Taj bumartin pomaže peterlin?
Printable View
Taj bumartin pomaže peterlin?
Kod moje svekrve (N. Zagreb) to je vrlo djelotvorno. Nedavno su njezini susjedi u zgradi preuređivali, pa su se žohari razbježali i par ih je dolutalo k njoj...
Bumortin ne možeš svugdje kupiti, ali to je hrvatski proizvod. Zadnje ga je mm našao u jednoj ljekarni najbližoj Trešnjevačkom placu, u Ozaljskoj.
http://www.bumortin.eu/index.html
Filos? jel to skoro kupovao?
i kolko mu treba da to sredi cca, naravno riječ je o kvartu gdi si i ti nekad stanovala u N.Z.
Ne znam ime, doslovce prva ljekarna do koje dođeš kad od Trešnjevačkog placa kreneš prema remizi, na istoj strani ulice gdje je i plac.
* * *
Dok sam ja stanovala u N. Zagrebu nisam znala za Bumortin i ne znam da li ga je bilo. Kad sam se tamo uselila 1995, zvala sam profesionalce da mi pošpricaju (imali su neko prirodno sredstvo na bazi buhača - još je dva dana nakon špricanja bilo teturavih primjeraka, ali brzo je to otišlo)
Kod moje svekrve Bumortin je dao rezultate isto u roku 2-3 dana. To su žute valjkaste "pogače" promjera 1 cm i visine 1 cm (izgleda kao da je od prirodnog voska) i to ostaviš na ključnim mjestima oko sudopera i cijevi za toplu vodu u stanu. Poslije toga žohara više nema.
Naravno, preduvjet da ih ne bude je da se hrana i prljavo suđe rješava odmah.
Isto, ako imaš linoleum ili topli pod, bit će ih teško riješiti jer oni ispod naprave gnijezda, ufff...Pločice su bolje.
ploćice su dole i sad se rade nove zidne
nisam znala da bumortina ima u ljekarnama...
ja ga kupujem u ozaljskoj, u nekoj kemoboji (kad se ide prema remizi, prije placa na desnoj strani).
i da, pokazao se najefikasniji od svega drugog. obično mi treba jednom godišnje kad susjedi rade spremanje. :mad:
Podižem temu, u prostoriji gdje je sušilica i do nje kauč, sinoć sam ubila dvije beštije ( u roku pola sata) po google bi rekla da jesu buba švabe, brzo su se kretale... Kako saznati ima li ih više? Prošle sam godine imala borbe s drugom gamadi pa ne bi ni počinjala sa sprejićima već zvala profiće, samo da budem sigurna da je to to...Opcija da sjedim u mraku i čekam mi kida živce :( Kasnije sam još nekoliko puta dolazila s lampom, no više ih nisam vidjela.
Lako, samo stavi predveče neku hranu na pod kao mamac tamo gde si našla prve, ostavi je par sati tamo po mraku pa uđi sa baterijskom da vidiš. Neko sočno voće (jagodu, trešnju), povrće (krastavac, tikvice, paradajz), jer ih privlači voda iz njih i miris, ili parčence mesa, ribe, kolača, keksa (mislim ješće one bilo šta ali ovo im je neodoljivo).
Ako imaš u toj prostoriji neke slivnike sa otvorima dovoljno velikim da prođu (a larve bubašvaba su vrlo sitne, kao malo veći krpelji), ili bilo kakvu vezu sa kanalizacijom, to bi moglo biti mesto kroz koje ulaze.
U svakom slučaju ako zoveš profi dezinsekciju pitaj ih imaju li oni neki savet.
Prošle godine smo imali žohare i bilo je grozno - kuća u prizemlju. Zvali smo da nam pošpricaju ispred kuće i za sat vremena pala kiša - ništa od toga, osim što smo dobili račun za uslugu.
Ove godine je malo bolje, nema ih, ali imamo običnih i letećih mrava posvuda, čak i u kupatilu i u dnevnoj sobi. Žohara se jako bojim, a prošle godine su nam bez obzira na otrov šetali po dnevnoj - neponovilo se.
