Bezuvjetno :? Znači, ne možete uopće zamisliti da bi netko tko vam je prijatelj mogao napraviti nešto što je vama neprihvatljivo?
Printable View
Bezuvjetno :? Znači, ne možete uopće zamisliti da bi netko tko vam je prijatelj mogao napraviti nešto što je vama neprihvatljivo?
Mogu.... ako prijatelj napravi nešto što je MENI neprihvatljivo, ne znači da ću mu automatski okrenuti leđa...Citiraj:
Mima prvotno napisa
Dešavalo mi se već da ih podržavam i u onim postupcima za koje oni misle da su ispravni, a ja mislim da nisu...
zašto ne,mogu zamisliti da napravi nešto šta meni nije ok ali neznači da zato više nismo prijateljice i da joj neću pružiti potrebnu podrškuCitiraj:
Mima prvotno napisa
osim ako ne popi*di i uzme mitraljez i počne ubijati sve po redu
a valjda bi se i onda zapitala kako nisam vidjela da puca
Ok, ovo je malo kontradiktorno napisano, ali htjedoh napisat da ću svakome od njih biti potpora bez obzira što ja osobno mislio o tome... isto očekujem i od njih...Citiraj:
Moover prvotno napisa
Hm, stvarno ne mislim tako. Ne mogu zamisliti da bilo koga podržavam u djelima koja su meni neprihvatljiva.
prijateljstvo za mene znači iskarikirano ovo:
ta vešta ti je tako ružna da je ja u životu ne bih obukla i u njoj ti drob ispada ka iz vriće, ali ako se tebi sviđa meni ne smeta da je obučeš i ubit ću pogledom svakoga tko se usudi proturiječit tvojoj odluci :mrgreen:
iskrenost, razumijevanje i podrška su temelji pravog prijateljstva
Meni se to događa protiv moje volje. Inače, mislim da to nije u redu.Citiraj:
Moover prvotno napisa
Ne želim frendicu podržati u nekim stvarima, ali kako sam dovedena pred gotov čin, proizlazi (samim time što znam ono što njena obitelj ne zna) da ju podržavam. A nevoljko je i podržavam jer mogu izabrati: s njom ili bez nje.
Da mi je super, nije mi. Ja bih to riješila na jedan drugačiji način, tako da je ipak ne podržavam iz uvjerenja da to prijatelji moraju iako se ne slažu, već jer mi nema druge do skrivati da znam za njen dvostruki život, kad mi se već povjerila. Radi nje osobno i njene obitelji mi to nije drago, ne radi mojih uvjerenja. Ja sama već živim kako želim živjeti. Slažem se s Mimom. Možemo tu pričati o svakakvoj podršci, jer jedan je čovjek na jednome mjestu u posve drugoj situaciji - od onog drugog.
Jedino u mojoj moći je to, što ju s vremena na vrijeme podsjećam da je vrijeme da preuzme odgovornost za svoje postupke i da se prestane skrivati iza propalog braka. A ja ću joj onda biti svekolika podrška.
Ali ja i dalje ne kužim. Žena je trudna, a ti ju ne možeš podržati u čemu? U odluci da rodi? Da ima dijete? Bi li bilo bolje da pobaci?
Zanemari vezu sa oženjenim muškarcem, imaš pred sobom prijateljicu koja je trudna, koja će biti samohrana majka i kojoj u tome treba podrška. Ne moraš podržavati vezu, podržavaj odluku da rodi i ima predivno dijete koje će joj biti cijeli život i najveća ljubav na svijetu.
imam jednu blisku prijateljicu koja sa zdravljem nije najbolje (svašta nešto pa je i sa živcima tanka)... neke stvari me smetaju i ja se jedva suzdržavam da joj operem uši (jer svi vidimo da griješi) ali zbog njenog stanja uma strah me je reći joj neke stvari da ne izgubim prijateljicu... jadna sam i mrzim sebe zbog toga (i divim se sebi šta uspijevam mučat :shock: ) i smatram da time gazim sve što mislim o prijateljstvu ali šutim jer je volim.... jer je moja prijateljica...
