kakvo je to jutarnje dezurstvo?
Printable View
kakvo je to jutarnje dezurstvo?
i mm i ja imamo klizno radno vrijeme, a skola nam je na putu do posla, pa cemo ga mi odvoditi. nasli smo jednu tetu koja bi oko 13.30 skupila dvoje mlade djece u vrticu, a zatim i Jerka u skoli, i bila s njima dok netko od nas ne dode s posla. iskusni, zanima me: kada dijete (prvasic) koje je na boravku najranije moze napustiti skolu?
inace, mi do skole imamo oko 1,3 km slabo prometne ceste s jednim prelaskom preko iste takve. oko 100m ceste je bez trotoara, ali ima policajaca i malo auta (barem za sad :/ )...
ovisi kako je boravak koncipiran, kad je rucak (to se mijenja svake godine, ovisi koji su razred, jer je blagovaona mala pa idu u smjenama)
lani je bilo ovako:
rucak od 11:30 - 12:nesto
onda vani ili igra
onda u 14 pocinje pisanje zadace
pa uzina
pa doma u 15:45
ako zelis da ti u boravku pise zadacu, onda neka ga kupi nakon tog, kod nas je pocetak zadace bio uvijek u isto vrijeme
mislila sam da je jutarnje dezurstvo to da mozes dijete dovesti ranije nego sto skola pocinje (sto bi mi bio spas), pa mislim se ako takvo sto vec negdje postoji da probamo organizirati i u nasoj skoli
da, mozes ga dovesti ranije kod nas u skoli
npr ivarov frend s. svako jutro dolazi u 7:30 u razred, nema u njegovom razredu uciteljice ali su na hodniku pa ih tako hendlaju
mi smo, neroditelji, jednom morali ivara ostaviti u skoli u 6:45, nikako se nismo mogli organizirati tog dana, ja bila na putu, mm nije mogao tog dana kasniti na posao, dogovorili smo dan ranije da ce doci u to vrijeme pa je od 6:45 zujao sa cistacicama po dvorani, onda u 7 posao gore gdje su se vec skupljali ti ranoranioci
meni je jos uvijek grozno zbog tog ali njemu je to super dozivljaj bio
kod nas ima jutarnje dezurstvo (ne znam tocno od koliko sati, ali sigurno od 7 vec je) i popodnevno, ono poslije 16 (tamo budu skupa prvasi, drugasi, trecasi - svi oni koji jos ne idu sami doma, s jednom uciteljicom).
antun jos ne ide sam u skolu, nece ni ove godine.
sto se tice odvodjenja i kupljenja, ne mogu davati posebno pametne recepte, jer su nama stan-vrtic-skola-posao prilicno blizu, pa ja mogu i sve sama pjeske kad treba.
NAMA SU REKLI DA ŠKOLA POČINJE U 8,30 sory al da ovi sa cjelodnevnim dolaze u 7,30
dakle bili smo danas ispred škole, piše samo
u pon. u 18,00 svečano primanje za prvašiće
cini mi se predugu da ostaje u skoli do skoro 16hr, a s druge strane, ako tu zadacu napise u skoli, imat cemo doma vise vremena za druge stvari. nisam pametna :/ . najbolje mozda da vidim kako ce sve to njemu sjesti.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
moja ce bit do pol dva u boravku
zasto ne vidim f. na popisu?Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
ajme kako kvotaš
zato mogu editirat :P
Kak ne vidiš? On je 12ti. Cca u sredini.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Moje djevojačko prezime je sa Ž - cijeli zivot sam bila zadnja po abecedi (i uvijek akavica)
a skrolala sam bar deset, petnaest puta :shock:
isla sam provjerit, hrapave su dolje :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
(tj - onaj sistem ko kod valekica)
Napokon smo saznali detalje. :D
I mi krećemo u ponedjeljak u 17 h. Idemo u A razred i ima nas 19. Tu je i nekoliko poznatih lica iz vrtića i susjedstva pa će valjda i taj početak proći bezbolno i mama se više neće morati brinuti. :mrgreen:
danas sam srela jedne prijatelje cija kcerka isto krece u prvi razed. ide u skolu kod mimare, ne mogu se sjetiti kako se zove. rekli su mi da trecina razreda ne ide na vjeronauk. :shock: bas im zavidim. imam zebnju oko tog vjeronauka ako lara bude jedina u razredu koja ne ide.
a mi smo uspjeli naci moguce rjesnje za mislava i da ne ide sam u skolu!
baka nam zivi pored skole, samo treba proci park, nema ulice pa cemo ga ostavljati u 7:20 u bake a ona ce ga otpratitit u skolu u 8h
nemate pojma kako mi je laknulo (jos moramo ovo vidjeti s bakom i dobiti njen pristanak)
eto :D :bouncing:
bravo zrika! te bake zlata vrijede!
nama nije problem jer ce nas larina skola natjerati da dodjemo na posao ranije nego do sad.
