-
Čitala sam sve postove na ovu temu od početka i reći ću da svaka mama ima svoj izbor gdje će dijete spavati, ili pak dijete samo izabere.. :)
Moja princeza ima 4 mjeseca i od drugog mjeseca starosti spava sama u kindiću bez imalo problema..ali naravno ima svoje rituale prije spavanja, obavezno ciki po par puta, mazi se i onda je spremna za krpe. Prespava cijelu noć do 6 ujutro kada ponovo papa. Neznam zašto bi ju stavljala nama u krevet kad voli biti u konderbetu. Ja ju tek kada se probudi oko 6 stavim k nama i onda se mazimo i spavamo.. :) Dok je prvih mjesec dana spavala s nama, ja se nikak nisam mogla opustiti, ipak nemamo preveliki krevet :nope: ,a i ja imam jako dugačku kosu uvijek me bilo strah da mi se ponoći ne raspusti i njoj dođe na lice..ovako ona lijepo u svojoj vreći u kindiću ima prostora i uživa :)
-
Ovo mi je jako zanimljiva tema.
Moja L. od početka spava s nama u krevetu. Ne zato što ja i MM tako hoćemo, nego mislim da je jednostavno ona takva beba.
Mazimo se po danu, ali i po noći zna tražiti mamu i u polusnu mi da pusu, zagrli me s tom malom rukicom oko vrata, nasmije se i nastavi spavati. :saint:
Mislim da u tome nema ništa loše, jer će sve te bebe jako brzo odrasti i otići od nas i treba iskoristiti svaki mogući trenutak da budemo s njima.
Pa i ja sam spavala s mamom i tatom godinama iako sam imala svoju sobu i krevet. Nikada me nisu tjerali od sebe,niti ja mislim micat svoje dijete. Kad odlući otići će sama u svoj kinderbet. Ili neće.
Znam jednu mamu koja je svoje dijete pustila 3 noći da plaće za njom i nije ju utješila, niti dopustila da dođe k njima u krevet. Dijete sad spava samo u krevetiću, nitko ju ne treba uspavljivati. Ali ja nikada nisam vidjela da to dijete zagrli svoju mamu ili joj da pusu ili se mazi. To je nešto strašno. Prevelika je to cijena za mirno prespavanu noć.