Eva uglavnom pije vodu, ali pošto ne voli niti hladna pića niti hranu ponekad s guštom popije baby mješavinu iz Bio&Bio, a moram priznati da i meni jako paše u ovoj trudnoći njezin čajić.
Printable View
Eva uglavnom pije vodu, ali pošto ne voli niti hladna pića niti hranu ponekad s guštom popije baby mješavinu iz Bio&Bio, a moram priznati da i meni jako paše u ovoj trudnoći njezin čajić.
15 mj., pije samo vodu iz case, navecer adaptirano iz bocice prije spavanja. kratko je pio caj, a prestala sam ga davat jer tad nije htio vodu.
S.je i dalje na vodi i siki. mentu je trazio jednom, probao i na tome se zavrsilo :)
Ja sam bas sutra planirala kupiti djetetu caj od kadulje radi bakterija u grlu.
Uglavnom, mislim da se danas dosta podcjenjuju ljekovita svojstva biljaka, tj. cajeva.
Za ovo sto pise Apricot, nama bas cajevi dobro dodju u tim situacijama kad se ispijaju kave ili odrasli piju cajeve. Djeca onda cesto zele sudjelovati, a neki lagani biljni caj ih ukljuci u ritual. :mrgreen:
Zorana, slažem se s tobom kad kažeš da je danas uvelike zanemarena ljekovitost biljaka. To je velika šteta jer za gotovo svaku boljku postoji neki čaj.
Ma zanemareno je mnogo toga što je izvorno i prirodno. Počnimo samo od poroda, naprimjer. A kad pogledamo realno, korist je višestruka, već i u zajedničkim obiteljskim trenucima u prirodi dok ih sakupljamo, inače bi bili u kući ili shoping centru. A što je moj I. sretan kada beremo bilje, kako pomaže.
MM nikako nije prihvaćao korištenje čajeva kao lijeka ili sirupa od bazge (ili koprive, to nije mogao doći k sebi). Tako je bilo sve dok se nije razbolio i kupio u apoteci lijekova za 150 kuna, a ništa posebno (Maxflu, nešto za kašalj i kapi za nos). Onda sam mu pokazala da doma za sve to imamo prirodnu zamjenu. Mukte. Sada to polako prihvaća, čak mi i kuha sokove i skuplja bilje.
Patrik voli čaj. Doduše više onaj vrtićki :roll: (poprilično sladak i s puno limuna) ali i doma traži da mu skuham.
Nije da je čaj od životne važnosti ali dajte pliz, pa kaj bumo samo na vodi? Ni ja ne pijem samo vodu.
moj ne pije, pije samo vodu i sad mi to vec nije zabavno, cak na trenutke bude i problem, npr. htjela sam mu napraviti sljezov caj za iskasljavanje i dat da popije jer je bio prehladjen, a on ni cut :/
To je isto kao da ja tebi govorim da ti dijete treba jesti artičoke.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
A i ti ih jedeš jednom godišnje.
Mi ne pijemo sokove i kupujemo ih samo kad imamo goste.
Čaj pijemo, možda, dva puta mjesečno.
Zašto onda djeci davati nešto drugo kada ni sami ne konzumiramo?
Doduše, volimo vino i ponekad pivo.
Ali, oni su još premali za to.
potpisujem :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Da li netko djeci daje roibos čaj. Navodno je dobar za djecu i dojilje. I ako da, da li onaj iz vrečice ili ga kupujete u čajoteci?
Citiraj:
EvaMONA prvotno napisa
I nama je dječji čaj iz Bio&Bio jako fin :)
Ona (2 g.i 8 mj.) voli i Kapha čaj. To je ljutkasti čaj, koristi se po Ayurvedi.
Ma oke, totalno se slažem :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Sa svime :mrgreen:
Ali zapravo mi je iritantno što često ispada da sve osim vode je teški otrov, kancerogeno i neprihvatljive te time i sami roditelji čija djeca to konzumiraju - zapravo bivaju etiketirani kao maltene tupavi zločinci. Karikiram, ali tako nekako mislim.
idem popit svetog roka
peace
ja nisam govorila ni o kakvoj štetnosti već samo o neimanju navike.
kao što ne jedemo pohano, faširano, punjeno...
nije u našoj kuhinji, a ne zato što je štetnije/opasnije/lošije od onoga što drugi jedu/piju.
Da nas netko ne pozna, pomislio bi da smo britanci u najmanju ruku.
Svako jutro za dorucak: MM i ja - svako 0.5l caja, lima 0.3l caja.
Popodne (oko 17 h :mrgreen: ) isto.
Najcesce pijemo rooibos, nerijetko mentu, kamilicu, bijeli caj...
Bez caja ne mozemo zivjeti :)
Prijavljujem se ko frikusa koja pije samo vodu , a tako ucim i djecu. :aparatic:Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
I mi inace pijemo samo vodu. Nitko ne pije sokove, niti cajeve umjesto vode.
Mi caj konzumiramo uz dorucak i popodnevnu marendu.
A ja samo kad sam bolesna. :roll:
ni mi nismo neki ljubitelji caja...caj sam davala malom kad je bio bolestan (da ne dehidrira-bio je stariji od godinu dana) i to onaj djecji (za koji bi mnoge od vas rekle da je cista kemija, al kad nismo imali drugi). i onda je on ozdravio, al vodi nije htio ni prici, samo caj...e, nakon par dana smo se opet vratili na vodu (nakon mog odbijanja radjenja caja i njegovog malog protestiranja).
i mi doma pijemo vodu i sokove, ponekad njemu u salicu ulijemo malo soka (tek toliko da se oboji voda), al u principu pije vodu i AD mlijeko prije navecer i ujutro.
nisam protivnik caja, al kako smo mu s nadohranom krenuli davati vodu (pricalo se da cajevi zasite dijete pa zbog toga nisu bas dobri), tako smo i nastavili.
mislav je do 6. mj. zivota pio iskljucivo moje mlijeko. kad smo krenuli s dohranom, poceo je pit i vodu, a istu pije i danas. dam mu ponekad sokich (za nedjelju i blagdane :lol: )
Kad govorim o pijenju caja i o svom dijetetu koje ga voli, onda govorim o tome u smislu da umjesto za dorucak dijete pije mlijeko/jogurt ili nesto trece, mi pijemo caj. Nema govora o tome da se dijete po cijele dane nalijeva cajem ili da ga pije umjesto vode.
Nudila sam joj par puta kad je zadnji put bila bolesna i popila bi koji gutljaj ali slabo... Napravila sam skroz lagani caj bez secera tak da i nije imao neki okus...
Pije vodu i rizino mlijeko i juhu. Drugo joj ni ne treba