Sretno nam svima sutra, jedva čekam izvještaje :love:
ja cekam oce li se netko javit na ovaj topic veceras, da ne ispadne da samo ja imam crve u pozadinskoj fronti
sretno svima, i dobre uciteljice i dobru ekipu u razredu zelim!!!!
Sretno prvoskolci :D
Roditelji, maramice i fotice na gotovs :love:
mi još ne znamo koja će biti učiteljica - i toga me u stvari najviše trta. a što ako mi ne sjedne na prvu, bude neka stroga i opasna? baaa.
to ja samo s vama ovdje tako - s jurajem samo pozitiva :mrgreen:
trema me drma
srteno curre svima!
djeicic zelim ugodni pocetak, dobre uciteljice i kolege u razredu :heart:
Sretno !!!!!! :heart:
svim prvasicima sretan i lijep prvi dan
i mi mame i tate trecasa smo jutros pred skolom bili uzbudjeni ko da je prvi (razred ludih roditelja izgleda :mrgreen: )
sretno danas svima :heart:
sretan vam prvi dan :heart: :love:
neka vam bude lijep i veseo :)
sretno! :heart:
Sretno prvačići gdje god da u školu krećete! Sve vam veselo i zanimljivo bilo!
Sretno svim prvašićima!
:heart:
sretno i cekamo izvjestaje :D
sretno!
mi smo preživjeli :mrgreen:
bilo je lijepo,drugaši su ih uveli u razred i malo pjevali i plesali
za dobrodošlicu
onda naravno govor ravnatelja i podijelili su im pribor za likovni(to poklanja općina) a knjige će nam dati sutra
jedno pola sata su bili sami s učiteljicom i zasada mu se sviđa u školi
Nama počinje tek u 17 sati.
Mi smo imali priredbu koju su priredili stariji škloarci. Bilo je pjesme, plesa i glume. Ja sam se jedva suzdržala da se ne rascmoljim. I MM je uzeo slobodno prijepodne, pa smo svi troje bili...Nikola je bio super, mislim da je imao manju tremu nego ja, a bila sam do jučer cool, pa sam mislila da me neće uloviti....
Dobili smo knjige i super učiteljicu :D
Samo mi se knjige čine prilično loše izvedbe, priroda je tako zalijepljena da će se raspasti za 10 dana :(
U četvrtak imamo roditeljski, pa ćemo onda saznati sve detalje.
Evo i nas. Cijeli dan na nogama, noge su mi otečene i namaču se u mlakoj vodici dok ovo tipkam i čekam da MBM dovede klince.
Jan se probudio oko 7, i bauljao po stanu do 8 dokad sam se ja probudila (slobodan dan). Onda se odma obukao pa sam mu rekla neka to skine jer imamo još tri sata do škole. Potom je svako malo gledao na sat i zvao tatu da kad će on doći. Doručak, pa gledanje pipi da ubijemo sat vremena i onda tatin dolazak i lagani rast histerije. Obučeni, s torbom, fotkanje, a kako smo preko puta škole gledamo kroz prozor kako se prvašići okupljaju i patrolu koja ih štiti dok prelaze cestu, svečani prizor (o zašto zašto nisam to fotkala s prozora :( )
U školi prepun hol prvašića i roditelja, malo stariji klinci su nam izveli pjesmice i recitacije, ravnatelj je rekao par uvodnih riječi i prepustio nas svakoga svojoj učiteljici. Naša je simpa na prvu loptu, Jan joj prilazi među prvima i tako ga ona drži za ruku dok idu u razred, štreberčić mamin :heart:
Pokazuje im razred, čitaju s vrata "prvi razred" i onda ulaze na desetak minuta bez roditelja. Smještaju se po željama. Mi ulazimo, nenaviknuti na HNOS, oni ne sjede u klasičnom rasporedu već u grupama po 4, imena ispred njih, knjige na klupama.
