:lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Printable View
:lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
da!
sjetila sam se jedinog uvjeta za ime- da je kratko i po mogucnosti da se ne moze od njega napraviti skraceni nadimak.
meni je moje ime prekrasno, no u zivotu me nitko nije zvao njime pa se nisam s njim niti suzivila. automatski se predstavljam i odazivam na njegovu skracenu verziju. nisam to htjela i kcerki/sinu.
I meni je nešto slično bilo na pameti, ne kao isključivi kriterij, ali kao bitna stavka u odabiru imena.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Mene u životu zovu i pravim i "skraćenim" imenom, ali ponekad se zbog toga osjećam kao podvojena ličnost :mrgreen:
I mi smo pazili na to da se imena teško mogu kratiti i mijenjati. Za sada je uspjelo... iako čovjek nikad ne zna, nadimak neki dobiju bez obzira na odabir imena.
zanimljivo mi je da vam se ne sviđa mogućnost stvaranja nadimka, a ja sam uvijek bila nesretna što od mog imena nikad dobrog nadimka :)
Ja sam to riješila odabirom dobrog nicka ovdje! :mrgreen: (sorry na offt.)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
i ja. Meni su nadimci super. Neko sam vrijeme razmišljala da djetetu dam ime Izabela, pa nadimak Izzy - to mi je super.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
jedno je kad je ime izabela a nadimak izzy ili bella, ali kad je tvoje ime ime a tvoj nadimak takodjer samostalno ime, e onda je "problem". :)Citiraj:
elin prvotno napisa
pogotovo kad si navikla na taj nadimak-ime pa ga upises u sluzbeni dokument :mrgreen:
apricot baš me iznendailo ime Orka jer ga nikad nisam prije čula, jedino što sam znala da je to kit ubojica nije mi ni palo napamet da je to ime, pa sam malo potražila i čitam,čitam ..kad piše da je u hrvatskoj manje od 10 osoba koje se zovu Orka i da se najčešće rađaju u znaku vage. i pogledam a kad ono tvoja Orka stvarno vaga. baš sam se iznenadila da se poklopilo
[code]Najčešći horoskopski znak ovog imena je vaga, a kineskom horoskopu divlja svinja. [/code]
:lol: :lol: da, to je zaheb. Pretpostavljam da si Martina ili Kristina - to nisam niti razmatrala upravo zbog toga što je skraćenica nečije ime i upoće nije fora.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Razmatrala sam i Nera - kratko, slatko, naše (Kontesa Nera iz Marije Jurić Zagorke, doduše jest vještica, ali bože mili, ne možemo svi biti savršeni), ali mi je u jednom trenuku palo na pamet ovo: znate kak su klinci okrutni, kaj ako krene Nera-sera...
Imam jedno lijepo ime - DORJA (Marija Jurić Zagorka - Plameni inkvizitori i knjiga mi je super). Može imati nadimak: Dori, a što je najvažnije sa ničim se ne sriče :mrgreen: i neobično je.
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
e tako sam i ja htjela dati ime u slučaju da bude curica ali su me svi blijedo gledali u stilu: pa to ti uopće nije ime ..... :roll:
meni se sviđaju muška imena sa C u sebi i da završavaju na S
(Lucas, Nicolas, Andreas)
iako se svi ščuđavaju zašto moj sinica ima slovo C a ne K u imenu - zato jer se meni sviđa i paše uz naše prezime
a isto tako neka imena koja čujem su mi ružna ali mislim da nemam to pravo da ih komentiram....svako zna zašto je odabrao baš to ime za svoje dijete
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
e tako sam i ja htjela dati ime u slučaju da bude curica ali su me svi blijedo gledali u stilu: pa to ti uopće nije ime ..... :roll:
meni se sviđaju muška imena sa C u sebi i da završavaju na S
(Lucas, Nicolas, Andreas)
iako se svi ščuđavaju zašto moj sinica ima slovo C a ne K u imenu - zato jer se meni sviđa i paše uz naše prezime
a isto tako neka imena koja čujem su mi ružna ali mislim da nemam to pravo da ih komentiram....svako zna zašto je odabrao baš to ime za svoje dijete
Mi smo kao klinci jednoj sirotog dečka uvijek zvali "Enis-penis". Tad nam je, balavcima, to bilo urnebesno smiješno (iako su i njegovi roditelji čudni kad su mu dali takvo ime, a preziva se slično kao "tvrdi").Citiraj:
elin prvotno napisa
Mi smo puno pričali o imenima prije nego sto sma ostala trudna, termin mi je 21.12. i zasad imamo 3 zenska imena i 1 musko u pripremi. Meni se musko jedino svidjelo Teo, a dragom ne, pa je on izabrao Damir, meni nit lijepo nit ruzno, al nemam drugog, pa nek mu bude........za zensko smo odabrali Hana, Tara i Leila. Pa cemo vidjeti sta mi prvo padne na pamet poslije poroda :lol:
Ja volim kratka imena, volim imena koja su kao nadimci tipa: Tina, Nina, Dado......
