Moj momcic od sedam dana samo sisa i ne zelim da to mijenjamo do daljeg! Kad mi pomenu da uzmem za svaki slucaj kutiju dohrane, sve bih ih pojela, jer su mi grudi pune za troje djece, a ne za jednog malog cvrcka mog!
Citala sam prije poroda puno o dojenju i nisam bila, kako reci, impresionirana. Mislila sam, ok, dojicu, tako treba radi bebe.
Sad mi se cini da to nekad radim zbog sebe i osjecam se predivno do gledam svog malog decka kako napreduje (rodjen sa 3150g, prva dva dana dosao na 2950g, nakon jednog dana mog dojenja skocio za 30g i otpusten iz bolnice sa 3050g!).
Neizmjerno sam ponosna. Mada me grudi bole, jako znaju biti tvrde i vruce i sve to zna da nervira, ja sam zadovoljna.
Da mi je neko rekao dok sam bila u srednjoj skoli, da cu sa 21 godinu saznati sta je sreca i ispunjnje, mislila bih da govori o zurkama, momcima, diplomama... Ni slutila ne bih da je najvece ispunjenje i radost kada dojim mog malog sina dok me on gleda svojim plavim okicama, a moj muz sjedi pored nas, smjeska se i mazi nas oboje po glavi...
Mamice, dojite svoje bebe, kako zbog njih, tako i zbog sebe. Divno je!