjesecu nema uspjeha (očito) jer sam sad prokrvarila na 19. dan i to slabo krvarenje još traje (danas mi je 23. dan ciklusa). ne znam hoće li opet stati pa se pojaviti prava menga ili kaj... trbuh me naravno boli, ali ne jako. jel neka od vas imala sličnih iskustava? ne znam jel me treba biti strah da se nešto grdo poremetilo, ili su takvi nenormalni ciklusi posljedica stimulacije?? grrrrr!!!!
mary26 ne kužim tvoje cikluse....baš nikako... I ja sam bila u postupku u 11. mjesecu, nažalost nismo uspjeli i M je došla na 35. dc. Nakon te M slijedeća je došla školski, na 28 dc i sad sam negdje pri sredini ciklusa.
Zbunila si me jer tu spominješ više ciklusa nego što sam izbrojala da ti je moglo doći... Ajde pojasni malo...
mary ni meni to ne zvuči normalno. a da odeš po drugo mišljenje u nekog drugog ginekologa, makar privatnika?
prvu menstruaciju nakon postupka sam dobila 4.12. ta je bila normalna. Nakon toga sam jako slabo krvarila od 23.12. (dakle 20. dan ciklusa) do Božića, a pravu mengu sam dobila 2.1. Sad sam opet prokrvarila puno ranije (20.1.) i krvarenje još uvijek traje iako je jako slabo. (pravu mengu bi trebala dobiti za par dana). u biti, svaki put prokrvarim 10 dana ranije nego kaj bi trebala. nadam se da sam malo pojasnila stvar. odlučila sam da kad krvarenje prestane, da ću otići dr. Radončiću na pregled.
mary 26 ...ja sam skužila te tvoje kvazi menstruacije....i mislim da se sekiraš bezveze i osluškuješ se previše i previše tražiš mišljenje doktora koji ti nemaju šta pametnoga reći(ako nisi trudna što možeš provjeriti testom za trudnoću da isključiš)...čak se ni ja toliko ne osluškujem:)))....to je sve normalno jer svačiji organizam reagira drukčije još plus ako si bila u dugom protokolu tim više,pošto decapeptil dosta postisne tvoje ovarije,a sada ti se organizam bori da sve vrati u normalu...meni je u prošlom ivfu došla 10 dana ranije menga, u ovom 10 dana kasnije...a idem na redovite ultrazvučne kontrole radi endo i sve je u perfektnom redu.mene je isto bolilo 15 dana prije menge ali onako čudno po sat vremena na dan i onda ništa....kažem ti..prestani se sekirat jer ce ti a ma baš svaki ciklus biti drukčiji od sada pošto nisi više "normalna" već si pod utjecajem umjetnih hormona....
dont worry be happy!!pusa
mirna26, hvala na savjetu. ja se stalno umirujem i tvrdim si da je to od stimulacije (i bila sam u dugom protokolu). ali kad ti svi govore da to nije normalno i da odem na pregled, malo se zabrinem. + kaj se moram stalno kontrolirati zbog endometrioze, + kaj imam hrpu bakterija... kao da svaki dan spavam s par muškaraca i uz to se ne perem... :-) (oprosti na izrazu, ali tak mi je muž rekao nakon zadnjih nalaza pa mi bilo presmiješno). nadam se da sve bude u redu. još jednom hvala!
hehe..ma te bakterije ja više niti ne shvaćam ozbiljno..imam ih uvijek a bogme ih ima i MM u ejakulatu.vjerujem da ima i tvoj da mu odneseš ejakulat na bakteriološki pregled tak da se igrate ping ponga..on tebi malo da pa ti njemu i tak u nedogled....treba uzeti nešto lokalno jer antibiotike per os ne vrijedi piti samo ti bude još gore pa još dođu gljivice pa se flora uništi pa dođu loše bakterije umjesto dobrih i opet u nedogled...ja sam s tim prekrstila i uzimam betadine vagg po 7dana i sve mi prođe...uzmeš ih prije punkcije 7dana i to je dovoljno.u početku me malo peckalo ali sam se navikla i sad mi je super.
