I da,radije ću taj novac koji bih dala za skupu odjeću potrošiti na ljetovanje,izlazak, knjige ili neku sličnu uživanciju.
Printable View
I da,radije ću taj novac koji bih dala za skupu odjeću potrošiti na ljetovanje,izlazak, knjige ili neku sličnu uživanciju.
Kupujem u skladu naših obiteljskih mogučnost.Dobili smo brdo stvari za L.,kupili smo kolica 3in1 nova za 3000kn,prodali ih za 1000kn,i onda sam saznala da sam trudna :mrgreen:
A za ovu 2.bebu mislimo uzeti novu as+kolica bez košare do 1000kn...
Nismo nikada štedjeli na djetetu,niti da smo se razbacivali.Ali i gledamo da prođemo hvalitetno ali povoljno....Sniženja,odlazak u šoping u inozemstvo i sl.
Niti smatram da je L-ki lošije jer ne nosi markiranu odječu...
ja si nemrem pomoći...ako ja kupujem cipele za 1000 kn onda k vragu nemrem štediti na njemu!
to mi je glupo, dok imamo mi imat će i on, a kada nebumo imali mi, on će i dalje imati...naravno ne pretjerujem, ne kupujem markirano, HM, ZARA i te stvari, cipelice volimo kvalitetne i lijepe, naturino jako volim ali su zbilja precijenjene, nema ono gomilu robe ali ono kaj ima je kvalitetno i lijepo, nemam ono stvari za koje kažem, to je samo za po doma..to ne postoji, sve su skoro jednako dobre i nose se svuda...kada ih preraste i dalje su u super stanju iako to nije bitno no ipak...mogu reći za svaki komad odjeće da je zbilja maksimalno iskorišten i iznošen i vrijedi svake uložene kune
moram reć da sam možda u kolicima malo pretjerala, ali su bila neopisivo lijepa..al znam da to nije presudno...al nisam si mogla pomoć iako je netko spomenuo da ne bi nikada dao za njih tolike novce...
mene isto živcira kada roditelji ne trepnu za svoje gušte, mama ne razmišlja dva put prije nego kupi čizme za 2000 kn ali zato za bebe žica okolo robu i opremu jer nema love za kupiti...
potpisujem marku..
ja sam isto jedna od onih koja se nije mogla savladati kad je o kolicima rijec :roll: ali evo, godinu dana skoro sto imam bebicu i sto smo svakodnevno vani vrijedila su svake kune, jos uvijek su ko nova, operem torbe i materijal u masini i nemaju ni mrlju..i svakako ih mislim koristiti za ostale bebice..imam dvije frendice koje imaju chicco i peg perego za koja isto ne mogu reci da spadaju u loša kolica i izgledaju kao da su prošla 2. svjetski rat, škripe, teže se manevriraju i slično- same kažu da za slj. bebu kupuju nova tako da opet neće proći nista povoljnije od mene...naravno, svatko prema mogućnostima i onome što mu je bitno..moram priznati da iako trošim na bebicu dosta na sebe trošim minimalno pa to dođe taman u ravnotežu 8)
što se robice tiče preferiram hm..super kvaliteta po ok cijeni..a kod nas sam se gadno razočarala u mtč, coconut i zaru jer se roba nakon pranja skupi za x brojeva pa više nemam pojma koji broj kupiti..bačena lova..kupila sam ja i bodiće u getrou, konci popucali nakon prvog pranja na 40 stupnjeva..moram priznati da su svi bodići i majice koje je baka kupila u benettonu ostali super a mala je bljuckala nakon svakog hranjenja..pralo se sve u 16..
njuskalo i forum burze mi se cine super..da sam nasla definitivno bi kupila chicco polly hranilicu- staru jer mi se cini najbolja..
as jos nisam uzela nakon 0+ ali ako uzmem biti ce to romer ili be safe..tu iskreno ne gledam cijeno nego ocjenu na testu..
