I ja sam se jutros "usrecila" kao i vikki na 28.dc. U drugi ponedeljak prvo na uzv kod dr. R radi FET-a pa popodne za Mb na dogovor za IVF. Koja akcija. Svima :* . Dosla sam kod svojih pa mi svi vise nad glavom da pozurim, idemo na neki izlet.
Printable View
I ja sam se jutros "usrecila" kao i vikki na 28.dc. U drugi ponedeljak prvo na uzv kod dr. R radi FET-a pa popodne za Mb na dogovor za IVF. Koja akcija. Svima :* . Dosla sam kod svojih pa mi svi vise nad glavom da pozurim, idemo na neki izlet.
Mimek, čestitam i ja sa zakašnjenjem!
Vikki, javi što su ti rekli na VV
thanks, tikica (i meni LH trakica opet pozitivna nakon 2 dana), zaboravila sam reći da je dr Reš za moj AMH od 5,8 pmol/L rekao da je to ok nalaz, taca70 bravo za akcije, vikki čekamo te..
Da li se u Vinogradskoj s rezultatom AMH dobiju i referencijalne vrijednosti, tako da sama već mogu vidjeti o čem se radi, ili moram čekati da mi doktor protumači?
Ja sam do sada za sve sto sam vadila u Vin. dobila i ref. vrijednosti pored svog nalaza
tak je, i tako je svugdje, AMH kod njih ide od 2,2 do 48,5.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Hvala. S tim da što je veća brojka, to je zaliha j.stanica veća, ili obrnuto proporcionalno?
dno dna je 2,2 :) pa računaj, moj od 5,8 spada pod nisku plodnost i 3 doktora nisu trepnula na njega, tebi želim da bude veći :)
vikki, gričanka, tikica hvala cure na odgovorima :*
Na VV ću s klomifenima, ali tek za dva ciklusa (zbog posla ne mogu ranije, inače bi me primio već u idućem ciklusu). Probat ćemo još i koju stimulaciju, no ima vremena (ako klomifen ne upali) budući da dobne granice za stimulirani više nema :roll:
E, sad, što me muči. Otišla sam prije VV-a u Petrovu dr. Škr. jer sam po njenim uputama na decortinu već pola godine (nadzirala je zadnje dvije trudnoće, PT2), i kaže ona da se ja moram odlučiti hoću li k njoj, tj. u Petrovu ili IVF polikliniku na inseminacije/IVF-ove, ili ću ići na VV - dami se ne sviđa što sam na VV. rekla sam joj da sam ja na VV došla prije negoli k njoj i da ona brine o jednoj dimenziji moga zatrudnjivanja, a na VV brinu o drugoj, pa nije ona specijalist MPO-a, no ona i dalje drži da se ja moram odlučiti. Usto me je naručila na HSG (sad radi u nekoj drugoj poliklinici, nije više kod Šimunića, nisam ni vidjela na vizitki gdje) i sad sam u dilemi da li da uopće idem na taj HSG. Mislim, ako je uredan, ona bi me slala na inseminacije, što je u mojim godinama čista glupost i gubitak vremena, a i dami se ne sviđa što sam na VV. Uh, digla mi je tlak.
Vjerujem da će se tikica_69 ubaciti jer i nju šalju na inseminaciju, ali ne kužim čemu HSG ako si 3 puta zatrudnila? I baš čudna reakcija da ti uvjetuje izbor bolnica...
Ne kužim ni ja, dosad me vodila kao visokorizičnog pacijenta (u trudnoći i vodila kao računa o terapiji da bi do trudnoće došlo): teško zatrudnjivanje, APS, habitualni pobačaji čiji uzrok ona smatra da je hiperandrogenizam pa me je zato stavila na decortin, no šta je briga kako ću ja do trudnoće doći.
sorry što upadam vikki, ali ovo doista nema smisla - da te tjera da biraš?! koja je to fora?
Pa da, bojim se da preusmjerava pacijente svome prijatelju dr. Š. Ma ljuta sam što se uopće zadesim kod takvih likova (i ona nema ništa s MPO-om, ona je u mojoj priči zbog patologije mojih trudnoća, a ne načina na koji do njih dođem). Naravno da se ne mičem s VV-a (otuda mogu jedino u Sloveniju ili Češku, nešto drugo u RH ne dolazi u obzir), no u dilemi sam ići na HSG ili ne.
