Svatko dobije ono što zasluži !
Printable View
Svatko dobije ono što zasluži !
Da, da, tak je. Baš me zanima kaj bi rekle žene koje muževi zlostavljaju. :/Citiraj:
kinder prvotno napisa
zbilja, izjava stoljeća.Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Ako ti u to vjeruješ, tko sam ja da te dovodim u dvojbu? :PCitiraj:
trudnjača prvotno napisa
p.s. Javi se u ovu temu za 10ak godina, pa da tad čujemo komentare... :mrgreen:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
ja sam jedan muž!!!!!!! :lol: i ne smatram se najboljim, ali trudim se maximalno koliko mogu da pomognem MŽ u kućanskim poslovima, obavezama, djeci. Zajedno donosimo odluke i puno razgovaramo i pričamo. Rijetko kad se posvađamo (ali to kratko traje), obično ja popustim (ruže iz vrta uvijek joj namame osmjeh na lice :oops: ). Sve u svemu mislim da se dobro slažemo i da nam brak super funkcionira.
Nikad se ne riječkamo/svađamo pred nekim, sve što imamo riješimo u svoja 4 zida (ne pred djecom)
[quote="i ja ću biti tata"]Citiraj:
icyoh prvotno napisa
ja sam jedan muž!!!!!!! :lol: i ne smatram se najboljim, ali trudim se maximalno koliko mogu da pomognem MŽ u kućanskim poslovima, obavezama, djeci. Zajedno donosimo odluke i puno razgovaramo i pričamo. Rijetko kad se posvađamo (ali to kratko traje), obično ja popustim (ruže iz vrta uvijek joj namame osmjeh na lice :oops: ). Sve u svemu mislim da se dobro slažemo i da nam brak super funkcionira.
/quote]
Vjerovali ili ne :shock: :shock: , MM bi napisao isti ovakav post, ove rečenice je nemali broj puta izjavio, duboko uvjeren kako ima fenomenalan brak.
Ja mu na to dodam kako je naš brak super, samo je njemu očito u tomu malo "fenomenalnije" nego meni, da premalo u kući pomaže, odnosno, da je dovoljno, valjda bih ja to ipak nekako osjetila na svojim leđima :? .
Tebi, kolega, vjerujem svaku riječ jer te ne poznajem, samo sam ostala :? :? :? :shock: kad sam skužila tako mi poznate rečenice.
Eto ga na :mrgreen:Citiraj:
i ja ću biti tata prvotno napisa
:lol: A ja došla pitat kako to misli da pomaže?!!! :mrgreen:Citiraj:
Anci prvotno napisa
ovo je Forum, većinom "nepoznati" ljudi pišu o sebi i onome kaj ih zanima. I istina je svatko može napisati kaj želi, sebe predstaviti u najboljem svijetu, pisati samo lijepe stvari i slićno. No ipak ima i onih koji Forum koriste za razmjenu iskustav za pomoć i savjete u problemima i životu.
Nitko nije savršen. Nisam ni ja. Nisam to nikada ni pomislio. Ali mislim da sam dobar muž, možda mi brak nije fenomenalan, ali MŽ i ja smo zadovoljni. Već sam u gornjem postu pisao o tome, da se ne ponavljam, ali nadovezao bi se na post od Nena-Jabuka i malo to prokomentirao:
Ne znam tebe ni tvog muža (ni 90% posto vas), ali isto tako ne znam kaj ti smatraš pod fenomenalnim brakom. Da mi prostite, ali ima žena koje nikad nisu zadovoljne i uvijek traže više (nek se stvarno nitko ne uvrijedi :* ). Ja recimo ne ostajem poslije posla sa dečkima na cugi, ne odlazim navečer van sa društvom, ne dođem kući s posla pa legnem ili čitam SN, ne prigovaram MŽ ako ručak nije ispao baš najbolje.
Moja mana je sportska kladionica! Ali moja žena je to prihvatila, ne drami oko toga, dogovaramo se prema financijskim mogućnostima, koliko mogu uložiti. Smetalo joj je kaj sam svaki dan bio u SK...sjeli smo porazgovarali i napravili kompromis. Razgovorom se sve da riješiti, da obje strane budu zadovoljne. Ja sam sretna jer se nisam morao odreći svog "poroka" ona je zadovoljna kaj ne visim svaki dan u SK.
To je sad samo jedan primjer. Možda nekome sitnica. Al zapravo nije, jer osd sitnica, kreću veliki problemi.
Financije oduvijek zajedno dijelimo (nema moje -tvoje), zna se kamo se moraju dati novci, ostalo stavimo na stranu za "svakodnevno trošenje"-opet kažem ovisno kakva je situacija i koliko troškova trenutno imamo.
Kaj se tiće pomaganja u kući. Nek se sad ni jedan muški ne uvrijedi, ali za mene pomaganje nije, ako makneš tanjur sa stola, jednom mjesečno usisaš ili nekaj poraviš u stanu. Meni nije teško oprati suđe, pospremiti stan (nije sad da ga lickam :P ,) ali u grubo ga uvijek i svakodnevno pospremim-pogotovo sad kad imamo klince i MŽ je trudnica), usisati, oprati kupaonu. Ono kaj ne radim je Peglanje i pospremanje suđa (stvarno se ne mogu u tome vidjeti :mrgreen: ).