pipilica (ako sam dobro zapamtila ime) ima pravo u jednom..svakog veseli nesto drugo, nekog djecja oprema ( kao mene :lol:), nekog tehnika (kao mog muza :roll: ), nekoga knjige (mene prije nego sto smo dobili nasu mrvicu), nekoga skupe cipele i torbe, neko voli ostavljati mjesecno hrpu love u bio& bio ducanima..nazalost, ima i onih koji ne mogu na nista od toga trenutno jer je situacija teska ali ne znaci da za 10 godina nece moci i nece kupiti ista ta skupa kolica jer im nece predstavljati veliku financijsku stavku..treba pokušati biti zadovoljan s onim sto imas, uvijek mozes imati vise ali i manje..a ipak je najbitnije imati puno ljubavi oko sebe i staviti nematerijalno na 1. mjesto :love:
nije mi to neka logikaCitiraj:
marka99 prvotno napisa
al ajde
Mi kad smo se pripremali za dolazak bebača imali smo veliki peh što niko od naše ekipe...poznanika i sl.nije imao klince pa dosta toga nismo ni znali.... npr.kolica-jednostavno smo otišli u TL-a kam drugam?!Pa tam je oprema za klince?! :? dali smo 2000kn za 3u1 kolica.ok...točno godinu dana je curka imala kad je prohodala i od tog dana NIKAD više u kolica.... a još gora stvar-nismo tad ni imali net...ko bi znao za tamo neke oglase,pa rodine rasprodaje.... :love: ....... i onda odjednom pojavili se neki ljudi-od ovog frenda frendičine sestrične bla,bla.... pa je stigo odličan kind.... :D pa gomila obleke koja nije stigla biti iznošena i ofucana.... :D Jedino smo od njenih prvih koraka kupovali obuču,eto dok se stopalo formira da to bude nova ok cipelica.... al nikako ne one nebulozne po 500-tinjak kuna..... slušam mame oko sebe,razglabaju o markama a njihova djeca skup s mojom najsretnija musava puna pjeska i tako je samo mamama važna ta marka.ja ni sebi ne kupujem markirano jer ne podnosim ikakve natpise i oznake (osim azre npr. :lol: ) al slušajuči tako druge mame odoh i ja u pohode na sniženja 'poznatog'.eto,došla sam do zaključka da jedna majćica br.2 ili 92 koja je na 60%-tnom sniženju i košta 110kn-meni je apsurd i ne kupujem..... i onda dođe rodina rasprodaja,1h strpljivo čekam i narednih mjeseci se mame u kvartu iščuđavaju kak mi je curka tak super obučena.... 'pa di si to nabavila?!'
ne smatram da sam škrta i da štedim na djetetu,nikako,al taj novac radije potrošim na izlet s njom i nešto drugo-tečaj plivanja i sl.nego na nešto što je njoj samoj i tako totalno nevažno. ovo je stav MENE i mm... neko je napisao da svako radi akko želi,pa naravno,al eto,tu malo pišemo ko što prakticira pa sam se priključila....
