ma znam, to je nasa pronatalitetna politika :(
Printable View
ma znam, to je nasa pronatalitetna politika :(
Citiraj:
rossa prvotno napisa
Tu si dakle ;)!
Vrtić je OK, većina teta je super, ravnateljica je super žena koja će svima izaći u suret kad god je to mogeće...
Hrana je ista kao u većini gradskih vrtića, nažalost tu nemožemo puno ali ono što je meni bitno (pristup djetetu, aktivnosti koje imaju, spremnost za suradnju) su na visokom nivou.
Mene upravo zvali iz vrtića Špansko, da otkazuju inicijalne razgovore koje su dogovorili jer ima jako puno zahtijeva. Pa će intervjuirati samo one koji upadnu iza 15.6.
Baš su ove godine napravili nepotrebnu zbrku za sve.
bebolino - ako nisi, predaj i u malesnicu i u suncanu (POS) i u precko i u vrapce. prosle godine je bila velika navala, ne znam kako je ove.
Citiraj:
Frida prvotno napisa
da, da, tu sam. prestala s lurkanjem i postala aktivna sudionica. a kako stvari stoje, možda dođemo k vama i u vrtić
ja sam dosad predala zahtjev u 6 vrtića i uglavnom su mi rekli da nećemo biti na listi, da su nam šanse male, ali da se ipak javimo nakon 15.6
jutros sam bila u Laništu, koji nam je najbliži (mi smo na Kajzerici) pa bi tu nekako trebale pripadati, no tajnica nam je samo odbrusila da nećemo biti na listi, nema potrebe da zovemo i raspitujemo se jer oni neće ni razmatrati naš zahtjev :evil:
ja znam da se mora postaviti neki granični datum za prijave, ali njen stav mi je baš digao tlak
pozdrav, susjeda! :) Možda se i znamo iz parkića? mi smo u zgradi di je onaj priv. vrtićCitiraj:
rossa prvotno napisa
Mi smo predali; trnsko, Siget (u oba nam rekli da su nam šanse male i da neka predajemo dalje...) i danas u Sopot i Zapruđe.
Papire je predavao MM i kaže da mu je dojam iz oba današnja vrtića super. I u jednom i u drugom je odmah dobio onaj dodatni formular da popuni i donese sutra i rečeno mu je da ćemo onda dogovoriti razgovor /a u Sigetu/trsnkom/ razgovor nisu ni spominjali...
Moram priznati da me ovo kaj je frida napisala baš razveselilo!!
ima netko info o DV Sopot?
možda smo se srele negdje u šetnji, jer mi u parkić ne zalazimo (princezica je još premala). mi smo uglavnom na nasipu.Citiraj:
ekica prvotno napisa
sad smo već na 8 vrtića, jer smo raširili zonu i kod MD posla. sutra još 2 zahtjeva i onda smo ipak gotovi, ali sve me strah da me čeka Leptirić.
Kaže MD da mi je obzirom na cijenu priv. vrtića i teta čuvalica najisplativije ostati doma i naći još koje dijete za čuvanje. :lol: (Kao, pa položila si pedagogiju na faxu.)
Mi imamo dogovoren razgovor za Sopot, a Trnsko, Siget i Zapruđe smo ispunjavali dodatni obrazac, ali još nitko nije zvao za razgovor.
Uz pretpostavku da je dijete primljeno u neki od vrtića, kako dalje ide proces? Je li dobro shvaćam to da se onda 15.6. kad se izvise liste javi drugim vrtićima da se odustaje od njih,a svome da se u taj ide (kako se to radi - telefonski ili)? Kad su onda upisi - je li to tad u 6.-me ili u 9.-me, koji su rokovi?
I mene to zanima. Idemo u toba na GO, pa nećemo biti u ZGB do kraja 6 mj. Da li moramo dolaziti u vrtić ako smo primljeni?
...u to doba... :roll:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Jes, zato i ja pitam...Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
ako ste obavile rezgovor, onda ne trebate. ali s obzirom na ovaj kaos koji opisujete oko potvrda, razgovora, nalaza, možda i da.
sve dokumente ste predale, sve podatke imaju, tako da ne vidim potrebu za ponovnim dolaskom.
