Meni je salata Mimoza savršena za dane nakon Uskrsa.
Printable View
Meni je salata Mimoza savršena za dane nakon Uskrsa.
možeš francuski krumpir (red krumpira, red jaja pa tako dok ne napuniš jenu i na kraju zaliješ kiselim vrhnjem/mileramom, eventualno malo ribanog sira na kraj i u ror da se zapeče) pa sa strane neku mesinu
ili polpete punjene jajem (normalne polpete/faširanci koje omotaš oko kuhanog jaja i pečeš)
ja tri jaja iskoristim za tuna paštetu (imam takav recept)
ajd daj recept za tuna paštetu :mrgreen:
a ima dosta jaja pa bi mogli i minozu napraviti
thanx
ostale ideje- dobrodošle!
evo:
2 konzerve tune (uzmem onu od K+ i to komade(ne komadiće) jer se lakše iscijedi ulje)
3 trokutića zdenka sira
2 mala maslaca
1/2 majoneze (može i više ako netko voli)
3 velike žlice senfa
2 češnja češnjaka
3 jaja (tvrdo kuhana)
6 srednje velikih kiselih krastavaca
sol,papar
krastavce prethodno iscjeckam na manje komade dodam ostatak i onda sa štapnim pjenasto izmiješama
treba malo u frižider da se sve poveže
probala sam par recepata, ali ovaj mi je definitivno najbolji
i nema mi bolje nego hladnu paštetu na topli tost! mljac :-)
tak puno maslaca!? ajd probat ćemo i to...hvala na receptu, popodne je napravim.... taman ujutro za doručak uz tostani kruhek!
aha! ajde hvala,meni je mali maslac onaj od 125g looooooool....
pametan pita :mrgreen:
kod mene najbolje prođu jaja u hrenu. jaja samo prepoloviš, staviš u zdjelu , na to žlicu ili dvije hrena i milerama po želji ili vrhnja, zavisi koliko želiš da ti ljuto bude.
jedu svi, stariji sin jako voli, malom je to too much.
ovo je mjera za nekih 5 jaja, ali povećavaš po želji.
mm voli i "hren salatu" - nasjeckam kuhana jhaja i kuhani krumpir,m pa pomješam sa onim zvjezdinim hren umakom. to ide fantastično uz hladni odojak
mm farba jajca za Uskrs tak da nemam utjecaja na to koliko će ih skuhat...on i stariji su ove godine pofarbali 15 jaja + punjena tak da je bilo oko 25 kuhanih.... i evo sve se pojelo :mrgreen:
Boxica - pašteta je super! ja sam si još samo malo dodala maslinovog ulja.... mljac
Kinder - mimoza se hladi u friđu za danas uz ručak.... živo me zanima kakvog je okusa...
babyboys - tak sam nešto slično radila za Uskrs - hren,žumanjci,sir,vlasac i punila....a za maloga samo žumanjci,sir i vrhnje
Što se tiče količine jaja, budući da ne jedemo obojana jaja, tjednima prije Uskrsa kad za nešto trebamo jaje, ispušemo ga, tako da do Uskrsa imamo nekih 30 praznih jaja koja bojamo. Tome dodam cca 10 pravih kuhanih u luku i gotovo.
mm ih boja samo u luku.... i onda sa pastelama ispiše naša imena (pa od buraza,šogorice i klinaca) pa bere trave i cvijeće i radi svakakve ukrase.... sad ima i pomoćnika tak da..... nek se deca vesele, hehehe.... a mi jedemo obojana jaja u luku, zašto ne...u subotu navečer se bojaju do ponedjeljka se uglavnom potroše...i u frižideru su...