Cubana, ja se s tim u potpunosti slažem s tobom. :)
Pričamo o bezuvjetnoj podršci prijatelju, ma što on radio. Za što ja mislim da nije to BAŠ uvijek. U mom primjeru nije.
Ja smatram da je loše što moja frendica sjedi na dvije stolice. A i njen gospodin iz sjene, makar, za to što on radi me nije ni briga. Neću je odbaciti pritom, ali ću joj dok sam živa govoriti da je to što radi loše, jer je loše. Jer ima svoju obitelj kojoj je u najmanju ruku dužna istinu. I neću ih zajedno pozivati na svoje godišnjice jer oni (realno) nisu i ne mogu biti par, bar dok ne razriješe svoje dotadašnje veze. Da ju NJM izbaci iz kuće ja joj sigurno ne bih rekla: Jesam li ti rekla? ili Sama si to tražila ili Što si drugo očekivala?, već bih joj namjestila krevet, razgovarala s njom i primila je u svoj dom dok se situacija ne razriješi. U tom smislu bila bih joj podrška. U tome što živi dvostruki život - ne. Kužiš sada?
AdioMare :klap:
to je prava prijateljica, da je bar vise takvih...
AdioMare sorry,
nisam mislila na tebe već na priču iz naslova. Moram jasnije pisati :love:
:lol: Meni bi osobno to manje smetalo. :lol:Citiraj:
sweetmint prvotno napisa
I opet moram reći - O svašta!Citiraj:
evita prvotno napisa
I pitati, zašto bi ti manje smetalo, mane bi povrijedilo tvoj ženski ego ili šta???
Ma naravno da bi smetalo,ali njemu barem nebi mogao barem napraviti dijete.
Uostalom,da imam muža koji vara više ga nebi imala. Neke žene možda mogu priječi preko toga,ali mislim da večina ipak ne. Kad te netko voli,onda ne vara,a ako vara onda ne voli (a takav ti niti ne treba)!
Ako su dotična i gospodin zaljubljeni-samo naprijed,a od prijateljice se valjda očekuje daljnja podrška,jer će dotičnoj itekako biti potrebna kad okolina počne pričati..... Beba koju nosi nije kriva i želim joj puno ljubavi od mame i svih kojima bude okružena. Nadam se da će se cijela stvar razriješiti što mirnije. Ipak,istina je da ovo nije jedini slučaj. Ima ih nažalost puno,ali mislim da nitko nema pravo suditi.
Ne kuzim zasto ne biste bile potpuno otvorene jedna prema drugoj, tako da joj ti otvoreno kazes sto mislis o cijeloj njezinoj situaciji, al da ces biti uz nju jer ste prijateljice...
Mislim, ne mozemo svi imati jednaka misljenja o svemu, pa bile i najbolje prijateljice u pitanju.
A ako jeste najbolje, onda sto ne biste bile otvorene o svemu.
Ona (koliko mi se cini) ni ne zna tvoje stajaliste i ne moze ti bolje objasniti svoje, vec vjerojatno obje glumite nesto... :/
(naravno, tako mi se cini iz procitanog - mozda grijesim, pa sorry u tom slucaju)
:lol:Citiraj:
evita prvotno napisa
A šta fali djeci?
Sori. Ma, sve je to... bosanski lonac, ili pichvajz, da budem jasnija. Ajmo mi gledati svoja posla. :mrgreen:
nemojte mi sad ubiti ovu temu..........
da ne ubijemo marii temu 8)
Eeeeee meni bi se vise gadio on kad bi me prevario sa svojim spolom, nego sa zenom....dzizus... :PCitiraj:
Ma naravno da bi smetalo,ali njemu barem nebi mogao barem napraviti dijete.