Mi bili jučer u vrtiću-BEZ VEZE-(imali smo dogovoren razgovor) po novom nema razgovora za sve, biti će tek za one primljene.Citiraj:
rossa prvotno napisa
Mi smo predali u Jarun, Srednjaci, Precko, Vrbani i Suncanu i nitko nas nije zvao na razgovor niti su ga spominjali.
od 10 vrtića u koje smo predali papire (tu povlačim crtu, i ovo je već previše), imamo dogovoren razgovor u 2.
nekoko mi to ipak daje malo nade da bi mogli naći neko mjesto bez obzira na "prekasni" datum rođenja.
kao što sam već napisala, jasno mi je da se neki granični datum mora postaviti.
ali po ovom sustavu jedino dobro vrijeme za rođenje djeteta je 15-31.8.
ako je rođeno prije neće biti primljeno jer
a) tijekom godne nema mjesta,
b) preko ljeta su smanjeni kapaciteti zbog godišnjih,
c) školska godina počinje 1.9.
što znači da opet trebaju bake, tete čuvalice i sl. do 1.9.
ako je pak rođeno nakon 1.9. ne ulazi na listu.
grrrr
od 4 vrtića gdje smo predali, za dva imamo dogovoren razgovor - odmah su spomenuli kao predaje papira da se dogovorimo za razgovor (Sopot i Zapruđe).
U DV Trnsko i Siget ni riječi o razgovorima, a to su nam (pogotovo Trnsko) prvi izbori... :/
Ima li netko da je predao papire u nekom od ova dva vrtića i ima termin za razgovor?
Ili su to jedni od onih vrtića gdje je tolika navala da neće zvati sve koji se pruijave nego samo one koji upadnu? Ima netko kakav info o tome?
Mislim da je u tome štos - pitala sam drugdje za Siget ima li smisla uopće slat prijavu (uz ogradu da je to sve ipak rekla-kazala jer nisam pitala u samom vrtiću) i rečeno mi je da Siget, Travno i Dugave imaju navalu pa sam odustala od davanja prijava tamo. Ima gore cura da je napisala da je prvo zvana na inicijalni razgovor pa su joj ga otkazivali (nije novozg vrtić, nego neki drugi) jer ima previše prijava...Citiraj:
ekica prvotno napisa
Mi predali u jedan (Dugave) pa ako upadne upadne.
Ako ne ići će kod tete čuvalice.
Evo i mene s jedni poprilično zbunjujućim pitanjem..naime moja frendica je poslala papire u jedan BLA BLA vrtić,urednu dokumentaciju i sve na broju.
Danas me zove sva u šoku, jer je ravnateljica vrtića zvala njen ured u kojem je trenutno nije bilo i kako je tajnica odgovorila da je nema ova joj kaže da je dokumentacija nepotpuna-napominjem svi su papiri uredni, i da kao ona ni ne radi tu da mulja, onako razgovarala je stvarno bahato i bezobrazna bez da je pokušala dobiti na njen privatno mobitel. Kao treba sada donijeti i potvrdu iz mirovinskog o tomu da je zaposlena :shock:
Zanima me jel to sada stvarno tako, da li oni sada zovu sve ove ljude i provjeravaju da li su zaposleni i otkud nekomu pravo pa bila to i ravnateljica da se iživljava na osobi koja uopće nema s tim nikakve veze.
bdw.frendica je uostinu zaposlena i sada ne zna šta napraviti, govorim o tom mirovinskom, pa zar sada mora i tamo ići.
Prvi put čujem. Pa nek nazove moju tajnicu pa će vidjeti kako se reagira na "iživljavanje" :mrgreen:
I ja sam to prvi put čula, naime ova tajnica je nova, a njih je dosta po uredima tako da je ženska ostala :shock: ..bezobrazno
Na njenom mjestu, zahtijevala bih sastanak s ravnateljicom, povela bih muza ili nekoga, o svemu obavijestila Gradski ured za obrazovanje, i inzistirala da se ravnateljica pismeno ocituje na osnovu cega tocno dovodi u pitanje potvrdu o zaposlenju koju je majka predala.
Uostalom, sto ona ima nazivati tajnice, ako firma ima kadrovsku sluzbu zasto njih ne nazove... zaposlenici imaju pravo na pauzu za vrijeme radnog vremena, takodjer mogu biti na sluzbenom putu, godisnjem odmoru, bolovanju. To sto nije nasla majku na poslu u trenutku kada je nazvala ne znaci apsolutno nista.
A nigdje se na popisu trazenih dokumenata ne trazi od roditelja nikakva potvrda s mirovinskog.
naravno da ne..ne znam, mislim da će i zahtjevati satanak sa ravnateljicom jer je ovo za nju bilo jako neugodno iskustvo, thxCitiraj:
A nigdje se na popisu trazenih dokumenata ne trazi od roditelja nikakva potvrda s mirovinskog.
Bože pa oni nisu normalni... :shock:
Baš me zanima kako ne dovedu u pitanje one potvrde o zaposlenosti koje bi trebali...čula sam da su ih neke žene i falsificirala...još se hvale time, mislim kak to oni onda provjeravaju....kak koju dohvate... :?