Ali eto dogovor je pao.......samo da sve bude u redu 8)
draga moja, svih tih deset imena je moja najuža familija. :DCitiraj:
točkalica prvotno napisa
Orka vjerojatno dolazi od Orsula. Lijepo ime.
Ja sam djecu dobila s imenima - sinovo ime mi se jako sviđa, to mi je jedno od najljepših muških imena - svetačko, narodno, južnjačko i istovremeno internacionalno i završava na n, što mi se sviđa kod muških imena. Kćerino ime je narodno, rijetko u njezinoj generaciji, zvučno je, posebno mi se sviđa što je to ime moje mame.
I koliko ih je vaga po horoskupu?? jel bar pola?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ne piše da je ime izvedeno od Eleonora. eto ovo sam našla međuostalim.
Ime :: Orka
[code]Orka je žensko ime, u potpunosti hrvatsko. Ime je izvedeno iz imena Eleonora. Orka je rijetko ime. Danas u Hrvatskoj živi manje od deset osoba koje nose ovo ime.
Nomen est omen
Najviše imenjaka nalazimo među osobama u četrdesetim godinama, a najmanje među osobama u četrdesetim godinama. Najčešći horoskopski znak ovog imena je vaga, a kineskom horoskopu divlja svinja.
Popularnost imena u posljednjih 60 godina
Najviše osoba nazvanih Orka rođeno je šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Gdje ima najviše?
Većina osoba koje se zovu Orka žitelji su Strizivojne (ukupno manje od deset), Županje (manje od deset) te Đurđevca (manje od deset). S obzirom na broj stanovnika, Orka najčešće je ime među stanovnicima Strizivojne gdje se svaki dvijetisućiti stanovnik tako zove.
[/code]
E o tome i ja malo razmišljam na taj način, jer djeca znaju bit okrutna zbilja tako je Erik bio degenErik, a Erika ( bolje ne reć).Citiraj:
icyoh prvotno napisa
A i Denis završi kao i Enis. - ovo su imena s malo ružnijim usporedbama, od Ana -banana
i ono što je netko raspravljao o imenu Elin, ja poznam jednu curicu koja nosi to ime, i malo je neobično ali skroz nježno i lijepo joj pristaje.
:shock: ma daj, gdje u Zg?Citiraj:
točkalica prvotno napisa
Ne u Rijeci.
Ja se skroz navikla na to ime, ne zvuči mi toliko čudno. Bolje nego Ejla ili Ayla što su već spominjali. meni je Ejla onako ko pozdrav.
A i Nora- zvuči fora ali mi je netko obješnjavao da to mislim u Istri kažu za onako kao malo luda, ćaknuta.
A Nera- (bez uvrede onima koji se tako zovu ili će se tek zvati) nisam ja kriva, ali oko mene od djetinjstva su Nere bili samo psi, prva za koju sam čula ja Nera Stipičević koja je natjecala se u nekom show za pjevanje.
Ja sam isto brijala na to da mi djeca nece imati nadimke (jer su mene uvijek zvali nadimkom i jos se stresem kad mi se npr. mama obrati punim imenom). Naravno da sam im u medjuvremenu podijelila nadimke ter ih obilno koristim.
Andrija je Andro i Andruška.
Lovro je Lovrinjo.
Vid je Videk i Vidojica. (kad se vec nije dalo skratiti, a mi smo nadodali)
Samo se pitam hoce li se i moji decki trzati kad im se za 15 godina obratim imenom. Nadam se da nece.
onda nisi čitala zagorku :)Citiraj:
točkalica prvotno napisa
meni je nera prekrasno ime.
bad ti je kad se pola cucaka po kvartu zove kao tvoje dijete, vikneš Nera i doleti nekoliko ženki i mala i kaj sa :lol: :lol: I pola cucaka ima moje ime, a kaj bum? Nera-sera je i dalje ozbiljan problem 8)Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
ooo i ja sam 20 i nešto godina živjela u tuzi što nikad nisam imala nadimak, kad ono :)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Ne nisam čitala. ja odrasla na pet prijatelja u nekoj pustolovini i tako stalno ukrug, pročitala ih sto puta :lol:Citiraj:
elin prvotno napisa
Da meni je to ostalo tako peseće ime, da kad netko kaže Nera, meni pred očima nije mala slatka curica, neki mali slatki crni cucek .
U kajkavskom dijelu Hrvatske nora=luda, ponoriti=poludjeti, zato se i norijada tak zove jer se onda noriCitiraj:
točkalica prvotno napisa
kao dijete sam upoznala jednu mladu zenu koja se zvala elin i svi su mislili da je to neko izmisljeno ime.Citiraj:
ili Elin :lol: :lol:
Ja sam htjela da bude posebno, da nitko nema to ime (barem kod nas), da je unisex i kratko. Još kad sam saznala da znači svjetlost :D :D
Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
e upravo to. nekako ne bih voljela da od svih značenja na svijetu dijete ima baš to ime.
teško da ćeš pronaći ime koje negdje, u nekom svijetu, na nekom jeziku... ne znači - ništa.
a u trenutku davanja nemaš pojma gdje će to tvoje dijete završiti.
