sojini špageti sa saftom od pšeničnih klica ispali super. mm ispekao hrpu palačinki pa nisam radila wewine paprenjake...
Printable View
sojini špageti sa saftom od pšeničnih klica ispali super. mm ispekao hrpu palačinki pa nisam radila wewine paprenjake...
Ja sam jučer radila ražnjiće od piletine s povrćem. To mi je u zadnje vrijeme baš fora. Samo sve isječem na komade i nabadam na štapiće. Meso sam prije marinirala,a od povrća sam uzela patliđan, tikvice, crveni luk, svježu papriku. I pomfritić uz to. Kolača nije bilo već čokolada za desert!
Danas pizza iz dostave i pileća juhica od jučer. Mrtva sam bolesna pa mi je to vrhunac kulinarskog umijeća za danas.
ja u pomanjaknju ideja skuhala grah.sutra nemam pojma šta bi mogla,možda nađem nešto zanimljivo u kuharici.
e da,ispekla sam i orehnjaču koja mi je konačno ispala super.
a što se meni dogodilo! Ustala ranije da sinčiću skuham ručak jer radim ujutro, pa da sveki ima gotovo za njega. Onda si mislim, kad već kuham - skuhat ću i za nas, isto mi je. I tako je rižotić s piletinom i graškom bio gotov već prije osam ujutro. Lijepo odvojim Vidu u njegov lončić njegov dio i otfuram i njega i lončić do sveki. Onda se vratim i skužim da ni ja ni MM nismo ništa doručkovali, a taman stignemo prije posla. I - pogađate - rižotić topal i miriši i - mi ga smažemo! Za doručak! Bože, ne znam što mi je bilo, inače jedva da nešto ujutro mogu ugurat u usta a sad ovo! Valjda PMS. Ali, što ćemo sad ručat? Kruha i putra?
di ste kuharice?ajmo ideje na sunce.za sutra još znam što ću,a onda sam stvarno presušila.
danas govedska juha,picek s krumpirima u roli i dinstano kuhano zelje.za večeru burek od mesa.
sutra opet picek,al sa povrčem u dizanom tijestu i popečci od kelja.
posudila sam kuharicu u knjižnici(zaluđena kolačima) sa čokoladnim slasticama i mislim da ću sutra isprobati nešto od toga.
ovo još nisam stigla probati ali zvuči predobro:
Pečeni patlidžan, onako kako ga spremaju na Siciliji.
1 veliki patlidžan, očišćen
2 stabljike celera, očišćene
4 velike zrele rajčice
1 žlica suncokretova ulja
2 ljutike, oguljene i sitno nasjeckane
1/2 žlice pirea od rajčica
25 g zelenih maslina, bez koštica
sol i svježe mljeveni crni papar
1 žlica vinskog octa
2 žličice mljevenog šećera
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narežite patlidžan na male kockice i stavite u nauljeni pladanj za pečenje.
2. Prekrijte pladanj aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta dok ne omekšaju. Ohladite.
3. Celer i rajčicu stavite u istu zdjelu pa prekrijte kipućom vodom.
4. Izvadite rajčicu, ogulite, izvadite sjeme i nasjeckajte.
5. Izvadite celer pa i njega nasjeckajte.
6. Na tavu ulijte suncokretovo ulje, dodajte nasjeckane ljutike i lagano pržite 2 do 3 minute. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu sa solju i paprom.
7. Lagano kuhajte 3 do 4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte oko 2 do 3 minute dok se ne izmiješaju svi sastojci. Odložite da se smjesa patlidžana ohladi.
Patlidzan mozes raditi i na slican nacin, samo punjeni. To je tursko jelo i zove se 'Imam Bayildi', sto znaci 'Onesvijesteni Imam'. Navodno se neki Imam onesvijestio od finoce kad ga je probao.
Patlidzan se uzduzno prepolovi, izdubi mu se sredina i izreze na kockice. Na isprzeni luk i cesnjak se dodaju te kockice, pelati (domaci ili iz konzerve), piment, limunov sok, secer, persin i pinjoli i sve se dinsta 20-tak minuta. tom smjesom se napuni izdubljeni patlidzan i stavi se u pecnicu, ali prije se u protvanu podlije s malo vode.
I bude mljaci!
dugo nisam bila na Receptima, pa da vas samo :love: i pozdravim. a i nisam neka kuharica u zadnje vrijeme. prosli tjedan je kuhao muz, ovaj kuha mama. zivjele babinje! :mrgreen:
Cure pune ste ideja, pogotovo za mene frišku na forumu. Ranije u svom postu dolega je spominjala rolice sa šunkom i sirom. Pošto nisam mogla nači recept, molim pojašnjenje jer mi sinek voli takve stvarčice za večeru, pa ako ih još možemo pripremati zajedno sve je još veselije i bolje.
Ostalo mnostvo lece od jucer. (na cuspajz, nisam stigla raditi popecke - sljedeci put sigurno isprobavam)
Cure pozdrav!
Počela sam raditi :cry: , MM na porodiljskom pa moramo kuhati svaki dan. Inače je on jeo na poslu, a meni se za mene nije dalo niš kuhati pa sam bila s djecom sitnog zuba na juhicama i papicama.
Sa sam prisiljena smišljati pa ću vam se češće pridružiti. Jel me primate?
Prekjučer riža od ujaka Bena i krmići. Kuhala sam i juhu od brokule i karfiola, ali mi je sinko krenuo dojit baš kad sam stavila tjesteninu pa se ista raskuhala do pudinga. No, da se ne baci, uzela sam štapni i sve lijepo smiksala. Imali smo super krem juhu :cer !
Jučer grašak s noklicama i hrenovkama (na žlicu)
Danas ćemo nešto riblje. možda tjesteninu s tunjevinom.
Brzinski, špagete carbonara, na to sam jedino uspjela primirisati u kuhinju...
Spinat na mlijeku i pire krompir (bila vrijedna pa skuhala prije posla :pun sebe od ponosa:), pa jos i jaje na oko.
luce je na vrtićkoj spizi, a mi danas na tortilji iz tex mex-a
jučer smo imali piletinu u vrhnju, pljeske od tikvica i salatu
ovaj vikend smo, ako nas posluži vrime, na školjkama i ostalim delicijama u stonu.. :mrgreen:
btw, sinoć radila trostruki užitak pa sam se jutros potrostručila..a još zaladilo u nas..njam..
Sto je 'Trostruki uzitak'? Pretpostavljam - kolac? Moze recept?
jao, i ja obožavam trostruki užitak!
ali nema, recept- Majo, ajde... novi topic sa užicima (sad kad navale pervertiti na Recepte)!
Nasla! Ah, lako sad kad radi pretraznik.
Trostruki uzitak by dolega
trostruki užitak je u ovom kontekstu naziv predivnog kolača sastavljenog od dvije kreme, biskvita, keksa i čokoladne glazure..Citiraj:
dille prvotno napisa
a u ostalim kontekstima ako dopuste "gazdarice" na topicu "puteni užitci".. :D
ići do kraja topica i umjesto šlaga stviti čokoladni preljev!Citiraj:
dille prvotno napisa