Prva tvrdnja mi se ne čini točna, ali recimo da bi i mogla biti, nemam dovoljno znanja za zaključak (a nema ga ni Davor).Citiraj:
Davor prvotno napisa
Druga je takva laž, da mi se preostale činjenice nije ni dalo čitati.
Printable View
Prva tvrdnja mi se ne čini točna, ali recimo da bi i mogla biti, nemam dovoljno znanja za zaključak (a nema ga ni Davor).Citiraj:
Davor prvotno napisa
Druga je takva laž, da mi se preostale činjenice nije ni dalo čitati.
Lijepo sam ti rekao Davore, to vrijedi za Ameriku, a ne za nas.
Pogledaj samo prvu točku. Bezbroj je kampanja u javnosti, Web stranica i doktora koji promoviraju zdrav način života radi sprečavanja bolesti i očuvanja zdravlja.
Sve ostale točke su također primjenjiv na Ameriku.
A najbolji mi je zaključak teksta: Odbaci detergente, lijekove i živi prirodno.
Kaj, oni koji odbace lijekove i detergente žive vječno? Za sada se takav nije našao - makar koji je uspio tijelom vječno živjeti. Ili umiru od zdravlja (jer ne oboliijevaju)?
Očito pogađa "u žicu". Fora mi je potom gledati koja ekipa viče "dršte lopova", kao da je ostatak foruma nepismen pa ne može razlučiti o čemu se zapravo radi. Uzgred, ovo gore je članak, a ne laž. Bez obrazloženja koji dio ne odgovara nečijem svjetonazoru i zašto - to je i dalje članak.
Gore opisana pojava je univerzalna. To je prepoznala i WHO, a u novom dokumentu Promoting safety of medicines for children (pdf, 1 MB) se konačno hvataju u koštac s raspojasanim tržištem lijekova, barem kad su djeca u pitanju. Dokument su pisali stručnjaci iz Irske, Njemačke, Švedske, Novog Zelanda, SAD, Brazila, Filipina, Kine, UK i Maroka (mujice, fakat nema Hrvata :? ). Dokument govori o upotrebi medicine u svojem najodvratnijem obliku: trovanje djece. Indikativno je da se nisu usudili dirati "svetu kravu": cjepiva. Za to izgleda još uvijek nemaju snage.
Samo par ulomaka:
§1 "Pharmacovigilance is the science and activities relating to the detection, assessment, understanding and prevention of adverse effects or any other possible medicine-related problems (1). For the purposes of this document, anadverse reaction to a medicine (ADR) includes not only reactions occurring during normal use of medicines, but also reactions due to errors in medicine administration, non-adherence, overdose, off-label use, drug abuse and adverse effects due to the use of traditional and complementary medicines.
It does not address the paediatric use of vaccines. Separate WHO guidelines on safety monitoring of vaccine use in children will be developed in the future."
§2.1 "The following problems occur with the use of medicines in the treatment of children and adolescents:
- Often, medicines used are off-label and unlicenced.
- Over-the-counter, traditional and herbal medicines are readily available, but their use is generally not evidence-based and is often inappropriate.
- Counterfeit and substandard medicines are widespread.
- Abuse by teenagers occurs with non-medical prescription of legal medicines and illegal drugs.
- New and innovative medicines are available with a paediatric indication, but with no evidence of long-term benefit and risk, e.g. the biological agents used as disease modifying antirheumatic medicines, such as etanercept.
Additionally, in resource-poor countries the following may apply:
- No treatment may be available, particularly during times of war and civil strife.
- Medicines may be available through illegal street vendors.
- Medicines are used in public health driven programmes e.g. for the treatment of endemic infectious diseases such as HIV/AIDS, malaria, tuberculosis and for parasitic diseases."
Sumarum:
Događaju se pozitivni pomaci kroz prepoznavanje uzroka problema. Medicina u sprezi s marketingom je problem, a bez medicinara u pronalaženju rješenja - sigurnije je medicinu izbjegavati. Dovoljno je samo pratiti vijesti ;)
(recimo, upravo odbaciše "cjepivo" za HIV - uzrokuje povećanje broja oboljelih)
A meni je fora gledati kako ti ovaj višegodišnji forumski ego-trip prodaješ pod razbuđivanje uspavanih masa.Citiraj:
Davor prvotno napisa
:naklon:Citiraj:
vertex prvotno napisa
Ja momentalno nemam vremena ni volje za pisanje. Samo sam htjela zahvaliti Davoru jer ne odustaje. :)
A po kojoj logici jedno isključuje drugo?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ma sve 5.
Iz nekog razloga je ovo ispalo "one-man-show", a za niti jednu nedoumicu nitko od vrle ekipe nije dao baš nikakav doprinos, iako se radi o (navodnim) stručnjacima, što ja nikako nisam.
Ipak mislim da cijela ova parada nije bila bez veze i moj pogled na stanje stvari nije uopće usamljen. Ima recimo jedna sjajna online knjiga, Herbert M. Shelton: "The Hygienic Care of Children" (napisana 1931) gdje u uvodu lijepo piše:
"An intelligent man may be wrong sometimes, but a fool is always right. He is never wrong. The medical profession is never wrong. It never changes, except superficially."
Gore opisano vladanje medicinskog establišmenta naziva pig-ethics:
"Ours is a system of pig-ethics. I do not mean by this merely our love of wallowing, but include also our selfishness, our game of grab and stab."
Ukratko, reverzna psihologija se podjednako može zvati i svinska etika.
Ne kanim dalje rastezati ovu priču.
isto... :heart:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
a ako je motiv don quijotea ego-trip - volim taj ego trip...
jer demistificira vjetrenjace... :heart:
:klap:Citiraj:
vertex prvotno napisa
Upravo si uspio samog sebe poklopiti.Citiraj:
Davor prvotno napisa
:taps:
Članak?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ideš...(!!!!!)..... onda sigurno nije laž.
mujice :lol:
jesi ti nas sancho pansa ? :mrgreen:
Ne on je naš Muji Ze Tung 8)Citiraj:
mama courage prvotno napisa
A ti si Dulcinea? :lol:
Kad smo već kod Cervantesa, u Sancha je udahnuo veliki osjećaj pravde, i moć rasuđivanja - čak i paradoksa. Kad je upitan kako presuditi namjerniku kojem prijeti smrt samo zato što želi prijeći most, a osuda je temeljena na paradoksu, odgovorio je da treba biti milosrdan jer je dobro činiti dobro.
Nemam knjigu na domaćem, nego samo na "elektronskom":
Don Q., V2, §51: "Look here, my good sir," said Sancho; "either I'm a numskull or else there is the same reason for this passenger dying as for his living and passing over the bridge; for if the truth saves him the falsehood equally condemns him; and that being the case it is my opinion you should say to the gentlemen who sent you to me that as the arguments for condemning him and for absolving him are exactly balanced, they should let him pass freely, as it is always more praiseworthy to do good than to do evil..."
Ili naški, ako si u nedoumici - pusti na miru.
Držim da je većina medicinskih intervencija nad zdravom djecom zasnovana na paradoksu, a rado bih postigao da ih se pusti na miru.
Ako nema Muje, nema ni Logike. Tu je mujica pa ima i logike. :lol:Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Slobodno izaberi bilo koju tezu iz teksta i obrazloži zašto misliš da je laž.
Čekam.
nije ona tvrdila da je to laz, nego ti da to nije laz, samim tim jer je clanak. :? pa i mene zanima, sto ti to znaci: "to je clanak (nije laz)!" znaci svaki tekst objavljen na internetu u vidu clanka sadrzi samo istinite tvrdnje i cinjenice. :? :?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Evo površinski:
Antibiotici fakat ubijaju bakterije te time rješavaju uzrok, a ne simptome bolesti.
Ali, ali... već vidim da će se rasprava razviti u smjeru nastanka boleština radi poremećenog pH u organizmu... ili nekog sličnog negiranja veze uzročnik-bolest...
Ali mislila sam na ono što kaže MC, stvarno, ako je članak, onda ne može biti laž.
Gle, MC, bez uvrede, ali mislim da je Cubana sigurno kompetentnija osoba od tebe za tumačenje što je ONA mislila. Tutoriziranje prečesto prolazi kada su jako mala djeca u pitanju, ali kod odraslih obično ne pali.
Obzirom da si i sama znatiželjna, činiš nepravdu članku koji je naštancao hrpu teza ako ih kolektivno nazoveš laž. Izaberi i obrazloži.
Meni se članak svidio jer podilazi mojem viđenju farmaceutske medicine. Toliko mi se svidio da sam (meni bitan) dio preveo. U točnost tvrdnji sam se uvjerio i rado bih vidio suvislu argumentaciju suprotnoga. A! Kužim, lakše je reći "to je laž" i vrtiti palcima iza leđa. Toga sam se nagledao.
Na činjenicu 3 se nadovezujem.
Ok, kako sam ja začetnica priče o laži, pojasnit ću (iako je bilo jasno i prvi put). U Činjenici #1 se kaže da nitko nikad ne promiče dijetu, prehranu, sunčanje i tjelovježbu kao način sprječavanja mnogih bolesti. To je naprosto laž (osim za sunčanje, gdje su svi više fokusirani na opasnosti). Toliko je očigledna, da nemam šta to dokazivati. Kako rekoh, dalje nisam čitala.
E sad, da li je ovaj članak pisan samo za Ameriku i šta je tamo istina, nemam pojma. Uostalom, ja u ovoj raspravi ne sudjelujem konstruktivno. Samo destruktivno, i to kad mi ćefne.
cubana je potvrdila da sam bila dovoljno kompetentna reci ti sto je ona mislila.Citiraj:
Davor prvotno napisa
o cemu ti trkeljas? :? ajd nadji gdje rekoh da je clanak laz il' sebe (posteno) nazovi lazljivcem. izaberi, obrazlagat' nemoj.Citiraj:
Obzirom da si i sama znatiželjna, činiš nepravdu članku koji je naštancao hrpu teza ako ih kolektivno nazoveš laž. Izaberi i obrazloži.
I oštrim prodorom po desnom boku Mc se približava protivničkom golu....hoće li zabiti ili će se protivnička ekipa uspjeti obraniti ....napeto se čeka...Citiraj:
:mrgreen:
A činjenica 5, ajmo onda generalizirati pa kolektivno odbiti ići na Papa testove (sigurno nema smisla, onako nas samo plaše s tim CIN-ovima). A ovo s mamografijom, tako nešto može pisati samo netko tko se nikad nije susreo s karcinomom dojke, a nadam se da i neće.
A drugo prevencija i programi probira nemaju veze jedno s drugim. Ali stavio si prevenciju u navodnike pa vjerojatno ni ne misliš da je to isto.
Cubana :love:
Upravo to je dio kojim nas tjeraju u zabludu. Antibiotici stvarno ubijaju neke bakterije na nekim mjestima, ali ne sve i ne svugdje. Antibiotici uglavnom "ulete" u trenutku dok još nismo stekli nikakav imunitet na boleštinu i onda se boleština vraća, a striček doktor te gleda ovako: $-)Citiraj:
Cubana prvotno napisa
Više o tome škicni ovdje: Streptokoki grupe A rano tretirani antibiotikom ne ostavljaju nikakav imunitet
Ima sjajan rad na temu usporedbe homeopatije i "klasične" terapije gdje se ova pojava lijepo opisuje: Homeopatija opravdana kao prvi izbor kod otitisa (nemam cijeli rad)
Karcinom dojke? Sahranio punicu :( . Ubila ju je "prejaka" kemoterapija nakon potvrđene remisije na koju su ju poslali "za svaki slučaj". Najbolji dio: sama je platila.
O mamografiji samo prati novosti - neće dugo.
vertex, uz tvoje opredjeljenje za destrukciju :lol: i odbijanje argumentacije, bit ću slobodan tvoje pisanje zanemariti u potpunosti. Govor je srebro, a šutnja je zlato ;)
yaya, slobodno se uključi, puno je zanimljivije igrati na terenu nego na klupi.
MC, OK, sad kužim da je tvoja prisutnost ovdje samo u svojstvu tumača.
Please correct my errors!Thanks.
Corrigez-moi, s'il vous plaît! Merci.
Пожалуйста исправьте мои ошибки!Большое спасибо.
Ma samo daj, tako je i zgodnije i ugodnije.Citiraj:
Davor prvotno napisa
OTCitiraj:
Davor prvotno napisa
Hej, a jesi li čuo za onu:"Zlatom piše, a govnom zapečati?" :mrgreen:
nista ti ne kuzis. postavila sam pitanje na koje jos uvijek cekam odgovor. a pored toga sto nisi odgovorio, nisi ni ucinio izbor za koji sam te zamolila.Citiraj:
Davor prvotno napisa
joj Davore, dođe mi skoro da ti stanem u obranu kad vidim koliku si kritiku na sebe navukao.....
....ali ne mogu kad pišeš takve "bedarije"
Da bi osoba uopće krenula tako razmišljati mora biti dobro potkovana raznim "člancima".
Ja ti ne mogu kontrirati jer mi se ne da kopati po Medlineu i inim serverima da bih pokušala dokazati suprotno.
I za svaku moju studiju ti bi našao dvije suprotne...
Tak da neću više...
Ali da se samo vratim na antibiotike.
Totalno je senzacionalistički staviti link kao naslov članka koji se uopće tako ne zove, a i iz površnog čitanja (uvoda doduše jer sad ne stignem) nisam izvela takav zaključak.
A ta tvrdnja da antibiotici ulete prerano... Ok, pa ajmo onda čekati da se razvije imunitet. Pa tko preživi, preživi.
eh MC, ...Citiraj:
tak si vec dugo na forumu - morala si primijetiti da 'veliki kombinator' nikad ne daje jednoznacan odgovor na jednostavno postavljeno pitanje ;)
I evo ga MC dodala a zakaj zabila...Gooooooooooooooooooooooool :D Davore iskreno tu na tribini mi je baš ugodno i zanimljivo.. :mrgreen:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
Vjerojatno vam je jasno da ste pretjerali s vrijeđanjem... tako da zaključavam bez prethodnog upozorenja!