Citiraj:
daisy may prvotno napisa
joj, da sam na tvom mjestu hitno bih malo poradila s djetetom na ponašanju....
pa nemože vriskat sa svaku sitnicu, kaj ne?! :/
ja volim svoju djecu neki vele da sam stroga - nisam stroga već samo hoću da se znaju kasnije ponašat pa da i nama i njima bude ljepše i bolje, a ne da muku mučimo npr s oblačenjem majice koju ono neželi taj tren obući.....ili slično da ne nabrajam.....
eto nisi na mom mistu.....a moj svakodnevni rad na ponašanju očito nije rad dobrog roditelja :?
ah valjda će kad odraste neki psiholog imat pune ruke posla s njom i mojim krivim odgojem :roll:
sve mi volimo svoju dicu najviše na svitu i nasdtojimo ih odgajat kako smatramo da je najbolje uz pregršt ljubavi. ali nekad nas u našim nastojanjima i njihov karakter malo omete pa ne završi sve idealno, zar ne???
vidim da imaš dicu upola mlađu nego je moja L. i očito puno lakše odgojivu nego je moja L.
Citiraj:
.kala. prvotno napisa
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
i ne, ne vjerujem da je urlanje dio "karaktera" djece.
nisam ni ja vjerovala dok nisam dobila jednog takvog :mrgreen:
..i ne bih ga mijenjala za nikakvu tišinu i smirenost ma koliko god je nekad potrebno upregnuti i posljednji atom snage za ostati smiren.
i zapravo, nije "urlanje" dio karaktera već je stvar u tome da su to klinci koji su osjetljiviji i impulzivniji, a (ubojita :mrgreen: ) kombinacija to dvoje konkretno znači ovo: za nešto što djetetu s "mirnijim" karakterom nije po volji i ono reagira tihim gunđanjem i parsekundnim tihim plakanjem, dijete sa vrlo živahnim karakterom će reagirati urlanjem koje bi se dojmilo i "apaurin roditelja".
i kao što rekoh,
vjerovat neće roditelji djece s mirnijim karakterom ma koliko god ovi drugi objašnjavali (nažalost, neće se izbjeći ni daljnja etiketiranja takvih roditelja, pa će oni i dalje za večinu ostati "nesposobni", jer evo jadno im dijete toliko frustrirano a oni ga ne znaju utješiti....)
.kala. ti si ovo tako genijalno objasnila :love:
moja L. ima karakter takav da za nju triba bit komirani apaurin roditelj jer običan apaurin ne djeluje ni pod razno. :mrgreen:
evo scene zbog koje je danas plakala ko ljuta godina:
idemo vani i njoj ispred kuće padne na pamet da bi ona mogla otići kupit kruh (nikad to nije napravila niti bi joj dozvolila jer mora prijeći cestu). ja ne dozvoljavam i počnem objašnjavat zašto ne može. kako sam ja rekla "ne" i zaustila objašnjavat ona je počela plakat. ja opet finim i tihim tonom objašnjavam zašto ne može. ona sve glasnije plače. ja stojim ko kreten na sred ulice, ona urla. pokušavam naći kompromis: ja ću te dopratit do ruba ceste, vidjeti kako gledaš lijevo i desno i dati ti signal za prelazak ceste. eee ne može, ona će sama a ja moram ostat 50 m dalje od ruba ceste. ma kako da ne.
na kraju balade, ipak dođem s njom do ruba ceste, dam joj signal kad je slobodno za prelazak i ode ona kupit kruh. vrati se cila ponosna s kesicom i kruhom. sidnemo u auto, njoj smješak od uha do uha, a ja počnem objašnjavat zašto je nisam pustila samu. ona udre u plač, a razgovor se nastavi (točnije njen monoglog jer ja ne mogu doći do riječi): ti se meni moraš izvinit jer si napravila štetu :shock: :?
kakvu pobogu štetu, šta sam ja tebi napravila osim što te želim naučit neke stvari i ne pustit te pod nečije auto???
ti si napravila štetu jer si me sad rasplakala, a znala si da ja mogu sama priko ceste. ti si kriva jer plačem i roditelj ne smije tako rasplakat svoje dite :shock: (ovo su doslovno njene riječi jer ona odavno priča sa mnom ko odrasla osoba i s vokabularom skoro pa srednjoškolke).)......i tako se taj monolog neko vrime nastavio dok se na kraju nismo "pomirile".
i šta radit s takvim ditetom koje je tvrdoglavo do boli, a kad nije po njenom onda se izvade suze iz džepa i montiraju glasnice na turbo visoki C. :?