sretno koka
I ja sam bila u postupku u 11 mjesecu.Prokrvarila 28dc uz prethodan spoting od 2 dana. 3 dana pred predviđeno vađenje bete. Uglavnom betu nisam ni vadila jer sam se razbjesnila na moju dok.koja me otpilila kući bez uputnice nakon odužeg čekanja da me primi,a njoj su taj dan narasli rogovi jer joj se sestra razboljela pa je sama i nema vremena za uputnice:evil::evil::evil:! Nakon tog sam umjesto bete napravila 3 TT u 10 dana i prestala s utrićima. Testovi si naravno bili neg. Ta prva menga kratka,oskudna. Iduća opet 26dc spoting-28dc menga,ovaj put obilna,malo duža. I nastavak spotinga i danas 12dc. U međuvremenu napravila i 4 TT zbog loše prve menge i neg. Zabrinjava me taj bezvezni spoting koji je gotovo nikakav ali je tu. I ovo mi je prvi i zadnji put da nisam izvadila Bhcg. Dosad sam je uvijek vadila pa sam bila na miru. Trudna nisam al na internetu nađeš svega pa si umisliš 100 bolesti i imaš sve simptome. Ima li netko od vas spoting nakon menge? Od pomisli da odem kod one moje dok. mi rogovi rastu...
meni je 19 dan nakon neuspjelog et i još nisam dobila...cike rasturaju, mučno mi je i ne podnosim dim cigarete...iz potpisa se vidi sve, nema 100% t i vjerojatno je neki hormonalni poremećaj u pitanju...prošli put je odmah stigla 15 dnt,tj. 2 dana nakon što sam prestala sa utrićima...sad je bilo jedino drugačije što sam pila estrofem 6 tabletica dnevno pa je to vjerojatno razlog...vidjela sam da je bilo curki da im je i po 5 dana kasnije dolazila nakon prestanka stavljanja utrića...a trebala bi onda do nedelje stići...
mrvica, jučer sam u brzini skužila da sam te krivo skužila da ti menga kasni 18 dana nakon zadnjeg utrića:-), važno je koliko je dana prošlo od zadnjeg utrića, a ne od ET-a:-). Dakle, 2-4 dana nakon zadnjeg utrića (ili 5) (opet ponavljam) je normalno da menga dođe. Koliko ti je sad dana nakon zadnjeg utrića? Estrofem nema utjacaja na dolazak menge.
mrvica7, meni je svaki put do sada M stigla 4. dan nakon skidanja s utrića, s tim da sam u zadnjem postupku i ja bila na estrofemu...ne moram ti reći da mi se podrigivalo, čak sam par puta imala i vrtoglavicu...kad ono šipak! sve su to "simptomi" u glavi od terapije
ma doći će sigurno...mislim da je ponedeljak navečer bio zadnji utrić...ma meni je ovo drugi put u postupku, tako da je meni sve to u principu novo...eto, sad sam saznala 1 više - vrtoglavica od estrofema...
Jedanput je meni prošlo 6 dana od zadnjeg utrogestana do menstruacije.
evo me, nisam se stigla prije javiti...je, stigla je 5 dana nakon zadnjeg utrogestana, prvi dan mi je u jednom trenutku pozlilo od bolova i jučer je kao prestala i onda sinoć opet krenula...bolje, neka se sve pročisti, ali ova je bila užasna...sad idem u borbu sa kilama i do 8og mjeseca pokušati što više kila izgubiti...
ovo je strašno neodgovorno razmišljanje. bolje je riješiti se bakterija prije postupka (oba partnera atb, kondomi) nego eventualno zatrudniti pa se šopati atb u trudnoći.
a uz atb OBAVEZNO PITI lactogyn, smanjiti unos šećera, kruha i kvas-proizvoda i neće biti ni gljivica.
betadine je jednokratno rješenje.
i mene je zabrinuo ovaj ciklus- nakon polustimuliranog ivf-a m. došla 4.dan nakon zadnjeg utrića, ali trajala samo 2 dana i to stvarno slabo krvarenje i nakon toga smeđi iscjedak i prestaje .Uz to osjećam povremeno neko oštro probadanje dolje! Inače nemam baš duge i obilne m. ali ovo je ipak prekratko i stvarno me brine. Ima li netko slična iskustva?