Učiteljica je rekla da nećemo dužiti već ćemo sutra u 5 imati roditeljski, provela nas kratko kroz knjige, dala papirić s potrebnim priborom, prošli smo kroz još par tehnikalija, slikavali se, uživali još malo i rastali se, do sutra u 15 do 8. Oduševljeni smo i učiteljicom i razredom, baš im je lijepa učionica. Nakon toga pošli do lokalne mrak slastičarnice proslaviti, pa do knjižare preko puta omotati knjige, pa doma naljepiti naljepnice (sam si je pisao ime na dio knjiga :heart: ) i onda malo do grada po ostali pribor i družiti se. Jan je jako pozitivan prema školi, rekao je da jedva čeka da počne "zapravo", jedino je učiteljicu zamišljao "mlađu i da ima plavu kosu" :lol:
Eto. Mislim da savršeniji prvi dan škole nismo mogli imati.
nemamo uciteljicu koju smo mislili da cemo imati, dobila je papire za penziju pa smo dobili u zamjenu jednu mladu uciteljicu.
nije nam to neka katastrofa jer ionak nismo imali pojma o tom kakva je uciteljica pa sad i dalje nemamo pojma :mrgreen:
L. kaze da joj je simpaticna.
priredba je trajala predugo, izrazito me izivciralo sto je govor, osim ravnatelja, jedini drzao velecasni.
nakon svega su ih prozvali poimence pa su ih uciteljice odvele u razrede, skupa s nama. onda su nas strpali u drugu ucionicu ispunjavat nekakve upitnike za ovo i ono, a klinci su ostali s uciteljicom.
L. je sjela na prvi stolac do 'katedre' (uvlaciguzica :P )
dobili knjige, nisam ih ni prelistala jerbo mi se vise nis ne da osim popit kavu i ic spavat.
nakon skole sam isla motat knjige pa u grad po karte za austriju i hladno pivo :mrgreen: tak da mi je za danas dosta.
L. su dojmovi dobri, nit je van sebe ni nis, nekak je (za sada) sve to prihvatila ko normalan slijed dogadjaja.
sutra ju sogi fura u skolu, tak se dogovorila, tak da me sutra ceka povratak u vrtic s R. nakon ljetne pauze. to ce, rekla bih, biti puno stresnije nego ovo danas.
Nanoibeba nisam te skuzila, daj za roditeljski da dogovorimo neki znak prepoznavanja, karanfil, arena pod miskom i to :mrgreen:
e da, roditeljski nam je valjda u ponedjeljak pa cemo onda tek cut sve pojedinosti-do tad - kaj imamo, s tim klimamo
ni mi nismo dobili učeteljicu za koju su nam rekli da će biti ali ova nam je puuuuuuuuuuuuno simpatičnija od one koja nam j trebala biti...
spavala sam skroz slabo...
čitavo jutro želučani ples...
noge klecaju...
suze zadržavam...
a ON...
Briga moj T-a...on gleda spužva boba i ne obadaje me ni dva posto...
predstava u školi je bila vrlo kratka, jednostavna, zanimljiva...
s učiteljicom smo prošetali do razreda...
upoznali se svi skupa
dobili i provjerili knjige
dobili par informacija za prve dane i doma...
zaista jedan predivna dan...
lara je dan prije odlucila da nece ici u skolu prvi dan jer to nije "zapravo" nego samo razgovor. onda smo joj objanili da to nije vrtic, pa moze kako hoce, nego da je to nova obaveza. jutros je jos uvijek bila malo u otporu, ali ipak, bila je to prilika za posebno se urediti, a to lara ne propusta.
u holu je bila zgodna kratka priredbica, a i ravnatelj je ukratko pozelio nam dobrodoslicu. onda su nas prozvale uciteljice. upoznale smo obje, onu sto drzi nastavu i drugu koja ce im biti u boravku. obje su nam se dopale. laru je tek tad uhvatilo pravo uzbudjenje i jedva ceka sutra da opet dodje u skolu. podijelile su nam anketu za vjeronauk i onu potvrdu da smo primili knjige i rekle neka donesemo ispnjene u srijedu na roditeljski, kad ce nam sve potanko objasniti. ja sam jos dok su ih prozivale skuzila jednog dugokosog tatu u majici s che guevara-inim likom i kao da me stotinu sunca obasjalo: postoji velka sansa da ni njegov klnac ne ide na vjeronauk. na kraju sam ga i pitala, te dobila ocekivani pozeljni odgovor. dakle, kamen mi pao sa srca, nece biti jedina! ukupan dojam, jako pozitivan. uciteljica mi se bas dopala.