Mi kad smo se pripremali za dolazak bebača imali smo veliki peh što niko od naše ekipe...poznanika i sl.nije imao klince pa dosta toga nismo ni znali.... npr.kolica-jednostavno smo otišli u TL-a kam drugam?!Pa tam je oprema za klince?! :? dali smo 2000kn za 3u1 kolica.ok...točno godinu dana je curka imala kad je prohodala i od tog dana NIKAD više u kolica.... a još gora stvar-nismo tad ni imali net...ko bi znao za tamo neke oglase,pa rodine rasprodaje.... :love: ....... i onda odjednom pojavili se neki ljudi-od ovog frenda frendičine sestrične bla,bla.... pa je stigo odličan kind.... :D pa gomila obleke koja nije stigla biti iznošena i ofucana.... :D Jedino smo od njenih prvih koraka kupovali obuču,eto dok se stopalo formira da to bude nova ok cipelica.... al nikako ne one nebulozne po 500-tinjak kuna..... slušam mame oko sebe,razglabaju o markama a njihova djeca skup s mojom najsretnija musava puna pjeska i tako je samo mamama važna ta marka.ja ni sebi ne kupujem markirano jer ne podnosim ikakve natpise i oznake (osim azre npr. :lol: ) al slušajuči tako druge mame odoh i ja u pohode na sniženja 'poznatog'.eto,došla sam do zaključka da jedna majćica br.2 ili 92 koja je na 60%-tnom sniženju i košta 110kn-meni je apsurd i ne kupujem..... i onda dođe rodina rasprodaja,1h strpljivo čekam i narednih mjeseci se mame u kvartu iščuđavaju kak mi je curka tak super obučena.... 'pa di si to nabavila?!'
ne smatram da sam škrta i da štedim na djetetu,nikako,al taj novac radije potrošim na izlet s njom i nešto drugo-tečaj plivanja i sl.nego na nešto što je njoj samoj i tako totalno nevažno. ovo je stav MENE i mm... neko je napisao da svako radi akko želi,pa naravno,al eto,tu malo pišemo ko što prakticira pa sam se priključila....
Ja sam jučer u TL Ivana opremila za zimu za 500 kn - u toje cijeni je zimska jakna, tri majice dugih rukava i dvoje hlačice (tipa donji dio ttrenirke - za vrtić). Nešto je od lanjske zime sniženo, a nešto iz nove kolekcije. Još kupim čizmice i s onim što je još dobro od lani - to je to - do idućeg ljeta! Meni više ništa ne treba :/ , a veliki klinci su posebna priča. Izvan kategorije.
lore, jel mi to imamo ista kolica....koju boju imate? :)
aha..stokke..narancaste :) mozda se sretnemo ;)
iskreno, mozda je to lose priznati na forumu s ovom temom ali volim svoja kolica i mislim da cu ih super iskoristiti s iducim bebacima..kolica uopce nisam kupovala na nacin da sam htjela najskuplja vec mi se svidio njihov koncept (beba blize mami) i jos par super detalja na koje su mislili..
doduse priznajem, nisam primjer razumnog razmisljanja kad su u pitanju djecje stvari :/ a kad vidim majicu za sebe onda vazem 78 puta, nemam pojma kaj mi je..ali opet nema to nikakve veze s tim sto zelim imati markirane stvari, to me uopce ne fura..vise sam estetski tip i volim lijepe stvari, cak moram priznati da jako volim jednostavne stvari koje na neku foru najvise kostaju..jos kad nadjem nesto sto je jeftino a kvalitetno i slatko onda mi je to mrak..tipa HM je bas dobar omjer svega troje..
tako da ne znam, mislim da je generaliziranje gledanje ljudi na nacin sto imaju i sto nose na sebi niti ih to odredjuje kao ljude, mame ili prijatelje..svatko kupuje prema mogucnostima i ima pravo potrositi svoje zaradjene novce kako god zeli..uopce ne vidim razliku u tome da li netko potrosi novce u dm-u, bio& bio, algoritmu, turbo limacu ili ducanu s tehnikom..ja bi sigurno nasla stvari koje meni uopce ne trebaju kod nekog drugog ili netko drugi kod mene..eto, :love:
I ja se slažem da je suludo i nepraktično kupovati najskuplje, sve i da imaš love. Uostalom, hrpta tih stvari "služi" roditeljima, a ne djeci. Ono... da se starci mogu pohvaliti,a djetetovim potrebama nema veze...
Imam jednu prijateljicu koja svaki put naglasi gdje je kupila nešto za svoje dijete,naravno to ni u ludilu nisu neke ''obične'' trgovine,tako da ima nešto u tome da takve stvari ''služe'' ustvari roditeljima više nego djeci ...
iskreno, ni meni nije svejedno vidjeti da mama kupuje 17e cipele, a dijete vozi premali bicikl, npr. Il nešto tome slično. Da, nije moja stvar, al malo me zazebe. :(
AL mi ne pretjerujemo, prije ću kupiti njima nego sebi, ali neću ni njima ni sebi kupiti više od normalnog. A normalno mi je lijepo, kvalitetno, funkcionalno, ne preskupo. I da usrećuje mene i njih. Ne okolinu. :mrgreen:
to mama kupuje sebi naustrb djetea je dosta relativna stvar. I ja sebi kupujem svaki mjesec obavezno I do desetak novih stvari, a djetete skoro sve rabljeno. Al ja cu te stvari nositi mozda 5 godina I necu se valjati po podu I pijesku I zaflekati kod svakog obroka te prerasti za pola godine (ok, ovo zadnje ne garantiram :mrgreen: )
A to sto dijete ima nesto staro ili premalo mi nista ne znaci osim ako poznam tu osobu I bas znam da nije htjela kupiti. Ovako moze biti da nije mogla naci, ili je dijete opsjednuto s tom stvari I nece drugo itd
Ono sto mi je malo bezveze je kad sam recimo cula da su jedni isli na kanarske otoke I nisu poveli djecu jer ih je previse (troje), ne zato sto su eto htjeli ici sami
I najbolje mi je bilo kad su mi jedni rekli da kak mogu dati gomilu novaca za privatni vrtic, a oni su tu istu gomilu potrosli za tjedan dana ujednom od najskupljih hotela na jadranu. Svako ima svoje prioritete :)
ovo je fkt bezobrazan komentar od tih ljudi...Citiraj:
meda prvotno napisa
Mi uvijek kupujemo najkvalitetnije kada se radi o stvarima koje ćemo dugo koristiti i ne štedimo. MM je vrlo studiozan tip koji prvo prekopa internet, a onda obiđe odabrane lokacije. Do sada se takav način pokazao kao vrlo pouzdan. Kupili smo quinny buzz za 5000kn koja su još danas u upotrebi. Kupili smo i zapp (ne sjećam se koliko su koštala- 1500kn!? :? ), isto stalno u upotrebi. Autosjedalica axiss- apsolutno genijalna, 2000kn. Trip trapp hranilica (opet ne znam koliko) je stvarno odličan izbor jer je svi koristimo za sjedenje. Ali, zato nismo kupili kinderbet jer znam da ne bi ni minute proveo unutra, robicu kupujem na burzi, rasprodaji ili dobijem od drage prijateljice. Igračke uglavnom dobiva na poklon.
Meni se čini kao nekakva zdrava ravnoteža, a opet u skladu s našim primanjima koja nisu nešto senzacionalno, ali nisu niti loša.
Kod nas su kolica, kinderbet i hranilica minimalno korišteni predmeti, i premda sam i ja svašta mjerkala i planirala, sad mi je drago da nisam kupovala skupo.
Dosta toga smo dobili, dosta toga proslijedili dalje, sve se to ipak malo koristi, a višak novca me ne "žulja" nego ga spremam, kasnije će trebati više nego sad (školovanje, putovanja), a tko zna da li ćemo tada imati. I da imam 30000 kn mjesečno ja bih opet više stavila, jer sam iskusila i imati i nemati.
Ne treba se zgrazat nad ljudima kojima je veselje na neke stvari potrosit novac. Opcenito se ne treba zgrazat. No kad sama gledam unazad, shvacam da sam neke novce mogla potrositi pametnije, ali ne zalim sad. Cemu? Samo sam sve svjesnija one mudre da je skromnost vrlina. A i sretnija sam s tom spoznajom.