Ja sam isto imala problem sa potvrdom jer je žig na mojoj potvrdi crne boje, a šef je samo potpisao normalno preko toga kemiskom, a muževa potvrda je sa plavim žigom - uglavnom nije prošao ni jedan vrtića da nisu pogledali tu potvrdu - pretpostavljam da misle da je falsifikat - al nek provjere, ja zaposlena na neodređeno, a i šeć jedva dočeka takve... :P
prijateljica je morala donjeti radnu knjižicu na uvid jer joj nisu vjerovali da je potvrda o zaposlenju original :roll:
Svašta... :roll:
Ma nebi me čudilo da i mene traže, mislim nije mi problem donijeti, ali zanima me kako onda prolaze oni koji podmetnu takav dokumenat...mislim jel to moguće u državnom vrtiću...koliko sam shvatila sve dobro kontroliraju. :?
ma figu kontroliraju, evo samo iz moje ulice znam 2 zene koje su upisale djecu u vrtic sa potvrdom da rade ( prijatelj im napisao na svoju firmu ), meni bi bilo draze da sve traze radnu kjizicu i da se uvjere, jer ovak ima stvarno hrpa ljudi koja doma sve u laganini dok je dijete u vrticu, a mi koji zbilja radimo nek se mislimo kud cemo s djecom.
Potpisujem.Citiraj:
mihim prvotno napisa
Mi smo danas bili na razgovoru i kaže psihologica da ima 400 i nešto zahtjeva a samo 107 djece primaju.
A ja znam par žena koje su isto tako nabavile potvrde o zaposlenju a doma su.
I sad ako moje dijete ne upadne šta da ja radim?'Kome da se žalim?Kako da dokažem da je nečija potvrda o zaposlenju lažna??
Slazem se. Zašto bi nekome smetale provjere, to je u zajedničkom interesu...Citiraj:
mihim prvotno napisa
Rekla bih da se konkretno u Ewinom slučaju ne radi o kontroli nego o načinu na koji je izvršena.
A vezano uz kontrolu - također sam da se svima kontroliraju i radne knjižice - no da se to stavi kao pravilo. A ne da se selektira dvoje (bez očitih razloga - OK ako je nešto sumnjivo) i onda ih se provjerava. Mislim, što Vi ne bi pop...?
Da izdvoje mene (koja zaista radim), zovu na posao i maltretiraju mi tajnicu, a tri druge žene (s lažnim potvrdama) ne traže ništa.
Ili svi ili nitko...osim sumnjivosti naravno.
da, o tome sam i govorilaCitiraj:
Rekla bih da se konkretno u Ewinom slučaju ne radi o kontroli nego o načinu na koji je izvršena
ma ni meni ne smetaju provjere, dapače
ali evo da se nadovežem na slučaj frendice, nakon što je otišla na razgovor dotičnoj sama ravnateljica se ispričala i rekla da je nazvala da bi je obavijestila o nepotpunoj dokumentaciji...hm, ali čemu onda optužbe :/ ...krajnje bezobrazno i neumijesno...ali ok, never mind sad je sve ok
nadam se da i netko od nadleznih za upis djece u vrtice cita ovaj forum ;)
slazem se sa trazenjem radnih knjizica na uvid, valjda ce to uvesti (budemo predlozile :) ). i mene jako ljuti upisivanje djece cije su mame doma, idu na kave i kod kozmeticarki (karikiram) dok im je dijete u vrticu. a ja, s druge strane, moram placati tetu cuvalicu, jer moram raditi.
Ja mislim da je moja radna knjizica u kadrovskoj sluzbi moje firme, ne bih rekla da je kod mene :?
Ali dobro, posudila bih je da me netko trazi.
Velika je steta sto su kapaciteti vrtica nedovoljni, pa djeca cije majke ne rade cesto ne dobiju priliku upoznati se sa zivotom u vrticu. Jer vrtici nisu "cuvalista", funkcija im je odgojno-obrazovni rad (i socijalizacija).
ovo i ja mislim.Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
I iako sam zaposlena majka i iako bi me zasmetalo da možda moje dijete izvisi na račun drugog čija majka ne radi ne smatram da su vrtići namjenjenu isključivo čuvanju. niti da na njih imaju ekskluzivno pravo djeca čije mame rade. Recite što želite, no nije jedini razlog radi kojeg dijete ide u vrtić to što ga nema tko čuvati doma.
No nedovoljni kapaciteti vrtića su drugi problem.
Jedino me smeta to zgražavanje i iščuđavanje nad majkama domačicama koje žele omogućiti djeci da idu u vrtić i druže se...valjda samo da bi cijeli dan mogle lunjati okolo i visiti po salonima. :roll:
meni je žao što te to ljuti, jer svoju ljutnju nisi usmjerila na pravu adresu - trebaš je usmjeriti na ljude koji donose odluke o gradnji ili negradnji vrtića, zapošljavanju teta i financiranju odgojno-obrazovnog sustava ove države.Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
ja ne radim, dakle nemam radnu knjižicu i djeca mi idu u vrtić. zamisli koliko sam besramna. redoviti ili izvanredni studij se naravno ne računaju kao nečiji rad, isto kao honorarni posao koji se obavlja doma - to nije vrijedno mjesta za dijete u vrtiću?
jer mama bez radne knjižice automatski postaje botoksirana šopingholičarka s pretjereno izraženom željom za kofeinom. i ne, ne zanima me je li tvoja susjeda, prijateljca ili poznanica takva i koliko si puta to vidjela.
moja djeca nikome nisu otela mjesto u vrtiću!
ovako, moje dijete je, sva sreca, uspjelo dobiti mjesto u vrticu ("samo" smo mjesec dana placali tetu cuvalicu). ljuti me to sto, ako postoji neko rangiranje, da djeca oba zaposlena roditelja imaju prednost pred nezaposlenim roditeljima za upis djeteta u vrtic, onda neka se toga i pridrzavaju. ako to nikome ne igra ulogu, onda neka ukinu sve privilegije (pa tako ni djeca branitelja, invalida... nece imati prednost za upis). ne kazem da je itko ikome oteo mjesto, ali ako postoje neka pravila, ona su tu da ih se svi i pridrzavaju (bar je to moje misljenje, nemojte me sada napasti sa time u kakvoj drzavi zivimo i da se nitko nicega ne pridzava, jer to sve znam, ali me, iako sam toga svjesna, nista manje ne ljuti).
zao mi je ako se netko nasao uvrijedjen, nisam mislila nista lose, ali je isto tako cinjenica da vecina djece nezaposlenih roditelja idu u vrtic "samo" na socijalizaciju, dok smo mi zaposleni roditelji, na zalost, ovisni o vrticu kao i mjestu cuvalista nasih najmilijih. a socijalizacija se moze (pogotovo sada dok je vrijeme lijepo) stjecati i u parku.
nije da sam "kako vjetar puše" no ovo mi je poanta. Trebalo bi se pridržavati nekih prioriteta kod upisa. No treba osigurati dovoljno mjesta da i djeca nezaposlenih idu u vrtić. Jer, ponovit ću, u vrtić se ne ide samo radi babysittanja.Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
ovo otimanje mjesta mi je smješno - kako možete znati tko je kome oteo mjesto? Mislim, pa svi koji su upali u vrtić su (realno) oteli mjesto svima koji nisu upali. Isto kao što ste vi (kao zaposleni) "oteli" posao nekom nezaposlenom. Bezvezni izraz.
A socijalizirati se u parku ne može, barem u mom kvartu. Isto tako u parku ne može niti učiti engleski, ići u dramsku grupu i sl.
a ja opet pitam tebe: misliš li da redoviti studenti ništa ne rade i da njihovo dijete može čuvati teta čuvalica, da nemaju pravo na vrtić?Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
mislim, nemaju radnu knjižicu, pa samim time im se djeca mogu socijalizirati u, za njih predviđenim ustanovama, poput parkića?
jer to je jedino što ja iščitavam iz tvoga posta. ili možda ne bi trebali imati djecu dok ne završe fax da ne bi zahebavali zaposlene?
U pravu si, ako nije sve regulirano, uvijek se nađu neki koji iskoriste nedorečenosti u propisima.Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Nije dobro pisati teoretski, jer onda ne znaš o čemu pričaš, a ako navedeš primjere iz svoje okoline, opet nije dobro.Citiraj:
i ne, ne zanima me je li tvoja susjeda, prijateljca ili poznanica takva i koliko si puta to vidjela.
Nisu otela, ali su zauzela. Mislim, svako dijete koje je dobilo mjesto u vrtiću na osnovi ovih ili onih kriterija, nekome je zauzelo (otelo) mjesto.Citiraj:
moja djeca nikome nisu otela mjesto u vrtiću!
A šta se tiče socijalizacije, mislim da to nije dobar argument, jer za socijalizaciju djece koje nisu išla u vrtić postoji "mala škola".
I tu opet stoji da se i dijete zaposlenih roditelja treba socijalizirati, jednako kao i ono kome je majka doma. Tako da mi to nije nikakav argument u situaciji deficita mjesta.
Ispravak, pomiješalo mi se u kvotanju...
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa