svaka čast, a kolika vam je temp. u sobi
Printable View
Zadnjih par noci je samo u bodiju dugih rukava, pokrivamo se s debelom vunenom dekom. Nije mu hladno, noge su tople cijelu noc. Carape mu nisam ni po zimi oblacila.
:-o:-oonda je ja po ovome kako vi pišete preprepreviše oblačim, evo večeras je malo hladnije nego ovih dana, sada je u bodiju bez rukava (tankom), jednodjelnoj tutici i tankoj vreći
naš mali i dalje spava samo u bodiju i to sad kratkih rukava. s tim da smo poplun zamijenili sa plahtom i tankom dekom.
ne znam... po ovim odgovorima ispada da maloga preslabo oblačim, a sad je navršio 6 mjeseci i osim 2-3 puta kihanja u danu, nemamo nikakvih problema sa zdravljem...
e, da, što je tutica? :zbunj: da to nije kombinezon? to mu eventualno obučem preko jutra dok se temperatura malo ne povisi... inače je bosonog po ovim temperaturama.
Ovo je tutica
http://m.njuskalo.hr/odjeca-bebe/car...-oglas-4536154
Kad kažeš bosonog po ovim temperaturama, misliš li na ovo od 21-25 stupnjeva i baš bosonogu bebu, bez čarapica? Brrrr, meni je zima kad to čitam.
Blekonja, ja sam poput tebe. Bebi treba biti toplo, i odraslome treba biti toplo. Nema šanse da spavam nepokrivena, pa tako ni dijete. Dok su mali u tuticu, pa vrećicu i još pokrivač prema godišnjem dobu. Ja volim toplinu...
:-)
Moj spava vec nocima iskljucivo u bodiju bez/kratki rukav, nepokriven.
Mi ostali isto nepokriveni u gacama i potkosulji... njega valjda grije ekstra i pelena.
Vec sam mislila da smo jedini... moram priznati da sam prekjucer cak i klimu upalila na pol sata (u stvari moja mama, ja sam bila skrta struje), a kamoli da se pokrivamo. Jedino ne znam kako cemo prezivjeti ljeto ako je ovako pocetkom svibnja...
Bila sam odusevljena sto je sinoc pala kisa, bar je malo ohladilo, ali ne toliko da bi se pokrivali...
Pa koliko vam je temperatura u kući, sada u maju? Meni 19,5 stupnjeva , prije za paliti grijanje nego klimu. A u Primorju sam.
jej, znam što je tutica! :-D kombinezon, dakle.
da, Beti3 bosonog je po danu (vani su temperature i iznad 30 stupnjeva, a u kući je kakvih 25) i po noći jer je pokriven bio do nedavno sa poplunom (noge tople) i sad sa plahtom i dekicom (noge tople). jedino mu ujutro obučem ili hlačice sa stopalima ili kombinezon, ovisno kakvo je jutro dok ne zakuri vani sunčeko ponovo.
naravno da je imao kombinezon kad nisu bile ovakve temperature.
ovisi valjda koliko smo zimogrozni mi, roditelji... :mrgreen:
po noći nam je isto kao i tebi nekih 19 stupnjeva ili 20 (bilo neku noć).
ugodno je za spavati. zato kažem, poplune smo zamijenili plahtom i tankom dekicom. možda bih i ja drugačije da vidim da su malome noge ili ruke hladne, ali nisu.
Moj se nocas nakon par sati sna javio za papanje i kad sam ga privukla sam shvatila da su mu ledja posve mokra kolko se preznojio... tako da bih ga valjda trebala u peleni samo ostaviti, kad mu je i u bodiju toliko vruce.
Nemam pojma koliko je stupnjeva u stanu ali je juzna orjentacija i to nas suncanih dana jako ugrije.
moje je mišljenje da je i jaaako bitno gdje se živi, u kući ili u stanu u zgradi, ima li soba vanjske zidove (bilo da se radi o ljetu ili zimi) i kakva je orjentacija, ja M. isto cijeli dan mijenjam, od kratkih rukava majčice, ispod bodić ili na bretele ili kratkih rukava do samo bodića dugih rukava ili sl., naravno ovisno o temp. u kući, ali noću se nekako bojim, jer ja kad zaspem nema u mene buđenja, koma sam :-(, a i mm tako (jedino da navijamo mobitele) da bi je mogli provjeriti, a osim toga vidim i da vas puno ima, blago vam se, preprepredobru dječicu koja su pokrivena cijelu noć, moja M ni slučajno ne podnosi pokrivanje ni kad je budna (zimi u kolicima i sl.) ni kad spava, sve joj smeta, zato je za mene vreća izum stoljeća :mrgreen:
OT. Beti3 upravo mi mama sutra šije dvije vrećice od lancuna (plahte) - hvala na ideji
Ja ipak mislim da je najviše do roditelja, navike. Ja sam npr. toplokrvna sa odličnom cirkulacijom, meni je stalno vruće. I nikad se nisam mislila da li je maloj hladno, uvek sam se brinula da joj ne bude vruće. Npr zimi ću je pustiti da u duksu izađe od stana do auta, ali čim uđemo negde gde je toplo (prodavnica) skidam joj jaknu istog trenutka. I ja mnogo bolje podnosim hladnoću nego vrućinu pa sam tako i nju naučila.
Evo beti kaže da bi ona na 19 stepeni uključila grejanje. I MM bi isto. A ja sedim sad pored otvorenog prozora u spavaćici na brtele, bosonoga, dete mi spava u majici kratkih rukava i gaćicama, nepokrivena. Mislim da je to samo stvar navike i cirkulacije.