Cure , meni je ovo bio prvi stimulirani 21 gonal i cetrotide .. kratki protokol, menstruacija je došla treći dan nakon prestanka utrića i trajala dva dana ko i obično meni je dva, tri dan , lai od 7dc iscjedak jaki, ai bez mirisa i bije i od onda spoting, dams mi 15 dc i još taje, stalno spoting ili tamna krv ili ponekad svježa, da li znate što bi to moglo biti, bolova nemam?
Ja sma potpuno izgubljena....
11 dan nakon transfera dvije-tri flekice svjeze krvi na papiru i rekoh sebi, eto stigla je i odlucim ipak uzeti jos dvije doze utrogestana do sljedceg jutra kad vadim betu.
Izvadim betu i ona je 0. OK. Rekoh sad vise necu utrice pa ce krenuti i pravo krvarenje (tako je bilo u prvom postupku, doduse tada je bila puna stimulacija, a sada prirodni ciklus, osim utrogestani nakon transfera).
Ali evo cekam vec dva dana i nista, nakon onih par tragova vise apsolutno nista a dva dana sam cista od utrogestana.
Rekla bih da je to normlano i da malo kasni zbog velikih doza progesterona, no medjutim nebudi lijen napravim ja jos jedan kucni test na Hcg i jos jedan na LH kad ono ovaj na LH pozitivan...crtica skoro jednako tamna kao kontrolna sto obicno znaci da ovulacija stize kroz par dana!!!!
Osim toga rastura me lijevi jajnik, na tocno onakav nacin na koji me rastura uvijek kad ovuliram i kad folikuli porastu.
Je li moguca ovulacija bez mjesecnice? Da li je moj zbunjeno tijelo ono sitno krvarenje 11 dnt. moglo pojmiti kao menstruaciju i smatrati to odradjenim pa krenuti u novi ciklus bez pravog krvarenja?
Ako zovem svog ginekologa vjerojatno cu ga zbuniti i reci ce da nesto fantaziram i odbit mi UZV jer su ionako prekrcani, a privatno mi se ne daje 250 kn. Je li se ovo desilo nekome od vas?
Mozda da odem u KBC gdje je i bio postupak i inzistiram da me prof. primi?
Evo, ipak je krenulo....ali opet nije mi jasno otkud mi poviseni LH u ovoj fazi ciklusa i zasto me boli jajnik kao pred ovulaciju...
Lilly - i mene su boljeli jajnici dok nisam procurila iako nisam bila u punom stimuliranom, ma zapravo ih povremeno osjećam i poslije...valjda se još oporavljaju od punkcije ...
ma ja ovog puta uopce nisam bila u stimulaciji a nisam imala ni punkciju jer smo bili u postupku sa smrznutim stanicama. Jako je neobicno, ali ipak veselim se sto je krvarenje ipak krenulo jer sta sad, znam da trudna nisam :( a sva sam bila jadna od pms-a.
ivf - nije doslo do transfera
lutealna faza je trajala samo 12 dana..inace je duza..jucer dosla bestija..
Nije bas posjecen ovaj topic cini mi se....
Ako aleti netko s dobrom idejom nek mi odgovori molim na ovo:
Koji od sljedecih dana da uzmem kao prvi dan ciklusa??
11 dnt. nekoliko tragova svjeze krvi
12 dnt. beta nula krvi nema uopce
13 dnt. i dalje nema krvarenja
14 dnt. opet par tragova samo ujutro pa cijeli dan i cijelu noc bas nista
15 dnt. krenulo uobicajeno krvarenje
LilyOfTheValley 1. dan ciklusa se racuna kada krene pravo, obilno krvarenje, takvo da moras zamjeniti ulozak. U tvom slucaju je to onda 15. dnt.
Cure moje ja sam tako zbunjena. Ovaj mjesec pauziramo od postupaka i čekamo mengu da krenemo u novi postupak u Ljubljani. I sad, 18dc krenulo dolje neko brljavljenje, kao malo crvenog sluzavog, pa neka žilica, na dnevnim ulošcima stalno kao neki spotting. I tako trajalo do danas, 21dc i više ništa. Nemam pojma što je to bilo (baš sam dobila nove nalaze briseva, sve super), za mengu je ionako jako prerano. 18dc mi je jedini dan bio pozitivan onaj ovulacijski test, trakica.
