Žao mi je stvarno što si se toliko napatila i mislim da su ipak mogli biti malo precizniji oko tvog slučaja pogotovo stoga jer su privatnici i kako kažeš ipak plaćaš da vode brigu o tebi pa zauzvrat očekuješ nešto više
Printable View
Žao mi je stvarno što si se toliko napatila i mislim da su ipak mogli biti malo precizniji oko tvog slučaja pogotovo stoga jer su privatnici i kako kažeš ipak plaćaš da vode brigu o tebi pa zauzvrat očekuješ nešto više
Neznam ni ja o čemu ovisi ali mislim da to nije razlog zašto je plod pobjegao u jajovod.Citiraj:
beba prvotno napisa
A da li su ti trebali napraviti uzv?.....ah, teško je dati odgovor.
Znam samo da ti defivitivno nisu mogli obaviti pregled bez struje. Jer jedino se pomoću uzv-a moglo vidit da je riječ o vanmaterničnoj.
Ali da je tvoj doktor trebao posumnjati na vanmaterničnu - definitivno je trebao.Pa koliko je nas laika skužilo odma da bi to moglo biti u pitanju.
Uz takvu betu kad si rekla da te boli, ja sam odmah na to pomislila.
Oporavi se fino, skupi snagu i hrabro nastavi dalje. Iskreno se nadam da ćemo se uskoro veseliti tvojoj prekrasnoj školskoj trudnoći a nakon toga još krasnijoj bebici :love:
Sretno :heart:
Žao mi je, beba, ja sam dosada imala samo jedan ET i nemam pojma je li bio praćen UZ-om, ali sumnjam da to ima utjecaja na to kuda će zameci otići. Vanmaterične iz IVF-a su rijetke, kako mi se čini. I da ti je napravljen UZ, ne može se do 6. tjedna sa sigurnošću reći je li vanmaterična, kao ni dok beta ne prijeđe 1200. Meni je u zadnjoj trudnoći doktor na potpomognutoj posumnjao na vanmateričnu iz razloga što je beta bila 1700 a na UZ se još ništa nije vidjelo. Preporučio je da u slučaju bilo kakvih bolova odjurim u prvu bolnicu (pokazalo se da je problem bio nešto drugo, tj. sve se sa zaostatkom razvijalo pa se tako kasnije pokazala i GV i plod).
Dakle, kod tebe im UZ ne bi ništa rekao jer se ništa još ne može vidjeti tako rano (ni kod zdrave trudnoće), a niti je beta dovoljno visoka da bi se već trebalo vidjeti, ali su morali posumnjati zbog nepravilnog duplanja, a osobito nakon pada i ponovnog rasta bete, te povremenih krvarenja i bolova - to definitivno ukazuje da nešto ne štima, a najčešće, nažalost, da se radi o vanmateričnoj (mada, eto, bez laparoskopije ni to ne mogu 100% zaključiti).
Ružno iskustvo, ali oporavit ćeš se i krenuti dalje. Drži se i ne razmišljaj previše o tome je li se moglo spriječiti ili drugačije završiti, nema svrhe. Uskoro ćeš u nove bitke i pobjede (kao i svi mi).
:heart:
beba nemam pametnih riječi, iskreno mi je žao zbog ovakvog razvoja situacije :love: želim ti brz oporavak i puno sreće u narednom pokušaju :heart:
beba baš mi je žao što si prošla kroz sve to i što je tako završilo :love: .
Želim ti što brži opravak i psihički i fizički i da ti idući pokušaj donese :saint:
:( :(