(sjetim se imena neke kave koju su u državi pakiranja nazvali tako da je u nekoj zemlji u koju su je izvozili značila - govno. pa ti pij!)
slažem se. bilo mi je totalno :? :? :? kada je litala napisala da njena djeca imaju moderna troslovna imena bez nekog značenja... a to su itekako stara imena s porukomCitiraj:
apricot prvotno napisa
ajoj, lose sam se izrazila :mrgreen:
nama ta znacenja nisu bila uopce bitna, nismo istrazivali koja su tako da ni sad ne znamo sto koje znaci (dobro, znamo tko je bio noa, znamo da leo znaci lav, ida je valjda neko skandinavsko ili neko nordijsko ime, a ami je - ami osam :lol: :lol: )
Mi smo (oboje) imali toliko zahtjeva za oboje, da je pravo čudo što nam djeca uopće imaju ime :lol: Ali jedan od najvažnijih bila je kratkoća, i to ne zbog modernosti, nego zato što ja imam preedugačko ime (skoro bi u njega stali svi litalini klinci) prema kojem gajim iste osjećaje kao vještičica prema svom. E da, i nisam htjela da se strancima jezik popikava na njihova imena kao na moje :x A na kraju se poklopilo i da imaju značenja koja im jako odgovaju.
PS. I da, mislimo da jako važno kako se netko zove, ne baš u stilu bršljana ili ruže, ali definitivno određuje osobu.
naravno da, da..ali ja ne gledam na cijeli svijet baš, nego tu kod nas, ako se npr. Nora znači luda, izbjeći ću to ime ako već znam značenje.Citiraj:
apricot prvotno napisa
ne gledam ni ja baš ime odmah po značenju....kako ponekad razmšljam o imenu drugog još nezačetog djeteta :mrgreen: , prvo gledam koja mi se imena sviđaju, a onda ću između tih malo pogledat značenje i usput i numerologiju malo...počela sam u svašta vjerovat :mrgreen:
Jooj znam Nera, u mjestu gdje smo ljetovali bilaje žena i sa tim imenom , a njihovi susjedi su imali psića sa istim imenom :shock:
Jedina Nora koju poznajem je najljepša i valjda najpametnija djevojčica na svijetu, tako da značenje u ovom slučaju pada u vodu...
Apri; bila je mislim i Kenjara instant-kava od omraženog proizvođača N...
Ja sam takođe patila što nemam nadimak, ali su me onda u osnovnoj zvali po prezimenu, tek u srednjoj sam dobila nadimaki baš je bio lijep, i svako put se sjetim kad jedem marelice..
Mi našeg miša nekad zovemo Pero dok je mom tati zlo od tog nadimka, a nama je tako slatko... Sto ljudi sto ćudi..
Kad spominjete nadimke, uvijek se sjetim jedne mame koja imala Filipa a strašno je ludila kad bi ga zvali Fićo. Ona iz Zagreba a nama tu su svi Filipi Fićo. Koji je to teror bio, znala je urlati na nas, na njega..strašno nešto. Potpuno bespotrebno. Ja imam jedno deset nadimaka, uglavnom izvedenice od mog imena (a i nije nešto dugo ili sklono skraćivanju). A najčešće i najduže traje Debela, iliti suprotnost mog imena :mrgreen: , što je još veća fora jer sam uvijek imala 30 kila s krevetom.
Moja djeca imaju isto par nadimaka, izvedenice imena. Jedino curku svi zovu imenom a ja još dodam još par slova
Ajoj kakve sve nadimke klinci znaju udijeliti, a tek rime...
Sad mi padaju na pamet neke:
Erika-moga k.... perika
Marko-Čmarko
Elena-na guzici ti pelena
itd itd :roll:
jedno je sigurno - kad klinci namjere nekog zahebavat tak svejedno kak se zove, ak ga nece moc zbg imena vec ce mu nac nesto
nije :mrgreen: al znam jednu dragu forumasicu :heart: sa tom varijantomCitiraj:
elin prvotno napisa
moje ime i ime-nadimak dijeli nekoliko forumasica :mrgreen: :love:
slazem se da ce ti djeca prikeljiti nadimak koji ne mora imati nikakve veze sa tvojim imenom, ako im se prohtje.
nije, to je staronordijsko žensko ime i znači svjetlost.Citiraj:
lillifee prvotno napisa
negdje sam pročitala da neke firme kada daju ime nekom proizvodu imaju tim stručnjaka koji provjeravaju sve jezike i značenje na svim jezicima, baš zbog ovog.Citiraj:
apricot prvotno napisa