-
ja sam isto veliki ljubitelj knjiga, i strašno volim taj osjećaj kad pročitam neku jako dobru knjigu!
ako imam neku knjigu koja mi ne sjeda onda ju poklonim, do sada ih još nisam prodavala, ali nemam ništa protiv prodaje knjiga.
međutim to se rijetko događa, jer za knjigu za koju nisam sigurna kako će mi sjesti prvo ju posudim u knjižnici, pa ako vidim da je to nešto što bih voljela imati kod kuće kupim ju!
-
Aaaah, fantastična tema. Moram priznat da mi je bilo malo neugodno kad sam usred najgore stiske (dok sam bila nezaposlena) u antikvarijat prodala literaturu za koju bi se studenti povijesti umjetnosti pograbili (mislim da ih je do danas dobar dio ispao s popisa ispitne literature), ali bilo je krizno, a nisu me više interesirale. Drugi dio sam poklonila knjižnici Odsjeka.
Što se ne namjerava (više) čitati i za čime znam da neću žaliti nestaje i otvara mjesto novome. Police su mi već ionako pretrpane, a prostor ostaje isti. Doduše ima naslova u koje se ne dira makar sjekire padale - Žensko tijelo..., Prvo djeca, Tribusonovi Rani dani, biografija Johnnyja B. Štulića, Smojino Malo misto, Huxley, Hrabal, Seifertove Sve ljepote svijeta u češkom originalu, Taschenovi pregledi fotografije i umjetnosti Dvadesetoga stoljeća... Postoje knjige koje prolaze, a postoje i knjige koje ostaju.
-
Baš sam neki dan prodala par knjiga u antikvarijatu, a ono što nisu htjeli sam poklonila gradskoj knjižnici.
Bila je frka, a plaća daleko... A te knjige su mi bile skroz neinteresantne i samo su lovile prašinu (Funky business, Karaoke kapitalizam i sva ta zastrašujuća nova publicistika).
-
cure, ajde vi, please, lijepo stavite oglas na forumsku burzu kad budete prodavale!
potpis: potencijalni kupac! :mrgreen:
-
Ne prodajem knjige jer ih baš niti nemam previše (s čime se ne bi složio MM :roll: ), a htjela bih kupiti, no nemam gdje staviti. U stvari, mislim da ne bih prodavala, isto se vežem za knjige.
Knjižnicu volim, ali više ne volim posuđivati knjige jer više ne stižem čitati dovoljno brzo (odn. uspijevam svaki drugi-treći dan uloviti pola sata, što je nedovoljno brzo pa sam se prebacila na križaljke), prekratak mi je rok od 20 dana i zadnjih mjeseci sam redovito morala plaćati zakasnine pa sam jednostavno odustala od posudbe :/ .
-
OK, a je li u redu poklanjati?
Uzgred, pogledaj na http://www.gutenberg.org i vidi kojih se naslova možeš bezbolno riješiti.