Ne odbacujem prijatelje zbog djela koja se nužno ne slažu s mojim načelima - pogotovo kad se radi o ljubavi (koja je kažu slijepa). Život je suviše kratak i suviše nepredvidiv da bih smo tako lako odbacivala prijatelje ko da su kuhinjske krpe s masnim flekama.Citiraj:
Moover prvotno napisa
Ljudi griješe, ne nužno namjerno i u pravilu ne s željom da naude drugima (ako ćemo ići s maksimom "voli blišnjega svoga..."). Zato, treba prihvatiti prijatelje onakvima kakvi jesu, sa svim lijepim i manje lijepim karakteristikama, sa svim vrlinama i manama i ne pokušavati ih iskrojiti po svojoj mjeri. I pružiti im podršku kad im treba!
Jer, u suprotnom, jednog ćemo dana zaželjeti podijeliti vijest s prijateljem ali ... neće ga biti! Jer je odbačen ko masna krpa.
Već sam napisala da znam kako ću riješiti stvar sa svojom kumom, no i dalje postoji interes za ovu temu- pa da je proširim pitanjima-
što biste mislile o mojoj kumi da čeka bebu sa npr. vašim mužem i što biste mislile o njenoj najboljoj prijateljici koja je podržava u svim postupcima?
Zar bi obje bile proglašene k.... ili, možda jedna ili ni jedna? Biste li razapinjale samo svog muža ili i ljubavnicu?
Ovo mijenjanje percepcije uopće nema smisla.Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Ali kad već pitaš ja bih razapela njega i uzela mu svaku kunu i još bi mu našla načina za zagorčati život (osvetoljubiva ku.ka, šta mogu :mrgreen: ), a za nju i njenu frendicu bi mi se živo fučkalo.
Ali ja tebe uopće ne razumijem. Čega se ti bojiš, da ne budeš u očima javnosti "strpana u isti koš" sa njom?
Đizus ženo, tvoja frendica čeka dijete, pa da ga i sa lokalnim svećenikom čeka to uopće nije važno. Dobit će bebu, ponudi joj robicu koju su tvoji prerasli, uputi ju na rodine stranice da se informira o trudnoći..., a kako će ona to s ocem riješiti to je njezina stvar.
DA je baba muško zvala bi se Duško.
Njega bih najvjerojatnije gađala sa svim što bi mi došlo pod ruku, a nje bi mi bilo žao....naravno terbalo bi mi određeno vrijeme da mi se emocije umire, no , iskreno, uvijek nih na njega bila ljuća nego na nju.
A o njenim prijateljicama ne bih ni mislila jer su njene , a ne moje
Da ih moja prijateljica podržava, e onda bi ta prijateljica bila bivša prijateljica.
Ne bih se ja bavila razmišljanjima o tvojoj kumi, a posebno o njenoj prijateljici koja ju podržava, već bi me mučile posve neke druge stvari, a jedna je od njih: kada smo se tako grubo razišli, ja i MM i što je do toga dovelo. Vjerojatno bi me jako mučilo pitanje zašto je on za tim imao potrebu i sigurno se ne bih smirila dok ne bih pronašla odgovor na to pitanje. Vjerujem da bih, kroz te odgovore, podosta saznala i o sebi, a čega možda nisam bila svjesna.
Znaš, teško mi je o tome govoriti ljudima koji me ne poznaju jer sam ti ja osoba koja nikada nije rekla: meni bi to napravio prvi i zadnji puta, i sigurno bih smogla snage (ako bi i on to želio) razgovarati i raditi na našem ponovnom zbližavanju i jednom novom braku.
Možda će netko za mene sada reći da nemam dovoljno samopoštovanja, kada mogu prijeći preko takve stvari (a možda i ne bih mogla? tko zna kakve bi okolnosti bile i koliko bi naša veza uopće funkcionirala do tada, je li to višegodišnja ljubavnica, je li to samo flert, bla, bla... ali najvažnije je da ja tu pomisao ne odbijam u startu) ali ja i na tom polju samo pokušavam funkcionirati kao i inače na svakom drugom: nema čovjeka koji ne griješi, nema čovjeka koji ne zaslužuje još jednu priliku, nema obitelji koja želi biti zajedno i koju ne vrijedi očuvati.
Gledaj, priznajem da bih, kada bi sve to skupa prošlo, pa kroz neko vrijeme, razmišljala o Njoj kakva je, čime ga je osvojila, o čemu su razgovarali, je li joj tepao :mrgreen: , vjerujem da bi dio terapije bio i da njega tu i tamo pitam o njoj, na što zasigurno imam pravo ako mi pomaže zalječiti rane.
A da bi sve to skupa bilo glatko i bezbolno kako se u ovom mom postu čini - ne zavaravam se da bi!
prvo bih dobila slom živaca i u afektu muža zatukla sikirom... :mrgreen:
možemo mi reć šta oćemo ali činjenica je da nitko sebe ne poznaje dovoljno da bi rekao ja bih to i to... ali mislim da su obe mare u pravu - pitala bih se di je pošlo krivo između nas...
a selo bi pričalo o kurvi preljubnici i glupačama koje su uz nju ... i nakon tri dana selo bi prešlo na novo čudo.... :x
nemam nikakve dvojbe - podrzala bi svoju prijateljicu u takvoj situaciji.
i ne bih ju sudila, otkuda meni uopce pravo suditi nju ili tog covjeka!?
Znam da se šališ, ali ja mislim da bih ja bila toliko ožalošćena tom viješću, da bi mi prvi poriv bio dostojanstveno se udaljiti i ne počastiti ga niti pogledom, a kamoli glasom. Ma, ni sjekirom ga ne bih dotakla :mrgreen: , jer u tom trenu ne bih mogla misliti na išta drugo do: nisam mu bila dovoljna, nisam mu bila dovoljna, nije me ni vrijedan, nije me ni vrijedan...Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Nakon par mjeseci, valjda bi ipak uslijedio neki razgovor :mrgreen:
Svejedno mislim da nema žene kojoj bi muževa prijevara bila totalni, ali ono totalni šok. Neke stvari joj ipak prethode, pa se i da naslutiti. Vjerujem da ni jedna nije toliko slijepa pored svojih očiju.
ja ne virujem da bi se uspila dostojanstveno udaljit... mislim da bih puno plakala i bila bi slomljena...
ali kao što rekoh - to su situacije za koje baš ne moš imat pojma kako bi reagira... ovako u teoriji sve je to dobro ali kad se desi :no: sve je moguće..
mislite li da je iti jedna (žena ili muškarac) za sebe mislija je ja ću svoju/svoga ubit ako me privari (mislim doslovno ubit a ne fraza )... a opet se to događa i ja virujen da se događa u afektu... to su užasne situacije...
kako bi volila reagirat - AdioMare onako kako si ti napisala... s razumijevanjem, poštovanjem, razgovorom...
ajme šta sam ovo samlila... ni samu sebe ne razumin... :oops:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
znači mislite li da je itko tko je ubija ženu /muža zbog prevare ikad prije ubojstva pomislija- ja ću je/ga ubit ako mi to napravi i da je to stvarno mislila /mislija ....
Definitivno bih pi**ila prvenstveno na muža. Premda mislim da sam jako neljubomorna po karakteru i zapravo mi je teško zamisliti kako bih reagirala. Ali prilično sam sigurna da prema njegovoj ljubavnici ne bih imala nekakvih negativnih osjećaja (možda eventualno kad bi to bila neka moja frendica u koju imam povjerenja...). A pogotovo ne prema njenoj prijateljici koja joj pomaže. U to sam sasvim sigurna. Ali ja sam možda malo izniman slučaj.Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Jednom smo imali slučaj da smo ljetovali odvojeno (još nismo bili oženjeni niti smo imali djece) i on se skompao s nekom njemicom, nekakav flert je bio u pitanju, ali ne i veza, i on je to meni sve lijepo prepričao. I slike mi pokazao :lol: . Još su se mejlali poslije :roll: . Meni je to bilo slatko, skoro mi je bila i ona simpatična makar je ne poznam, da li zato što joj se on svidio... ne znam. Čudila me vlastita reakcija. Premda je slučaj ipak jako različit od ovoga tvoje kume. I uostalom i ja sam bila na ljetovanju... :mrgreen:
Čini mi se da se brineš oko toga što će reći selo na to što se družiš s njom, možda i više nego što te brine sama moralnost njezinog postupka. To bi mogao biti i odgovor na pitanje zašto te više smeta njezina trudnoća nego sama veza. (Oprosti na iskrenosti, ali eto na forumu smo :mrgreen: )
Dakle što će reći selo? Oni zatucani reći će ono čega se bojiš. Oni otvorenog uma složit će se sa mnom (eh, što si laskam... :oops: ) Na žalost vjerojatno će oni prvi biti i bezobrazniji i glasniji. Ja ti savjetujem da postupiš po savjesti. Ne možemo živjeti život prema tome što nam drugi govore.