Uglavnom nemam savet, već polako razmišljam da zovem Vastu stručnjaka da nam pomogne. Ispred kuće imamo neko grozdje koje pada po podu i truli i to ih privlači, a muž nikako da to nadje vremena da to sredi - da kažemo tom groždju papa :ghug:
Prošle godine sam bila očajna zbog žohara, jer su bili ogromni, a imam i fobiju :uteg:
Nisam mogla spavati budna od 3-5 sjela za računalo da nešto radim, vidjela prvog išao iza kuhinjskog elementa, i tak mislim si idem sutra po raid klopku, sjedim dalje nekaj mi se na naočale spustilo (prije tj dana je hodao po meni kad sam ušla u kuhinju). Ne kužim jel lete il vise negdje u zraku... odvratno... uzela sam neopitroid i biokill sve našpricala idem još u pevex po klopku.
To mi je vjrv došlo od frendice čije sam kutije za selidbu posudila jer se žalila hrpe puta da ih ima u njenoj kući.
Ali sad gledam pišete da mogu iz kanalizacije ući???? :-o U zgradi već imaju letke za dezinsekciju žohara pa je možda opći problem zgrade?
Nije li čudno da za mladi kvart i novu kuću da ih ima i iz kanalizacije
Kod mene pojam žohara je Novi Zagreb tam ih je bilo svako malo, zgrada - neboder iz 73
Pomagale su samo dezinsekcije veli muž, znači onda najbrže stavi ti svoje mamce i očisti, i preko predstavnika stanara tražite dezinfekciju
Donesu ih ljudi sa svojim stvarima kad se usele, a tamo je stvarno puno stanova. Ljudi su došli iz raznih kvartova, uključujući i N. Zagreb.
Ne smije se hrana ostavljati nigdje vani.
Kako da živim uopće ako ne smijem nigdje imati hranu? Staklene boce za brašno i žitarice i sve ostalo u friđ, ali ovi kukci oni se mogu hraniti bilo čime. Oni jedu ljepilo, tako piše na netu.
Spremi ti hranu kak si naumila, pregledaj kutije ,ako ih nisi vratila
Napomeni deci da se ne jede po stanu nego samo za stolom, to će ti bit najteža stavka,!!, čišćenje kuhinje iza klopanja
stavi čep na kadu, i nek je WC daska spuštena
Probaj dogovoriti dezinfekciju s predstavnikom stanara
Predstavniku sam javila.
Oni dolaze iz otvora kanalizacije?
Onda ću sasut neopitroid u slivnik. Pa fuj.
Možda da na to zališ kipuću vodu ili bar toplu ?
Biokill
Osim toga, jako je efikasan Bumortin. To smo kupovali u jednoj ljekarni u Ozaljskoj, blizu Trešnjevackog placa. Stanovala sam prije u Utrinama.
https://poljovrt.hr/proizvod/bumorti...protiv-zohara/
Ak je riječ o
Filos
https://www.biljne-drogerije.hr/
Daju 10 posto popusta za gotovinsko plaćanje
Ma češće dolaze uz instalacije, uz cijevi od tople vode i odvoda. Nisam vidjela da dolaze iz cijevi od kanalizacije, ali ne bi me iznenadilo da se prošetaju u sifon, pogotovo ako tamo ostanu mrvice hrane. Kod moje svekrve znali su se naseliti iza kuhinjskih elemenata, ali češće imaju gnijezda između katova i međuprostoru, kao i mravi.
Mislila sam reći, treba organizirati sustavno trovanje 2x godišnje. Predstavnik stanara će znati, oni pozovu ovlašteni servis s kojim zgrada ima ugovor, Švajgera ili nekog sličnog. Oni dođu i pošpricaju cijelu zgradu. Ne znam kakvi su sada, ali još prije 20+ godina dok sam stanovala u starom stanu, bili smo zadovoljni, ali trajno rješenje je teško postići.
Dobro je rekla Jelena.O - ne smije biti mrvica po stanu, jelo ograničiti samo na kuhinju.