thanx!nego,da li je isto maslac od jogurta ili čiste mliječne masnoće po sastavu? mi smo koristili od jogurta i sada smo prešli na "čisti" maslac.možda mu je to potaklo onaj prvi osip kaj je imao po trbuhu...hm.. :/
Printable View
thanx!nego,da li je isto maslac od jogurta ili čiste mliječne masnoće po sastavu? mi smo koristili od jogurta i sada smo prešli na "čisti" maslac.možda mu je to potaklo onaj prvi osip kaj je imao po trbuhu...hm.. :/
Probajte malo na in ternetu potražiti nešto o "peta bolest". Moj sin je imao takav osip i jako dugo mu se nije povlačio,svaki dan smo išli u bolnicu na pedijatriju na bocku i infuziju i naravno sumnja je bila na alergiju i da izbacimo sve živo iz njegove prehrane. Dok ja nisam popizdila i tražila od pedijatra uputnicu za dermatologiju,a njen odgovor je bio da se sad u akutnoj fazi nemože ionako ništa utvrditi,da se postepeno uvodi hrana pa će se vidjeti na čega je alergičan,još je spomenula da su kod jedne male nakon nekog vremena utvrdili da je pojela žvaku s okusom lubenice (mislim da je tako rekla) i da je od toga dobila alergiju, ali kako sam ja inzistirala na dernatologu jer nism mogla više gledati kako se djete pati,gladno je a ne smije ništa jesti,a ima 3 god. Kad smo došli na dermu,doktorica je bila jako ljubazna i odmah nam je donjela veliku enciklopediju i objasnila da je to "peta bolest" a spada u skupinu s vodenim kozicama.... Osip mu se još 2 tjedna nije povlačio i bili smo bez ikakve terapije,a meni je laknulo što nije alergija ili atopija! Bar za sada,a nadam se da ga ni neće. Od toga je prošlo 6 mj. i više nije imao taj osip.
Nije Luki tako dugo trajao bez povlačenja ako se ne varam :/
Mislim da smo mi riješili problem s tim omekšivačem.
Od kad ga ne stavljam dobro je, nije se niti jednom osipao :D
I na ono KM u lazanjama nije reagirao.
mjurin40 i naša pedica je rekla da nije ziher jel 5 bolest ili ovo što sam rekla jer je simptomatika ista,a kod pete bolesti je još i obraz crven par dana,što je moj imao-ali je znao imati i prije nevezano uz išta pa smo ipak išli na ovu dijagnozu..hm...u svakom slučaju je virusno.koliko je ovo kod tebe trajalo?
Pa malo manje od mjesec dana. Možda zato što je on to imao po ljetu kad su temperature ionako previsoke,i baš smo primjetili kad je najveće sunce bilo on je imao najgori osip,a po mraku mu se povlačilo.
Evo nam se cura prekjučer osula od glave do pete. Krenulo je sitnim i rijetkim osipom prekjučer ujutro, a danas je sva prekrivena sitnim crvenim točkicama. Ne svrbi ju, a imala je i sinoć 37.6, a noćas i višu temperaturu. Kenjkala nam je cijeli dan jučer, sva se baš predala jadu :-(
Odveli smo ju u sarajevski Kasindo i tamo nam je pedijatrica dijagnosticirala virusni osip. Rekla je da se ne uplašimo kad se pojača, da će trajati 6-7 dana i sam od sebe nestati. Ništa se ne treba mazati po njoj, doći će i proći samo od sebe. Isto tako nam je rekla da ako bude temperature koja je visoka da joj damo paracetamol, a samo ako bude previsoka, onda trebamo reagirati i dovesti ju ponovo. I taaaaako... kaže mm- bolje da je virusni osip nego alergija-, a u pravu je. Super je da ju ne svrbi, eto samo da ne bude visoke temperature i nek vrijeme napravi svoje.
Brinu me vrućine koje idu, samo da joj ne bi stvorile još veće nelagode. Nije mi do kraja jasno što to točno obuhvaća pojam virusni osip, čini mi se jako opširno za reći. No, sve i da mi je išla objašnjavati, možda mi ne bi ni bilo do kraja jasno. Pa onda ne gnjavim i budem sretna ako je prognoza dobra za prolazak bilo kakve zdravstvene krize! :-)
mislim da vam je rekla samo okvirnu dijagnozu, mada meni bi bilo OK kad bi mi rekla o kojem virusu je rijec, jer poslije kad bilo gdje dodjes krenu sa upitima koje je bolesti djete probeolilo, a so bozirom da su i kozice i peta bolest i sesta bolest i jos niz djecijih bolesti virusnog karaktera, bilo bi mi draze da mi barem kaze broj :lol:
A evo izgleda da su se upetljali u temperaturu i zubi. Gore kreću jedinice, sve joj je nateklo i ne vadi ruke iz usta... a srce moje, sve joj se sastavilo! Dobro, zubima je stvarno vrijeme da se pojave, 14 joj je mjeseci i ima pola izašle donje jedinice, hehe! Kelja moja mala!
A voljela bih i ja detaljna objašnjenja, ali vidi se odmah kako je tko raspoložen za objašnjavanje!