E sad ,ovo je tema koja je jako interesantna i evo ja ću javno napisati, ja sam oprostila .
Dobro, nije bilo trudnoće.
Ali sam oprostila.
No, najprije sam ga gađala vazom. Nisam ga pogodila. Jer nisam jasno vidjela od suza.
Sve je to život.......
:)
a sad idem dalje kuhat, upravo sam spalila krušne mrvice i sj.... rajnglu...
ne opterećujte se sitnicama, uiživajte u životu dok ste još tu
U zdravlje !
Ma tko kaže da bih ja reagirala s razumijevanjem, poštovanjem, itd? :shock:
Ja samo kažem da u velikom dijelu postoji realna mogućnost da se naš brak nakon toga održi i da ja MM oprostim nevjeru. Nisam od onih koji kategorično tvrde da ne bi nikada, samo to.
Što se tiče plakanja, ja plačem i za manje stvari od te, naravno da bih plakala, možda i histerično, ali sada mislim (znaš ono iz ljubića :mrgreen: ) da bi ga više zaboljelo (ako bi me volio još, uopće i ako je bio "samo" flert) da ga izignoriram - vidiš da ipak kujem žešću osvetu. ;)
Njemu bih olakšala da ga zveknem, pokazala bih mu bar neku reakciju.
potpis na adiomare...
:shock:
mare divim ti se...
ali ako jesi to onda valjda znači da je oprost zaslužio ...
je, svi smo zaslužili da nam se ponekad oproste neke stvari.
nakon nekog vremena i mu dala šansu da objasni što znači da bi poštovala njega i imala dovoljno razumijevanja za pružit mu šansu...Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
ja bi tako nekad volila da sam takva (ne samo u ovom slučaju nego inače)....
Jedino zbog čega mogu tvrditi da bi naš brak završio tog trena je to što znam da ne bih mogla živjeti s njim i osjećajem konstantne povrijeđenosti. Sumnja bi me grizla zauvijek, svaka piva s frendovima bi bila podvrgnuta detaljnom ispitivanju... ne bih mogla tako živjeti.
A i sama činjenica da me ne voli onako kako sam mislila da me voli...
AdioMare možeš li me zastupati u ovoj temi :lol:
Potpuno se slažem sa tobom, potupuno. Ti pišeš ono što ja mislim. Pismeno se bolje izražavaš od mene, skidam kapu :lol:
Ah, žao mi je, ali moram te razočarati :mrgreen:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
To što bih ja njemu oprostila, ne bi bilo zato što je on to zaslužio, već zato što ga ja smatram vrijednim toga (meni je dovoljno vrijedan, ako bi bio, naravno) i tu se može vrlo lako izvući sljedeći zaključak: razlog bi mi bio vrlo sebičan u tom slučaju. :mrgreen:
Ostali slučajevi su priča za sebe.
Rena, možda bi i mogla, ali pišući ovo palo mi je na pamet da mi i nije nevažna činjenica što MM ne zna moj nick na forumu. :mrgreen:
Unatoč fleksibilnosti koju sam pokazala, za svaki slučaj mu ovdje poručujem da mu je bolje da mi ne ispituje granice! :lol:
auf, koja tema... biste li pomislile vratiti istom mjerom?