Zato sam i napisala "svaka čast cure", misleći i na tebe, naravno. :naklon:Citiraj:
Mima prvotno napisa
Printable View
Zato sam i napisala "svaka čast cure", misleći i na tebe, naravno. :naklon:Citiraj:
Mima prvotno napisa
Ivarica, pala su mi na pamet još dva fora jela, ali najprije mi reci do kojeg nivoa pipkavosti ideš, na skali od 1 (jednostavno) do 5 (komplicirano). Da ne pišem bez veze. :mrgreen:
mi smo ove godine imali vrtnu zabavu, i bilo je bitno da sve bude jednostavno za napravit i transportirat.
salata od tjestenine i salata od bulgura, malo narezanog tofua i sira, ajvar, masline, kiseli krastavci i slicne gluposti, kolac od povrca koji je i prilog i glavno jelo i zamjena za kruh i svi ga obozavaju (i ciji si recept mislim jednom cak i dobila na mail)
uz to kolaca nije trebalo nikakvih do torte, a torta je bila 3 ploske tijesta doma ispecenog, a tamo aranziranog vocem i vocnim jogurtom od soje.
jos sam planirala napravit muffine, oni su zgodni za vani jest, mogu i slani i slatki...
dobre su mi jos salate od graha, ili s feta sirom, najedes se, a nije komplicirano za napravit
nemam ja nista protiv bakanalija, al to onda treba cijelo selo spremat
I nas u subotu čeka rođendan pa evo našeg menija:
- hladna salata od tunjevine (spremna dan ranije)
- pašteta od tunjevine (spremna dan ranije)
- muffini od sira, špeka i kobasice (apsolutni hit, gotovi brzo, priprema ujutro)
- kulin + sir i vrhnje (najskuplji dio ali ipak sam ja Slavonka)
- za klince koktel hrenovkice u lisnatom
- torta je iz Melija jer mi jedna klasičnih dimenzija nije dosta pa bih morala peći dvije
Kad svemu tome dodaš cugu bolje da ne pišem koliki je trošak a isto sam htjela recesijsku proslavu :/
ili otiđi u Vrutak, nađe se kvalitetnih i ne skupih vinaCitiraj:
apricot prvotno napisa
molim medu recept za kruh od povrca i MBee za muffine od speka kobase i sira. moze na pp. ili topic na receptima. molim vas. hitno je :mrgreen: u petak kuham.
iv ne ljuti se sta sam se ubacila, bar ces imat prilike probat jel ti se svidja prije nego krenes spremat.
Mozda nekaj poput spanjolske pite.
I svega ostalog kaj se radi u tepsijama (slanog i slatkog). Lako se transportira, puno se toga nareze i lako se jede.
Evo, ovo sam i ja pomislila!;)Citiraj:
kinder prvotno napisa
mogu li ja taj recept dobiti na pp ili ovdje na topic, pliz?Citiraj:
meda prvotno napisa
mi smo za zadnji rođendan, u dogovoru sa Laiom, zamolili prijatelje da umjesto poklona donesu čestitku sa 50 kn unutra, i sav smo prihod utrošili na put u Gardaland koji joj je tako bio poklon! doduše, da nije bilo baka, nona, pranona i ostale bliže rodbine, ne bismo tako brzo na put, ali odlično je ispalo! Laia je imala nešto novaca da si kupi što je poželjela, a i imala je uvid u sva druga plaćanja, tako da joj je bilo jasno koliko to sve zapravo puno košta, ali i kako smo uz pomoć njenih i naših prijatelja uspjeli to ostvariti!
i svima se spremamo pokloniti zahvalnice sa slikom za uspomenu sa tog našeg izleta... 8)
bilo nam je suuuuper!