Briga oko klinaca je zajednička, uređivanje okućnice i drugo.
Ima toga još, mogao bi puno pisati, ali mislim da je za sad sasvim dovoljno.
internet (pa tako i ovaj forum) je prepun dežurnih rospija koje prate svaku krivu riječ koju muški napišu...
get a life! baš me zanima koliko vaši muževi sudjeluju u kućanskim poslovima, a koliko pomažu... ;)
Ja zaista ne vidim što je čudno u tome da muškarac pomaže/sudjeluje u kućanskim poslovima.
MM drži veći dio kuće na sebi tako da ne shvaćam po čemu je to science fiction.
Ajme, moram pazit na svaku riječ - skoro sam postala da muškarac treba pomoći oko kućanskih poslova pa bi me razapeli :mrgreen:
A ti? :mrgreen:Citiraj:
Moover prvotno napisa
znaći trebao sam šutiti i ne javljati se :lol: :lol:
Daj, moover, oladi, brate! :lol:
Na tvoje pitanje:
Čuj, ima dana kad sudjeluje, ima dana kad kaže da pomaže, a i ima dana kad neće ni jedno ni drugo :mrgreen:
I čuj još ovo: jučer mu je bio jedan od takvih dana- kad mu se nije ni sudjelovalo ni pomagalo. Jer je čekao novo sučelje na max tv-u :mrgreen:
I vidiš, nisam mu ni riječ rekla. Nek se veseli čovjek :)
Baš mi je drago da vam se sviđa ;) , kada čitam gore napisano ,ispadne da su svi brakovi gotovo savršeni , a statistika govori suprotno .Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
I ja ću biti tata, , ja ti vjerujem. Jer slično kao što si opisao živimo i mm i ja. Jedino kaj se on ne kladi. I neću tu puno pisati o našem odnosu jer ne želim da netko ismijava moj brak koji je zaista nama i za nas - savršen.
Da, posvađamo se, naravno. Ali još prije pomirimo. Već sam tu negdje prije napisala da smo totalno ravnopravni u svemu. I kaj se tiče financijske strane, i kućanskih poslova i odgoja djece i brige o djeci i svemu ostalome.
I ne pretjerujem, zaista je tako, pa tko vjeruje - dobro, tko ne vjeruje -
:P
Pa pošto se na ovom topicu javilo jedno tridesetak forumašica s pohvalama na račun muža, teško da po tome možeš zaključiti da su svi brakovi na svijetu savršeni.Citiraj:
kinder prvotno napisa
Primjetim da svi pišemo da nam je naš muž No. 1 - da nije valjda ne bi pisale tu nego bi otvorile topic "zašto mrzim MM".
A zaključak je malo promašen - isto kao da odeš na topic o platnenim pelenama i zaključiš da svi pišu da koriste PP, a statistika govori drukčije. :/
Ja ću samo reči da je MM uglavnom zadužen za pranje veša i trpanje suđa u perilicu, dobro ovih dana i za peglanje i čuvanje malenog (na GO je), pa tu ja sad pomažem (evo jučer sam ja stavila suđe u perilicu). :P
Mi uglavnom poslove podijelimo, ovisno o danu, trenutku, ovisi s kim bi se maleni taj čas rađe igrao,...
Pa onda se ja npr. igram s malenim, a MM pegla, pa se zamjenimo, i tak.
Evo ja sad prije spavanja kuham, jer mi je bezveze da MM sad još i kuha, kad več čuva malenog i ostalo.
Oko svega se dogovaramo, a to mi je važno.
ja nit pomažem, nit sudjelujem. Kad dođem kući s posla, sve je čisto, pospremljeno, dijete suho, nahranjeno i u čistoj robi... Što bih se mješao u ženine poslove i obaveze? Mogu samo poremetiti ravnotežu...Citiraj:
piplica prvotno napisa
:P
Ja i mm smo ubijeđeni da imamo dobru vezu, ali isto tako vjerujemo da njegova veza sa drugom nekom ženom i moja neka veza sa nekim drugim muškarcem bi možda mogla biti i bolja, ali i gora, je li!
Potpisujem dosta postova i na kraju zaključak - pa eto, mogao bi on biti bolji, a vala bi mogla biti i ja bolja!
Ali, volimo se! :heart: i ljubimo se i mazimo se... i to nakon 10 godina - e jedino se ne seksamo tako često! :lol: :lol: (kad pomislim da je to problem zaskočim ga :mrgreen: )
I nekada ga jako volim, nekada mi nije drag, nekada ga obožavam! I nekada obožavam da me dira, nekada ne volim i tako u krug. Ja, tj. mi, smatramo da je to normalno...
"Oprao sam ti suđe" je nedavno izjavio - nakon mog mrkog pogleda i izjave, mislim da će paziti da drugi put ne kaže isto (iako, poznavajući ga - čisto sumnjam...)
