-
moram reći da sam jučer dunjavitin recept malo modificirala:
prodinstala kapulu, na nju ribanu mrkvicu, na to meso na kockice, poriluk i mala pasata, podlila da se krčka i ubacila alnatura kocku.
posebno skuhala ječam i poslije sve to pomiješala. bilo je gustoće rižota (al bez riže ;-) )
kao prilog sam skuhala puru.
sve smo polizali, čak i J, dok se malenoj nije baš svidjelo :-/
-
Evo, napravila sam po Aprinom receptu i bilo je odlično. Oduševljena sam. I muž i Iva. Jedino Janko nije, ali to me ne čudi
-
evo jedan brzi i fiinii recept sa proilukom... inače, to je recept od Gordona Ramseya, pa ako nekoga zanima, može malo prosurfati. inače ima predobre recepte, čak ga i Ana U. povremeno iskopira...
Tjestenina sa porilukom i gljivama
300g tjestenina (ja sam stavila upola manje)
125g pancete (ja sam stavila jednu kriškicu, čisto za miris)
2 poriluka (i zeleni i bijeli dio) narezan na ploskice
250g gljiva
3-4 žlice vrhnja (ja sam stavila cca 1dl vrhnja za kuhanje)
sol, papar
parmezan
peršin
popržiti pancetu, dodati poriluk i gljive, posoliti i papriti, pržiti dok poriluk i gljive ne povenu (cca 10ak min), dodati vrhnje, pustiti da baci ključ, dodati skuhanu tjesteninu i još malo zajedno krčkati (minutu-dvije) da se okusi malo povežu. posuti nasjeckanim peršinom i parmezanom.
za vege varijantu se može umjesto pancete dodati ribanog dimljenog tofua.
preporučam paralelno sa pripremom poriluka i gljiva staviti i vodu za tjesteninu jer bude stvarno brzo gotovo, pa onda odmah možete prebaciti tjesteninu u tavu sa povrćem.
mljac
-
Koliko divnih recepata... :-)
Danas i mi imamo poriluk za ručak, radim vrlo jednostavno - obarim nasjeckani poriluk, na običnom ulju malo zažutim dvije-tri žličice zobenog brašna, dodam nasjeckani češnjak, promiješam par puta da češnjak zamiriši, na to stavim poriluk i tri-četiri krumpira izrezanog na sitne kockice, zalijem vodom samo da prekrije povrće, posolim i kuham dvadesetak minuta. Jednostavno i prefino.