OT: ukoliko netko treba link sa mjestom za noćenje, bilo smo u super restauriranoj vili 5 min od Gardalanda, noćenje sa doručkom za nas troje u jeku sezone platili smo 73 eura!
možda da se dogovoriš sa svojim komadom što bi on volio za poklon, pa mu pomogneš na ovaj način da lakše dođe do toga!
on zeli tarantulu
sanja, slozenost recepata -2
meda, posalji ponovo recept, ne znam uopce na koji mislis
maxi, ovo s plastikom je mrak ponuda
kinder, cekam na busu :mrgreen:
ivka ak oćeš plastike iz ikee imam i ja par komada
ja za rodendane napravim pastetu od tunjevine (tuna, sir buco, jaja kuhana, pinku majoneze) i salatu- svjeza salata, sir i sunka na kockice, limunov sok i majoneza sa jogurtom razblazena, bude suepr i uopce nije skupo. samo trebaju ti piruni (viljuske) za jest...a lipo ladna bude bas njam njam...
molim i ja ova dva recepta!Citiraj:
Lu prvotno napisa
može malo detaljnije?Citiraj:
MamaRibice prvotno napisa
Ja navijam za Balarosu, njen prijedlog mi je najkonstruktivniji.
Mjesto - Bundek, sa roštiljem, možeš i tikvice i patlidžane grilat, pa i paprike, gljive.... ili napraviti ražnjiće sa povrćem - to je (valjda) jeftina varijanta (ja imam dosta toga domaćeg ili dobivenog). A i mesa se da nać po akcijskim cijenama.
Vino možeš kupiti u vinarijama u rinfuzi (npr. Vinona u Maksimiru), pa te ispadne jeftinije nego u buteljama, a isti je proizvođač.
Nama omiljena poslastica za mnogobrojnu obitelj i frendove je mesna štruca, jedna sa kuhanim jajima, jedna bez - to napraviš dan prije i puno se nareže.
hoće li je dobiti ili će se zadovoljiti tortom u obliku pauka ptičara?? :lol:Citiraj:
on zeli tarantulu
bila sam skroz spremna, posli i u pet shop, ali kad sam vidjela da paucima treba ZIVA HRANA, cvrcci, crvi, i sl, odustalaCitiraj:
mala laia prvotno napisa
rekla mu da moze dobiti samo puza, njemu treba salata
ja sam stvarno mislila da postoji kutijica dehidrirane hrane za tarantule :shock:
pauci nisu još evoluirali ko ljudi :mrgreen:
Evo moj prilog za jedan brzi jednostavni recept, po ljestvici kompliciranosti je 1 ;)
Brzinski recept:
Trebate:
Omiljenu šunku i sir
Lisnato razvaljate u pedalj široki i dijagonala protvana dugački komad ( imate dva u paketu, pa svaki posebno ofkors Grin )
Na duži rub poslažete red šunke, red sira, srolate i stavite u protvan dijagonalno, ja stavim ispod onaj papir za pečenje.
Tako napravite i s drugim lisnatim
Zarežete ih na svakih 2-3cm skoro da kraja, ali se skroz
ko hoće posoli si
i onda prelijete vrhnjem za kuhanje ( ja koristim kplus jer nije jako rijetko )
Razmažem ga po lisnatom sa metlicom.
U pećnicu na 200 oko 25-30min ( ako vam je pećnica novija i jača možda i manje )
Dobar tek
Mljac
p.s.
mogu razne varijacije
probala sam i namazati lisnato sa abc sirom i staviti vlasca, šunku i to je isto super ko voli vlasac, ili umjesto šunke ostatke piletine od ručka, ali to još nisam probala.
Ovaj šunka sir je osnovni pa probajte
Brzo, lako, a fiiiiinooo, a nije ni skupo
I hladno je fino!!