Učimo... svakodnevno. Kako se bolje odnosti prema drugom i kako kontrolirati svoje ponašanje...
Kahna: možda je ova gore rečenica odgovor na tvoje probleme, jer je na moje bio (privremeno - dok ne dođe vrijeme za Mars! :lol: )
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Sjećam se ne tako davno topica o tuljanu
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
:lol:Citiraj:
i ja ću biti tata prvotno napisa
eto, ti o sebi u ženskom rodu! nije li to znakovito?
šala, šala ili...? :mrgreen:
(ali mooveru se to neće omaći) :P
Je li ti osamnaest godina veze i skoro deset braka dovoljno?Citiraj:
Moover prvotno napisa
Zato jer ti je žena doma. Kad ti bude žena odsutna od kuće 10 sati dnevno, sigurno ne bude tak. I onda ćeš ti sve počistit, pospremit i skuhat.Citiraj:
Moover prvotno napisa
Da mi ne dijelimo ravnopravno poslove, bio bi kaos, jer ne bi sve stigli napravit. I to mi je najnormalnije u braku i drugo ne dolazi u obzir. Hvala Bogu da je mm tako odgojen da mu je to uvijek bila najnormalnija stvar na svijetu, a tako će biti odgojena i moja djeca.
Promakao mi je taj topic :mrgreen: mislila sam da se radi o zaštiti životinja po naslovu.Citiraj:
kinder prvotno napisa
Takvi su se već ili razišli ili pomirili sa sudbinom... :mrgreen:Citiraj:
vertex prvotno napisa
Aha...jer nam je sudbina taaako dobra...Citiraj:
Moover prvotno napisa
nije šala nego brzina tipkanja i zamjena slova 8) (ipak sam na poslu i umjesto da radim filozofiram o samom sebi :mrgreen: )Citiraj:
fegusti prvotno napisa
:lol:Citiraj:
Moover prvotno napisa
Meni baš drago što su se i muževi javili, samo nekako vidim da pišu o sebi a ne o svojim ženama..il se varam?
No bilo kako bilo ono pomažu mi je zapelo za oko samo zato što smatram da je za kućanstvo u kojemu zajedno žive muž i žena riječi muž pomaže krivo polazište. Zato MM i ja zajednički djelujemo u svemu.
Moover, kućo stara! :D :D :D
Odgovorio si na moje pitanje!
Tebi je tvoja žena naj, naj na svijetu.
:* TVOJOJ ŽENI
Cure, dok se slažete, razgovarate, uzajamno pomažete, bez obzira što god vaši muževi radili ili ne radili kod kuće oni su naj,naj!
Tek kad vidite samo jednu manu uz sto vrlina i na nju se fokusirate, zamislite se nad tim i dajte sve od sebe da se i ta mana pretvori u vrlinu!
Ja sam se javio jer je netko tražio i naš (muški) komentar... komentiram sebe, a svog muža ću komentirati kad ga budem imao... ;)Citiraj:
yaya prvotno napisa
Ma Moover se šali. Ja mislim da je on jedan od onih koji pere podove i suče kore za pitu, čisti wc školjku i pegla zavjese :mrgreen:Citiraj:
smajlić prvotno napisa
da suče kore za pitu :lol: :lol: :lol:
pa jel naslov najbolji muž????Citiraj:
yaya prvotno napisa
Stavite Najbolja žena , pa ćemo mi muški o njima (mada smo u veeeeelikoj manjini :lol: na Forumu)
Možda mu žena nekad pomogne :mrgreen:Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
tko još pegla zavjese??? Vjerojatno ima onih (ŽENA) koje i čarape peglaju, hebate led... :shock: :shock: :shock:
Moj muž je obećao da će on ispeglati zavjese. Na Badnjak.
Još uvijek stoje u ormaru.
Ne peglamo čarape.
i tad sam ti rekla: šššššššCitiraj:
kinder prvotno napisa
koja ti je poanta uopće? Ja se evo trudim da ne kvarim topic pa ne sudjelujem puno. Nije mi ni tako loše, ali nisam zadovoljna s puno stvari. Radim intenzivno na tome da bude bolje. Prihvaćam da ima onih koji su zadovoljni i to mi je drago. Ali reći nekom tko ima problema u braku (ili u bilo čemu drugome) "sam/a si kriv/a" mi je prilično neukusno, u različitim stupnjevima neukusa, ovisno o težini problema. Bolje šutjeti, budući da ima zaista tužnih sudbina i nekog možeš previše povrijediti, ja ne bih nešto slično mogla reći mirne savjesti nekom koga ni ne poznajem.
Sori na ot.
Ja ni nemam zavjese :P a dok nisam imala dijete sam peglala apsolutno sve (osim čarapa) sad samo ono što se vidiCitiraj:
Moover prvotno napisa
Naravno da se šalim... moja žena nije doma. Nikad je nema. Pozvali smo RTL da dovede Odred za ćistoću, jer ne možemo više do kuhinje od krša i smeća kojeg smo nabacali u blagovaonu....Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa