kad prođe ova uhobolja?!
popila sam dva antibiotika i dalje boliiiiiiiiiiiiiiiiii :no:
Printable View
kad prođe ova uhobolja?!
popila sam dva antibiotika i dalje boliiiiiiiiiiiiiiiiii :no:
Kakva hipohondrica, pobogu!!! Mislim, ok, volim ja ponekad teoretizirati. Doktoru se, u principu, ne dam. Dok sve ne ode k vragu. Dobro, trenutno me ovaj moj metlom tjera otprilike cim mi nokat pukne jer... ako dodjem u US neispravna, odmah cemo bankrotirati.
Jooooooj, bas mi te zao. Fuj, upala uha. Kapi? Meni nisu dali kapi, rekla je teta da se to vise ne daje (?!). A koliko ce trajati? Ako pogledas kad sam pocela ovaj topic... onda zauvijek. Al' mozda sam ja neki poseban slucaj.. :roll: Popila sam kutiju i pol klavocina i eto ga, svrdlaju mali zeleni i dalje. Samo ih nitko osim mene ne vidi i ne cuje! :mrgreen:Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Nego, bila sam danas u DM-u i malo poglecnula te tuljce. Bas su mi nekak' strasni. Brrr. Ima kratkih i dugackih. Svi imaju ostre zube, totalno.
A i skupi su. Moram naci ove neke za 20 kuna. Negdje. Uh.
ajd meni za ljubav poslikaj čeljust :saint:
MMu je zujalo dugo u uhu isto, a proglasio je krivom mene da sam mu ušnim toplomjerom nešto napravila :roll: , što naravno nije bilo točno, nego je i on imao upalu, al ta je išla negdje drugdje (malo dalje ili dublje, nema ga sad da pitam) pa je duže trajao oporavak.
al su mu dugo cvilili.
Imam doma slika celjusti dovoljno za povecu izlozbu. Stvarno nije to, kod zubara sam non stop (doslovno - barem jednom tjedno).Citiraj:
ivy prvotno napisa
100% sam uvjerena da mi je uho zacepljeno i da mi to stvara nelagodu (jer ovo sto osjecam nije vise bol). Jos samo da nadjem nacin da ga otcepim!
:lol: :lol:Citiraj:
Kaae prvotno napisa
tashunice, kako je?
raspadam se od bolova.
gdje mi je bila pamet, mogla sam prije ići kod doktora.
Nadam se da ce uskoro proci!Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
meni su samo voltareni pomagali. i to da mogu uopće gledati. o pokretanju glave ili nekog drugog mišića nije bilo govoraCitiraj:
Tashunica prvotno napisa
jutros je jedno dva-tri miligramčića lakše.
ali nikako si ne mogu oprostit što sam dozvolila da dođe do ovoga.
još sam s ovim dobila i ubitačnu migrenu, tako da sam zadnja tri dana doslovce mislila, bože daj mi tu prokletu svinjsku gripu :aparatic:
Hug podrške Tashunici :love:
Kaae, ma ja to tebi od milja :mrgreen:
Tko zna, možda me pozoveš na kavu ako ti se dovoljno budem ulizivala
tuljaaac, tuljaaac >skandira<Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Dobroooo, dobroooooo, probat cu. Gdje god se okrenem, sve neki piromani... Svi ga hvale. A necu valjda ja izgorit, stajaznam.Citiraj:
melange prvotno napisa
Svimbalo, kak ces na kavu kad mi ne znas adresu? ;)
Mene je boljelo uho kad sam dosla iz rodilista s bebom.
Nisam bas imala entuzijazma ici kod doktora zbog toga, pa sam nakon eksperimenata sa sokom od cuvarkuce s balkona (nije pomoglo), nakapala vlastitog mlijeka. Ko rukom odneseno! Pa eto, mozda da zicas neku dojilju...
(Ovo nije savjet, samo prepricavam sto je meni pomoglo)
:lol: kaae, ak si zainteresirana, dođem te ja pošpricat
mislim, svaka čast na savjetima, super mi je kad te tak nekaj prirodno izliječi
(imam i čuvarkuće :mrgreen: )
može mene :mrgreen:Citiraj:
ivy prvotno napisa
ginem...
Eno, znala sam da cete se smijati
Ja jadna skrivala tu informaciju od vecine ostalog svijeta, racunajuci na podsmijeh... i onda dodjem na Rode, oslobodim se i vidi sto se dogodi... c c c
ok, danas sam stvarno spamerica
ma, mi je skroz kužimo :love: ja s tim mlijekom špricam sve i svašta. i isto me sram reć :oops:
..........
Mozda mi od smijeha izleti taj nevidljivi cep iz uha....
:lol: :lol: :lol:
ma ne danka nitko ti se ne smije, malo se zezamo.
samo za ovu moju upalu teško da bi nešto pomoglo osim čekić u glavu.
čak sam i Maka u oko kad mu se upalilo, no tak je jadničak zaplakao da mislim da mu nije odgovaralo
Ma pomoci ce antibiotik.. nakon nekog vremena. Ako si moje srece, uzgojit ces i gljive pa ces, barem nakratko, zaboraviti da te muci uhobolja. (Jos da i misic strgas...)Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
možda neka kombinacija mlijeka, luka i vatre :mrgreen:
Ma znam, i ja se salim svo vrijeme :mrgreen: Jedino se ne salim oko toga da mi je pomoglo.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Inace, palo mi je to napamet kad sam se sjetila jedne infekcije oka koju sam imala u dobi od 12-ak godina, kad je baka spomenula ispiranje mlijekom kao recept. Medjutim, najbliza dojilja bila je susjeda koja mi je ujedno bila nastavnica fizike, tako da sam ipak odabrala odlazak doktoru. To su te godine valjda kad se dijete svega srami...
ivy, mozes staviti oglas da spricas po kucama :mrgreen:
:mrgreen:Citiraj:
Kaae prvotno napisa
ali još uvijek mi ne skreće pažnju.
Strpi se dok jos malo narastu!Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
jeste probali utopliti sa fenom?onak stavite neku krpu na uho i jako ju grijete vrućim zrakom. meni je utopljavanje dosta pomoglo
da da da ja sam to radila prvi i drugi dan, doduše bez krpe. i super mi je bilo dok sam sušila.Citiraj:
ivy prvotno napisa
ali mene je sastavila i prokleta migrena pa nisam mogla baš previše stajat :/
Hmm. Mozda veceras probam to s fenom. Mozda vrucina otopi... naslage.
Tashunice, jel bolje?
Moje je sve po starom. Dakle, nebolje. Unutra je neki cep, sigurna sam. I mice se tijekom dana pa do veceri, od svih mogucih dnevnih aktivnosti (kihanja, gutanja, zvakanja, zijevanja... mojeg forsiranja cepa...) nekamo se pomakne i onda bude jos gore. Blago meni.
Mozda sutra zapalim baklje.
I, da, zasto nisam dobila nikakve kapi, jos prvi put kad sam dosla doktorici, s upalom? To me i dalje zbunjuje...
jooooj, ti jedna!
pa zar te ne boli to malo predugo
možda bi trebala drugom doktoru otić?ili se možda javiti na hitnu (najjednostavniji način za otići drugom doktoru :mrgreen: )
Ma mogu dobiti uputnicu kod ove moje, nije bed. Samo mi se ne plazi po bolnicama i slicno kad sam vise nego sigurna da prokleto uho samo treba dobro ocistiti. :( Izbjegavam i odgadjam to napraviti sama samo zbog ove nedavne upale, da nesto ne zeznem.
Drzim sama sebi fige za danasnju bakljadu? Hahaha.
nakon šest dana atb osjećam poboljšanje, još uvijek me štipka u uhu, ali kako je bilo sad je super.
pati me i glavobolja od prošlog ponedjeljka, ne znam da li je to ova bioprognoza ili šta, ali bih mogla lupat glavom o zid.
kaae ajde odi više očisti to uho, stvarno već predugo traje, a i da možeš prenijet iskustva :mrgreen:
Kupit cu baklje danas i zapaliti ih prije spavanja. Pa kud' puklo, da puklo!
Kupila sam ovoovo.
I, sto sad? Sad mi je, uh, bolje.
Moram priznati da mi se uopce ne svidja sto pise na papirima koji su dosli uz tuljce. Sve je super i krasno i prekrasno i jos ljepse.
Ali - "Poznati su slucajevi da se nekoliko sati poslije tretmana sporogorucim tuljcem javlja osjecaj tezine u uhu. To nastaje uslijed toga sto zlijezde proizvode novi cerumen koji potiskuje stari otvrdnjeli na povrsinu, a koji onda vrsi pritisak na krajeve zivaca i producira osjecaj nelagode i nagluhosti. Ta je pojava poznata kao EKSTREMNI PRITISAK i rjesava se tako sto se dalje koristi Cervann prema uputama." (Uputama? Kupite, u pocetku, barem po jedan set tjedno, a kasnije jedan do dva mjesecno...)
Nadalje - "Pri koristenju Cervann-a pojedinci mogu osjecati iritacije tipa dodira hrapavog papira. Obicno se ovo ne dogadja prilikom prve upotrebe Cervann-a, nego nakon trece ili cetvrte primjene kad se pore otvore. Svaka osoba moze se diferentno osjecati a sve ovisi o tjelesnoj kondiciji pojedinca. Neke osobe postupak ciscenja ugodno opusta i pocne im se spavati, dok drugi pak osjete laganu vrtoglavicu. To se moze dogoditi zbog disbalansa u centru za ravnotezu. Smanjenjem pritiska dolazi do zivcane relaksacije. Desava se tzv. domino ucinak i relaksira se cijelo tijelo. Pospanost ili ugodna toplina dio su procesa uvjetno receno zdravljenja. Velika vecina ljudi osjeca se puno rasterecenije nakon ovakvih ciscenja odmah, a neki to osjete nakon nekoliko dana. Lagane nelagode pri ovakvim tretmanima mogu izuzetno osjetiti osobe na neprikladnim dijetama ili osobe s vrlo stresnim poslom i stresnim zivotnim situacijama. Vecina ljudi zbog nacina zivota cesto ne obraca paznju na signale koje nam vlastito tijelo salje dok disfunkcije ne postanu preocite i tada je vec relativno kasno. Tada nam preostaje samo vrlo ozbiljno lijecenje."
Osim sto je pisac teksta zaboravio isti lektorirati (sto mogu, picajzla sam kad je rijec o javnim nastupima, tiskanim materijalima i sl.), ovo mi uopce ne djeluje bezazleno ili kao nesto sto bas zelimzelimzelim napraviti. Meh. Nemam pojma. Mozda mi je bolje natociti hidrogen u uho. Od tog mi se, jedan jedini put kad sam to radila, barem nije vrtjelo u glavi. Mislim, moguce da ce mi od ovoga biti bolje. Ali, sto ako mi bude gore? I to ne samo u uhu?
dojmovi? :mrgreen:
Pa koji sad dojmovi? Vidis da ti nudim tjelovjezbu tam u tvom topicu... :mrgreen:Citiraj:
ivy prvotno napisa
Nisam se jos odvazila. Polako. Kupila sam ih. Nemaju rok trajanja.. >_>
jooj, a ja već mislila da si imala romantičnu večericu uz baklje