naravno da je glasniji...
Printable View
naravno da je glasniji...
nemam tako precizan mjerni instrument kao ti ;) ali zvona crkve na tresnjevackom placu u zg se cuju do dobrih par kilometara udaljenosti.
ja svoje dijete ne vodim niti na misu niti na koncerte jer su mi potrebe mog djeteta uvijek ispred mojih.
mislim da bi se jednostavno trebali zapitati da li bi dijete uživalo i da li bi mu to koristilo?
na koncertu s deset tisuća ljudi gdje je bučno i zagušljivo, u vrijeme kad je spremno za spavanje i još put za nazad (rekla si da ne živiš u zg)? moje dijete sigurno ne bi uživalo
ali svatko valjda zna najbolje za svoje dijete :)
ali prije ovakovih pretencioznih zakljucaka (poput ovog u kojem impilciras da si ti dobra majka, a ona koja vodi svoju djecu na koncert nije), uvijek bi se trebala zapitati koji su ti kriteriji. ono sto ljudi smatraju "samorazumljivim" sklono se mijenjati sukladno s promjenama mode ili ideologije. ljudi (mozda bas ti ne) vode svoju djecu u crkve u kojima treste razglasi na istim decibelima kao i na koncertima. ipak nikom ne pada na pamet da zbog toga ne bi trebalo voditi djecu u crkve.Citiraj:
ja svoje dijete ne vodim niti na misu niti na koncerte jer su mi potrebe mog djeteta uvijek ispred mojih.
ne. valjda si pomijesala postove.Citiraj:
(rekla si da ne živiš u zg)?
ma i to je krajnje upitno u cemu bi tvoje ili moje dijete uzivalo. sigurno je samo da djeca uzivaju kada su roditelji sretni. isto tako vecina roditelja ne uziva kada im je dijete nesretno. u skladu s tim, bilo bi mudro ne donositi konacne zakljucke gdje se (ne) vodi djecu. ipak stalno se donose neka pravila sta treba raditi, a sta ne - jer je to kao samorazumljivo. u nekim kulturama je normalno da djeca sudjeluju u svim aktivnostima zajednice.Citiraj:
moje dijete sigurno ne bi uživalo ali svatko valjda zna najbolje za svoje dijete
Oprosti, nespretno sam napisala post... Lu Lu je rekla da nije iz zg, njoj sam pisala
Nisam implicirala da sam ja bolja majka od one koja svoje dijete vodi na koncert, nego da je ipak ovaj put stavila svoje potrebe ispred djetetovih (što nikako ne znači da je manje dobra majka) što je i sama priznala, kaže da se odrekla svega što je bilo potrebno pa da bi sada i sebi priuštila malo uživancije :)
Slažem se, djeca su sretna kad imaju sretne roditelje ali nisu uvijek sretna kad su i roditelji sretni ;)
A kulture koje spominješ... mislim da tamo roditelji ipak ne odlaze na koncerte leonarda cohena :mrgreen: ili..?
ako me jos logika sluzi to ipak zaci upravo da si ti bolja majka. ili je ona majka koja stavlja svoje potrebe ispred djetetovih bolja od one koja stavlja djetetove potrebe ispred svojih?Citiraj:
Nisam implicirala da sam ja bolja majka od one koja svoje dijete vodi na koncert, nego da je ipak ovaj put stavila svoje potrebe ispred djetetovih
"leonard kohen u drugim kulturama" - da inace je leonard tako specifican da se ni sa cim ne moze usporediti...
rekla sam da je ovaj put (dakle, jednom) stavila svoje potrebe ispred djetetovih, a ne da stavlja (što bi značilo uvijek ili često) svoje potrebe ispred djetetovih... uostalom apsurdno je raspravljati o tome tko je bolja a tko lošija majka kao da je to jedini kriterij
nisam imala namjeru voditi ovakve rasprave, otišli smo u krivom smjeru, kao i ova tema od samog početka. žena je jednostavno tražila iskustva drugih koji su vodili djecu na koncert, dakle niti ja niti ostali koji smatraju da to nije u redu nismo trebali ništa pisati.
zato... :bye:
ma je stvarno je ova rasprava off topic, al nazalost kad netko pita o "iskustvima" javljaju se oni sa stavovima. nije savjet kad pises da "ne mozes vjerovati da se o ovome uopće raspravlja" i "pitas se zašto bi to netko priuštio svom djetetu" itd. itd. mah mah i tebi.