Meni je s prvim djetetom najveći problem bio nedostatak iskustva i informacija, pa smo potrošili više nego je trebalo na stvari koje nam ili nisu trebale ili nisu valjale. Kasnije smo se opametili. I da - ne kupujem najskuplje, ali još manje najjeftinije. Sve s mjerom. Kvaliteta je bitna, ali i cijena.
Kako su već neke cure spomenule, sniženja su i moj odabir. Na taj način kupujem uvijek sezonu unaprijed, pa za 50% izvorne cijene, dakle po vrlo normalnim cijenama (po mom mišljenu) kupim prenatal, iana ili chicco odjeću - lijepu, kvalitetnu... Kad dođu nove kolekcije dokupim ono što nisam našla na sniženju, dobro dođe i H&M za neke stvari, a kupe i dede i bake ta ročkas i super. Također, priuštim djetetu i markiranu odjeću iz outleta i sl, pa me ispadne kao cijena prenatala ili iane na sniženju ili nešto malo više.
Cipele uvijek nosi samo nove i kvalitetne (geox, ciciban, naturino) i tu nikada ne bih štedjela, a cipele ne čuvamo za drugo dijete jer se ne preporučuje nošenje već nošenih cipelica.
U opremu za prvo dijete smo dosta uložili (što mi kao roditelji, a što bake, dede, tete, kuma), pa ćemo sad najveći dio toga koristiti i za drugo dijete (osim primjerice madraca koje ćemo kupiti nove) i dokupiti neke stvari koje nismo imali prvi puta (npr. viper). Iz mog iskustva isplatilo se kupiti kvalitetniju opremu, i sada je kao nova, pri čemu napominjem da nismo kupovali najskuplje, nego recimo neku "gornju srednju klasu".
Ja volim kvalitetne stvari i radije ću kupiti nešto kvalitetnije nego nešto što će mi se raspasti nakon nekoliko korištenja.
Ipak, precijenjene stvari nikad ne bih kupila jer to mi nema smisla.
Primjer je da sam kupila kolica peg perego, a kasnije jedna jako jeftina kišobran kolica. Ta jeftina nismo ni mjesec dana vozili i već se nešto pokvarilo, dok s peg peregom smo išli svuda, skoro pa planinarili, pa su još dobra.
Ja sam prilično istraživala što i kako, i nisam se raspojasala previše, iako sam imala kikseva, radi kojih mi je žao, al ajde sad...šta se može.
Prematalicu i kinderbed smo dobili od muževih, znam da su zajedno došli oko 2400. Kolica i autosjedalicu sam naručila iz Njemačke, Kiddy, sve zajedno me došlo 3000. Robicu, skoro svu, smo također dobili, osim neke koju smo kupili, toga mi je žao, jer nas je to došlo oko 1500 kn, a pola toga nismo upotrijebili. Nju sad šaljem nekoj obitelji kojoj je to potrebno, mislila sam prodati, ali neću, bolje je ovako. Jedino smo od toga zadržali MTČ-ove dekice i ručnik.
Ono što ne mogu prežaliti jest sterilizator, za kojeg uopće ne znam zašto sam ga kupila, ali svi su me iznapadali da ga moram imati, pa sam se isprsila za neki mega pametan, a cijena mu je 960 kuna, upotrijebljen je jednom, da isprobam kako radi. To ću ziher prodati za par mjeseci.
Sling sam dobila, igračke sve također, sve drugo imam namjeru kupovati rabljeno (tipa viper i slično) i slati ili prodavati dalje.
Evo i mi spadamo u kategoriju srednje klase.
Kinderbet,prematalicu i kolica smo dobili,mogu othranit još koje dijete bez problema,odjeću manje-više isto ali kad mi nešto zapne za oko nadokupin(nešto novo,nešto na burzi)
A da visoka cijena nije uvijek odraz kvalitete osjetila sam kupnjom kišobran kolica_kupila bebe comfort allegru koja je koštala 600kn u TL,što nije baš jeftino,i to mi je najgora investicija u životu :roll: