plave okice - jučer sam imala novi momenat s Folicom - zaaatvor! E pa da čovjek ne vjeruje! Ne znam da li je od toga ili šta drugo, ali tu je! :/
Printable View
plave okice - jučer sam imala novi momenat s Folicom - zaaatvor! E pa da čovjek ne vjeruje! Ne znam da li je od toga ili šta drugo, ali tu je! :/
ja sam isto poćela piti folnu kiselinu i vitamin c .moj ginekolog mi je tp preporucia bar 3-4 mjeseca prije trudnoce
ja ju pijem od ovulacije do m i onda prestanem. valjda ne činim neko veliko zlo na taj način, ono, tipa da šokiram organizam... šta mislite?
azne znam hoćeš li na taj način nešto postići,cilj je da stvoriš nekakvu rezervu konstantnim uzimanjem,da bi beba,kad dođe mogla uzeti sebi,bez da ti ostaneš u deficitu.
ja sam popila 2 bočice folic+,a sad sam uzela prenatal,i jedno i drugo sam uzimala nakon ručka,nemam problema sa stolicom,a pijem i željezo,jer sam anemična(nakon večere sa čašom cedevite)
Ja folnu pijem prilično slično zadnji mjesec- pila godinu dana svaki dan.Citiraj:
**az** prvotno napisa
godinu dana? :shock: ja nisam toliko strpljiva. mene bi folna svakim danom kojim ju pijem podsjetila da još nisam trudna a želim biti. to je razlog zašto ju ne pijem redovito.
Počela u oktobru-novembru 2007
trudnoća februar 08, spontani mart 08,
a uz folnu dodajem mjesec selen, mj. C do O, pa Mg poslije O, pa prenatal koji mi je ostao od T, pa nekad andol 100 da ja od sebe pomognem prokrvljenost endometrija i tako čekam...
kome se sve preporuča taj andol?
Meni je moj MPO doktor preporucio obavezno da pijem Folacin, čak i u periodima kada nisam postupku, tako sam vam ja vec punu godinu dana na folacinu. I to mi je dva puta ponovio, folacin konstantno da pijem.
Ja pitala ljekara tj rekla mu da znam uzimat od 14-22 dc. on kaze mozete, iako nije 100% potvrđena djelotvornost, samo zastitite želudac.
On se daje zbog cirkulacije, tj prokrvljenosti krvnih žila koronarnih bolesnika (mislim zbofg prevencije nastanka trombova ), a u nasem slučaju cirkulacije endometrija, samim tim i njegovog rasta i mogućnosti implantacije.
Evo ja kupila folnu kiselinu i danas počinjem sa korištenjem....samo me još nešto zanima dali mogu smršaviti ili se udebljat radi tableta? kakvu funkciju imaju ove kapsule?
Folna kiselina se obično koristi u ranoj trudnoći I prije planirane trudnoće za prevenciju defekta neuralne cijevi novorođenčeta.
Mislim da nema mogućnosti da se zbog korištenja tableta udebljaš ili smršaviš.
A ako si trudna, udebljat ćeš se svakako ;)
Nemoj to pripisati folnoj kiselini :)
Dan...počela sam je piti kad sam saznala da sam trudna ,na prvom pregledu u 7 tj...nažalost u 9 tj.imala sam miss.,kiretaža(u 9 mj. 2013.),i nakon toga u dogovoru s gin.uzimam je stalno,svaki dan,evo već mjesecima...pijem Folacin....uz dodatak homeopaskih minijaturnih kuglica koje sprečavaju defomaciju,odbacivanje ploda,sprečavaju pobačaj...i naravno uz sve to još koristim Fertilup (koristila sam ga prije prve t.mjesec dana,i sad sam ponovo počela)...
Drage buduće mame, nova sam na forumu pa prvo lijep pozdrav svima! :) Nadam se da ću i ja uskoro zatrudnijeti pa evo počela sam piti folnu kiselinu...inače radim u ljekarni, pa mogu preporučiti kvalitetnijeg proizvođača, a to su: Solgar, Twinlab i Kal. Ja sam počela piti folnu od Twinlaba...
Isto tako savjetovala bih sve buduće mame da obavezno piju folnu kiselinu, a za ostale vitamine&minerale najbolje odite na besplatno mjerenje vitamina&minerala (održavaju se po raznim ljekarnama) pa provjerite jel vam nešto fali. Ako ne, i ako se zdravo hranite, mislim da nema potreba da uzimate nešto osim folne.
mag pharm i ja sam pila folnu kiselinu (to mi je gin savjetovao) pa sam prestala, ali sad ću opet početi piti.
Za sta se ona koristi konkretno
Trudnicama se savjetuje dodatno uzimanje folne kiseline putem dodataka prehrani u periodu kada se pripremaju za trudnoću i do 12. tjedna trudnoće. Razlog tome je potreba za folnom kiselinom kako bi se fetus pravilno razvijao. U nedostatku iste može doći do oštećenja neutralne cijevi čime djetetov živčani sustav ostaje nerazvijen. U najgorem slučaju može doći do rascjepa gornje usne, rascjepa kralježnice (Spina bifida) ili nekih sličnih malformacija ploda.
Može se dobiti preko recepta od svog ginekologa.
ja sam ju počela piti kad sam saznala da sam trudna. Kupila sam neku od firme SOlgar.
Danas sam bila na pregledu i ginić mi veli da pijem 2 tablete da je ovo malo (ima 400 mcg) znači da pijem 800.
Koliko vi pijete?
i zadnji put sam ju pila do 12 tjedana trudnoće nakon toga sam nastavila s nekim multivitaminima od NW-a
ja sam pila 400
Neki dan sam pocela piti folacin.nadam se + pa zato.
U prvoj trudnoci mi je doktor rekao da nema potrebe da pijem jer me primio na prvi pregled sa 9tt.a privatnik mi nista nije spominjao.
Folavin400mg Sam kupila.
Ja sad ne pijem :-/ Pila sam samo u prvom trimestru
Sta ja da pijem za brze tatrudnjuvanje
Dr OP mi je preporučio Prenatal kad sam išla provjeriti krvnu sliku, sad gledam koji da uzmem (prije par dana sam još naivno mislila da je to jedan proizvod i mir :D).
Gin mi je na godišnjem još par tjedana pa da je ne čekam... Je li mi neki prenatal ok ili da uzmem odvojeno folnu?
Na više strana sam čula da ginekolozi trenutno preporučaju Elevit.
Pijem Elevit ili samu folnu od veljače, a zatrudnjela sam u kolovozu. Čula sam na više strana da Natural Wealth nije kvalitetna marka. Dosta hvale Elevit. Sad je poskupio na skoro 130 kn, al za bebu mi nije žao novca.
Pila sam folnu isto od Solgara jer je navodno dobar.