Bilo je to na receptima, ne mogu sad naci pa evo ovaj sa gastro.hrCitiraj:
Loli prvotno napisa
Inace se samo nabacujem idejama, nemam bas neke detalje oko izvedbe :lol:
Ali razne pite i kolaci se mogu napraviti u vecim kolicinama u tepsijama. Npr. - umjesto da radis muffine, tijesto izlijes u lijepu veliku posudu i rezes na manje komadice (sto je vise gostiju, to su manji komadi ;) ). Imas manje posla, transport je laksi...
halo, ovdje meni pomazite! pecnica velicine big maca
ne stane nikakva tepsija u koju se nesto izlije
Onda ogroman lonac graha (ili nekog drugog zasitnog variva). S kobasama :)
Fritule s jogurtom i praškom za pecivo..
Prazne, s grožđicama, s komadićima jabuke, sa cimetom....
Ne znam ima li negdje recept, moj je jednostavan i brz, ako te zanima.
daj
KOLAČ OD POVRĆA
300 g (2 1/5 šalice) brašna
1/2 čajne žlice mljevenog crnog papra
6 čajnih žlica praška za pecivo
1 čajna žlica soli
100 ml (1/2 šalice) ulja od suncokreta
2 čajne žlice ribanog sira ili tofua
300 ml (1 1/4 šalice) mlijeka ili sojinog mlijeka
250 g (1 1/2 šalice) mahuna, nasjeckanih na komadiće i prokuhanih
2 mrkve, nasjeckane na kockice i prokuhane
100 g (1/2 šalice) nasjeckanih maslina
1 čajna žlica nasjeckanog peršina
U zdjeli se pomiješa brašno, papar, prašak za pecivo i sol. Doda se ulje, sir i mlijeko. Nakon toga prokuhano i ohladeno povrće, masline i peršin. Miješa se 1 minutu.
Peče se 40-45 min na 180 stupnjeva.
Kao povrće može poslužiti bilo što drugo. Ja sam jucer stavila mrkvu, karfiol i krumpir, a nekad izbacim masline jer ako imam dimljenisir ili tofu onda mi je to prejako
U jednoj zdjeli pomiješati:
18 punih žlica brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
U drugoj:
2 jaja - malo ručno umutiti
2 čvrsta jogurta (recept iz vremena kad su jogurti imali po 2 dcl)
2 žlice rakije (može i rum, ja radim uvijek s rakijom, ispari u friganju, služi da fritule ne budu masne)
2-3 žlice šećera (ispadnu jedva slatke, povećaj ako želiš, ja radim ovako), može od vanilije
korica limuna ili naranče, ako hoćeš
Tekući dio uliti u brašnasti i zamiješati. Prže se u dubokom ulju, na umjerenoj temperaturi (dosta važno, jer inače brzo izgore, a unutra ostanu sirove). U principu, ako ih staviš recimo dvanaestak u jednu turu, ona prva treba samo blago pozlatit dok staviš zadnju. Naravno, možeš stavit ogromnu teću pa će i friganje ići brže. Vaditi na papir da upije višak ulja, odmah posuti šećerom u prahu (obilato, čak ni onda nisu jako slatke).
Navedene dodatke samo ubaciš u smjesu na kraju, ako ih želiš.
Od ove količine ispadne jedna jako velika zdjela puna puncata, tipa onih velikih za salatu.
da li to znaci da ti nemas klasicnu pecnicu, pa sve te kiflice, pite, zljevanke, zapeceno povrce i slicno i ovako i onako ne dolaze u obzir?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
imam klasicnu pecnicu ali u nju stane zljevanka za nas troje
zato ne pecem za zabave
Evo, Ivarica, ovo ti je jednostavno.
Rolice od šunke i šparoga - potrebna ti je prešana šunka (onoliko šnita koliko želiš rolica), šparoge i bešamel. Budući da ne želiš pipkavu pripremi, kupi gotov umak. :mrgreen: Šparoge očisti, odreži im donji dio i skuhaj ih u lagano posoljenoj vodi. Kad se skuhaju, nareži ih na komadiće i umiješaj u bešamel (kojem, po želji, možeš dodati malo ribanog parmezana ili muškatnog oraščića). Zatim tu smjesu stavi na šunku, zarolaj i to je to. Priprema ti ne bi trebala trajati duže od dvadesetak minuta.
Htjela sam ti napisati i recept za celer punjen gorgonzolom, ali kad bolje razmislim, nije recesijski. :mrgreen:
unajmi kuhinju s normalnom pećnicom kod nekoga od prijatelja i speci par padela ponuđenih lijevanih, valjanih i inih tijesta i problem rješen.
ako to nije opcija 15 litara maništre-fažola spravljenih u kotliću na otvorenoj vatri na mjestu gdje će biti party jedino je fino/jeftino rješenje tvog problema kakvo ja mogu smisliti.
doduše ja spadam u one koji ne vole pimplave stvari koje se spravljaju satima, kao mini sendviči i pečenje fritula za 50 ljudi.
Pa znam to, ali ne znam KOJA su to kvalitetna a ne skupa vina. Ja znam kupiti dobru butelju vina za 50 kuna, i odličnu za 70, ali sve to mi je puno preskupo ako trebam više litara. Domaće vino koje ponekad uspijem nabaviti je jako dobro a dobijem ga po 15 kn za litru - ne nadam se takvoj jeftinoći ali ne mogu potrošiti više od recimo 30 kuna po litri.Citiraj:
Juroslav prvotno napisa
Generalno, čini mi se da koliko god zašparam na hrani, na piće ću opet puno potrošiti - vino, pivo, cole, sokovi - sve je to poprilično skupo.
Namaz od svježeg sira
Sastojci:
40 g maslaca
350 g svježeg sira
nasjeckani peršin
1 žlica kapara (može se izostaviti zbog recesije!)
10 g nasjeckanog luka
1 žlica mljevene crvene paprike
malo soli
Sve sastojke usitniti i izmiješati i namazati na prepečeni kruh, krekere (ali njih izbacujemo zbog recesije!)
Zanimaju li te pogačice sa sirom s dodatkom sezama i lana?
Ako želiš mogu i taj recept napisati.:)
Meni su jako dobra vina iz Lidla(ona koja se proizvode za njih).Probala sam sva crna(čista ,ne u bambusu ;) ) i stvarno za tu cijenu su više nego solidna.Jedino su više od 30 kn litra,od 27-36 za 7 dl.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Gle, malo pratim temu, ali mi nekaj nije jasno. Do sada si pripremala zabave za 50 ljudi i razmazila ih svojim jelima. Sumnjam da tražiš nove recepte jer sam zaključila da ti ideja ne fali, nego tražiš nešto novo i jeftinije. Ja bi možda išla drugim putem.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Meni se pokazala najskuplja varijanta baš to sto malih jelića, malo ovog, malo onog.
Napravi nešto drugačije, napravi ogromnu količinu neke hrane iz lonca ( ima fala Bogu odličnih maštovitih recepata ) i ako ti je problem transport to na licu mjesta izliješ u puno izdubljenih kruhova, daš puno tanjura i žlica i sigurno nitko neće ostati gladan, a biti će fora. Uz to si daš truda za samo jednu stvar ( neku originalnu tortu o kojoj će se pričati) i to je to.
Dobru zabavu na fešti.
u boldanoj kategoriji imaš čileanskih Gato Negro vina (dvije buteljirane i dvije flaširane vrste), a ako ideš na malo više (recimo do 50 kn) čileanskih ima poprilično - a to su dobra vinaCitiraj:
Mima prvotno napisa
Ivarica, kaj si na kraju odlučila?
Sjetih se i ja nečega: skuhaš palentu na gusto, posoliš, dodaš maslaca i parmezana koliko ti paše. Izliješ u tepsiju, staviš da se ohladi i stisne i režeš na štapiće ili kockice, a mogu se složiti i u ražnjiće pa zapeći na tavi.
nistaCitiraj:
Sanja prvotno napisa