Mi smo imali curu za kumu. :mrgreen:Citiraj:
argentina prvotno napisa
Printable View
Mi smo imali curu za kumu. :mrgreen:Citiraj:
argentina prvotno napisa
Evo i ja bi rekla nešto na ovu temu . Moj sinko ima krsnu kumu koju na žalost nije vidio već godinu dana , nikada se ne javlja , ne pita za njega . jednom prilikom smo je sreli na njenom radnom mjestu ( doktorica je ) iako nam se primijetila pravila se kao da nas ne vidi .
S druge strane ja sam dvostruka krsna kuma klincima svojih naj prijateljica i viđam svoju kumčad svaki vikend , zajedno idemo na mise , družimo se poslije mise . Općenito funkcioniramo kao jedna velika i složna obitelj .
Dijelimo gotovo sve , dobro , zlo tugu i radost.
I mi pomalo razmišljamo o kumovima, ali imamo ih više na popisu. Imam osjećaj da bi se neki mogli uvrijediti, ako njih ne izaberem. A jedan se već kroz šalu sam ponudio. To ti sve, naravno, laska, ali s druge strane nemam pojma kako ću na kraju izabrati i kakve će bit reakcije. Sad u zadnje vrijeme mislim da će prevagnuti ona osoba koja se već i tijekom ove moje trudnoće raspitivala i brinula za mene i bebicu. Računam da će onda i kasnije nastaviti s istom brigom. Kumstvo mi je velika čast. I ja se držim svojih kumstava (onih koji su meni, ali jednako i onih kojima sam ja kuma). To mi je u rangu roda, samo što imaš mogućnost da ih fino izabereš, a ne da ti se uvale krvnim srodstvom. ;)
Ovo je preeedivna priča! :mrgreen: E takve bih kumove i dječicu svako poželio!Citiraj:
Loli prvotno napisa
Moji frendovi su zagorci,jedne kumove imaju za sve,njhovo selo valjda ima takav običaj.
Kod mene to nije slučaj,za prvu curicu imamo kumu dragu tetu mm,ja sam kuma prijateljevom sinu,oni su izrazili želu biti nama,bit će još djece i raznih prigoda...Meni je to više prilika da neke drage ljude koji nisu obitelj nekako uvrstim u obitelj i zbližimo se.Za sad smo čini se dobro odabrali-vrijeme će pokazati.Jedna prijateljica savjetovala mi je da za kumove djetetu nikad ne uzimam samce,jer ljudi bez djece neće shvatiti bit kumstva.
Ovi prijatelji što imaju jedne kumove za sve su nam također dragi i možda bi i njih mi nekad poželjeli za kumove ali evo zbog ovih njihovih pravila sama ne znam bi li ih možda uvrijedili :/ ,a i tu njihovu izjavu"jedni kumovi za sve"sam shvatila nekako konačno,kao oni su svoje obavili.Inače oni doživljavaju kumstvo ne samo kao vjerski odgoj već i kao zamjenski roditelji te djece u slučaju, ne daj bože, nekog nemilog događaja.
Mi smo za kume kllincima odabrali moje dvije najbolje frendice. Tako da i cura i dečko imaju kume. Bilo nam je bitno da to budu one jer su bile uz mene kroz cijelu moju trudnoću i još dok su klinci bili u trbuhu su se opredijelile svaka za svoje kumče. Bolje kume nismo mogli odabrati! A i klinci su skroz zadovoljni. :D
moja curka ce imati kuma...mog najboljeg prijatelja jos od djetinjstva, s kojim sam dijelila dudu i postelju i igracke i sve... :oops: :)
neozenjen mladi decko, koji zna previjati, hraniti, raditi i igrati se s djecom...davati instrukcije, zaokupiti djete s necim pametnim itd...(upravo je to sve prosao s puuuno mladom sestricom) :)
tako da smo MM i ja sretni i zadovoljni sto ce on biti kum nasoj curki... :D
Neka izbor kuma/-ova bude po srcu i vjeri.
To su nam bili glavni kriteriji.
Na taj način smo željeli uključiti drage ljude u našu obitelj.
Srećom, svi smo zaista složni i rado se družimo i viđamo.
Moja djeca imaju kumove koji ih vole i koji su im podrška u njihovu odrastanju - to je najvažnije!
Ja imam slijedeći problem. Da li je običaj darivati kumu povodom krštenja i što darivati.Mi ćemo svog mucicu krstiti ovu slijedeću subotu pa mi treba odgovor i to hitno!
nisam čula da se kuma dariva, niti su mene darivali kada sam to bila.
ja sam dala dar kumčetu, obavila sve što je bilo potrebno oko crkve, pomogla u organizaciji i to je to!
ne, nisam nikada čula za to, nisam nikoga darivala niti je mene itko kad sam bila kuma.Citiraj:
vindira prvotno napisa
možeš eventualno, ako baš želiš, neku sitnicu pokloniti, možda nešto što ćeš sama izraditi.
Ok curke,hvala vam :*