I da, krenula sam s utrogestanima od 15dc, po naputku dr. jer tko zna kada bi bez njih došla menga (to obično radimo tako da ih stavljam 10 dana, a onda prestanem i menga dođe kroz nekoliko dana).
Ubija me to polu-krvarenje, spotting, jer ne želim propustiti pravu mengu jer kad ona dođe kreće taj toliko željeni postupak.
Valamala, a da napraviš za koji dan onaj drugi test??? Pa da nas razveseliš? :) Držim fige!
Joj draga, pozlatile ti se riječi milijun puta, no temperatura mi je skroz neka nenormalna i sumnjam da je uopće bilo ovulacije... Uh...
ako ti je stvarno 18dc bila pozitivna ovulacijska trakica, moguce da je ipak (unatoc utrogestanima) doslo do kasnije ovulacije. spotting moze biti i lagano ovulacijsko krvarenje i ne bi trebalo biti zabrinjavajuce, pogotovo ako je prestalo.
ako nije bilo ovulacije, M bi valjda trebala dobiti redovno nakon utrogestana; ako je pak bila ovulacija, moguce da ce ti "kasniti" M u odnosu na utrogestan, tj. dok ti ne zavrsi cijela lutealna faza.
ako ti se spotting nastavi i dalje unatoc utrogestanima... ne znam, uzv?
visibaba, hvala ti. A vidjet ćemo, čekam sljedeći tjedan i nešto će doći, plusić, menga... i bit ćemo pametniji. Što se tiče ovulacijske trakice, pošto imam policistične jajnike to nije pokazatelj ničega nažalost, kod nas znaju danima biti pozitivne trakice i baš mi se to jedan mjesec dogodilo.
Crtica je bila iste boje/debljine kao i kontrolna. To je neka fora s policističnim jajnicima da ti valjda LH bude povišen, pa trakice ispadaju pozitivne, a na kraju možda bude a možda i ne bude ovulacija, a možda je već i bila... bez veze sam potrošila lovu na te trakice...
bok cure,
lutealna faza je trajala samo 12 dana..inace je duza..
danas je 13dc..LH trakica nije ni priblizno pozitivna i vjerujem da nece ni biti.dajem si fore do sutra, nikad nisam imala ovulaciju nakon 15dc..inace ce ciklus vjerovatno bio aovulatorni..nisam imala avoulatorne cikluse..
da li je neka od vas imala nakon postupka aovulatorni ciklus? moze li to biti zbog IVF stimulacije?
hvala :)
Spodoba, meni je dr jednom rekao da se u dosta slučajeva ( oko 85%) dešava da nakon stimuliranog postupka usljedi anovulatoran...
meni se to 2 puta desilo, tako da u mom slučaju fakat vrijedi ta teorija.
Ja sam uvijek mislila da će nakon stimuliranog jajnici još neko vrijeme raditi pod utjecajem hormona, ali očito to nije slučaj.
Nadam se da će ti sljedeći ciklus biti tip-top :)
Meni su i po 2 ciklusa nakon stimuliranog znala biti anovulatorna tako da i kod mene vrijedi ta teorija
hvala cure :)
dakle prije srpnja ne vrijedi ni ici u postupak?
sutra cu jos sacekati da li ce traka eventualno potamniti, onda zovem mpovca..
pitanje... nakon jutarnjih dva utrogestana u petak, lagano krvarenje popodne, onak, bezveze,...onda niš cijelu subotu, malo navečer, onda u nedjelju malo-malo, niš...i u ponedjeljak krenula menstruacija... e sad, čitala ja :mrgreen:, i pripremila se kao, menstruacija nakon stimuliranog bude bolna, obilna, bla-bla... meni inače bude em koma bolna, em koma obilna.. i sad je znači treći dan, nitime boli kaj, niti je ona išta jača nego inače, čak mi se čini prilično slabija, mislim normalno, ide, ima ugrušaka, ima tu svega:lol: ali me čudi kaj nije niš jače nego obično... normalno ili ne?
Mislim da nije čudno, stvarno ovisi o ciklusu i o osobi. Evo moje menge nakon stimulacija su uvijek bile bezbolne i slabe i jako kratkotrajne. ;-)