Probaj tražiti drugo mišljenje za HSG (dragi dr R) , ali nema logike zbog prijašnjih trudnoća, meni je dr Reš rekao da je to za mene sad besmisleno (ali ti si ipak malo mlađa).
vikki :love: za uspješan dogoovr na VV-u
Misli da je prošlo dosta vremena od laparoskopije (dvije godine), no kad sam već u MPO-u, mislim da je to bezveze (no njoj idu novci, ne znam koliko HSG može koštati privatno, no da ne oftopičarim, imam vremena smislite se).
Koke :love:
Vikki, prema ESHRE najboljim praksama zene u nekim velikim godinama trebaju cim prije na IVF i ne savjetuje se gubljenje vremena s inseminacijama, ali u ovom ludom vremenu i u sadasnjoj situaciji IVFa u Hrv. tesko je reci sto je za preporucit jer ovo sto se kod nas sada radi ne spada u standard pa ti, u stvari, ne znam sto preporuciti. Netko napravi HSG iz sentimentalnih razloga / to je bilo tikicin razlog / s druge strane, Tomic, iz Vinogradske, je htio rikikiki na hsg i na inseminacije, ako se dobro sjecam, ipak ga je bila od toga odgovorila i inzistirala na IVF/u / pridodnjacima. U sloveniji vjerojtno nema sanse da bi ti savjetovali sad HSG / ali ne mogu sto posto znati. Ostaje ti alternativno savjetovanje u RH / dr. R.
Mare, sretan rodjendan !
Ja isto za kavicu, meni nacelno bolje pase preko tjedna, ne vikend...
I meni :) Ma ne dolaze u obzir inseminacije, nakon toga sam bila na VV i dogovorila klomifenski krajem 11. mj., no pitanje je sad ima li smisla bacati novce na HSG ako ionako idem na IVF. Još budem li imala bolove ko što je tikica opisala na zadnjoj kavi, uf :/Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Eventualno jedino jer ti moze malo kontrast proci kroz jajovode pa kao malo procistiti. Sve ovisi koliki ti je budzet za MPO i koji je tvoj osjecaj. HSG ti je jedino kao za prirodnu trudnocu onda, ali ti si ih vec imala... Ovisi pred koliko i jesi li imala eventualne operacije koje bi ti mogle bile napravit priraslice... Ako nisi, i nisi imala neke upaletine... onda je najveca sansa da su ti jajovodi OK.Citiraj:
vikki prvotno napisa
S malim zakašnjenjem :oops: , mimek sretan ti rođendan :sing:
Vikki nadam se da ćeš naći najbolju moguću kombinaciju za sebe :*
Svima :*
Vjerojatno jesu O.K. (iako s endometriozom nikad ne znaš). Moje su zadnje dvije trudnoće bile nedavno, i nakon laparoskopije (ali nakon više godina nezatrudnjivanja tako da je teško tu procijeniti što bi sad trebalo). MPO-ovci drže da nemam što čekati (slažem se), no neki ginekolozi (Radončić među ostalim) misle da su mi veće šanse prirodno. Tko bi znao.
ina33 :love:
Vikki, nemoj se uopce zamarati s dr. Skr, stvarno nije korektno od nje da ti tako nesto uvjetuje jer ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg je njoj bitno gdje ces ti i kako ostvariti trudnocu. Koji je njen interes u tome? I svakako se posavjetuj za hsg. Bitno je da si ti opet u akciji.
Mimek :* sretan rodjendan !:*
vikki, posavjetuj se s doktorima u koje ti imas povjerenja i donesi odluku s kojom si sama sa sobom u miru :love:
svima velika :*
Vikki i ja mislim da nije u redu to što ti je dr Škr. uvjetovala jer zapravo ona u tvom životu ima status primarnog ginekologa, a MPO specijalista si ti imaš pravo sama izabrati. Baš ti još trebaju i ovakvi nonsensi!!! Samo ti lijepo sama odluči gdje i kod koga ćeš!
Koke drage, danas sam malo u depri i nemam vam što pametno za reći pa ću vas sve skupa samo pozdraviti :love:
gričanka, lilium, taca, cure :love:
gričanka, jel danas bolje? mora biti :) , šaljem :heart: , kao i shanti i svim curama za lijep vikend :*
Mare41 :love: dobro je, s jutarnjom kavicom mi se vratilo malo optimizma iako mi još ništa iz Praga nije stiglo. Vratili su se s Kongresa i imali su dovoljno vremena za odgovor, sad ću ih zvati, tj u ponedjeljak!
A veseli me i pomisao da se uskoro vidimo na kavici! Na kraju, definirajmo konačno točan datum i mjesto... neke cure koje nisu bile, a sada će doći, misle da smo bile u SS što nismo (Višnja...)
Iako se sunce sakrilo, svim kokicama želim lijep i sadržajan vikend :love:
ma da? pa zar niste bili u SS :shock: Ja se ne zapisujem za kavu do zadnjeg dana da ne bi opet falila kako bi Dalmatinci rekli :mrgreen: Radim do 16 tako da mi jutarnje kave definitivno otpadaju, ali sam mislila doći ako je popodne ili vikendom... :)Citiraj:
gričanka prvotno napisa
još jednom svima hvala na čestitkama :*
vikki u šoku sam na reakciju dr., ali toga ima sigurno puno samo se ni ne zna... mislim da iza svega stoji lova, pa ti lijepo pitaj, kao što su cure rekle u koga imaš povjerenja i odluči po svojoj savjesti
shanti pogubila sam konce u kojoj si ti fazi...
veselim se kavici da upoznam one koji nisu mogli prošli put višnja, tikica...
gričanka i meni sa suncem ode dobro raspoloženje, ali ne dam se...
Viki, draga, mislim da je dr. Š. prešla svaku granicu.... Ako si prije dvije godine radila laparo....???? čemu inzistiranje na HSG-u? Ako ga i trebaš (ko što ina33 reče, iz sentimanetalnih razloga) napravi ga drugdje.
A dragu dr. prijavi Liječničkoj komori! Od kud joj samo hrabrost da ti uvjetuje gdje češ ti obavljati drugi dio liječenja koji s njom nema direktne veze :evil:
vikki :love: i ja se čudim, čemu HSG ako i prirodno možeš ostati trudnica??? I još godine? Ajde, ti si za nas još curica :) no ipak... I uz takve probleme sad još ne bi mogla birati svog MPO dr-a? Dr. je bila podosta bezosjećajna jer dodatna sekiracija sada ti najmanje treba.
Cure, molim za pomoć. Htjela bi prvi puta nabaviti lijekove preko HZZO-a, a postupak bi naravno sama platila. Može li tako i od koga krenuti?
Svima :heart:
Tiki_a, a da pitaš svoga prim. ginekologa? Je l' može sad da lijekove plati HZZO, a da privatno ideš u postupak?
Mislim da to nije moguće :/
Zato što ti primarni ginekolog na osnovu dokumentacije (koju kopiraš) naručuje lijekove i to šalje na HZZO. Potpisuješ i neku izjavu koji ti je to postupak preko njih. I zato mislim da to nije moguće izvesti ako su privatne klinike u pitanju.
Neka me netko ispravi ako griješim.
Hvala visnja, hvala vikki :*
Prije donosenja novog zakona nije bilo moguce ici kod privatnika i dobiti lijekove od HZZO-a ali nista te ne kosta da pitas.
Ajoj, a di će je prijavit liječničkoj, kad joj je možda i potrebnija od MPO-ovca zbog spec. zdrav. pitanja. Probaj se izvuć nekako iz toga diplomatski i napravit se blesava, to često pali.
Tiki, prije nije moglo, ali zašto ne probat, tko to zna kako će sad bit.Citiraj:
tiki_a prvotno napisa
cure drage, jedno pitanjce ako neka ima iskustva s tim... onaj spotting... prvi put da mi je baš toliko primetan bio ovog meseca pre M a sada evo i posle M, danas 9dc još ga ima. ne mogu reći da ima krvi, nema nimalo, ali taj iscedak ja još dosad nikad nisam imala... već sam se malo i uplašila, uzv tek sledeće nedelje. jel to normalno u našim godinama ili miom radi svoje :?
cure drage, jedno pitanjce ako neka ima iskustva s tim... onaj spotting... prvi put da mi je baš toliko primetan bio ovog meseca pre M a sada evo i posle M, danas 9dc još ga ima. ne mogu reći da ima krvi, nema nimalo, ali taj iscedak ja još dosad nikad nisam imala... već sam se malo i uplašila, uzv tek sledeće nedelje. jel to normalno u našim godinama ili miom radi svoje :?