a čovječe Mury, ti si primjer svih primjera zašto je ovaj zakon loš!!!!!!
a čovječe Mury, ti si primjer svih primjera zašto je ovaj zakon loš!!!!!!
Pa neka g-din Milonović mi kaže da sam stara ( 30 god), 5 godina borbe, neka kaže da stanice super preživljavaju odmrzavanje, neka kaže da mi je dovoljno 3 oploditi, a od tih 3 niti jedna se ne oplodi, neka kaže.......zato me eto na prosvjede:evil::-x!!! Grrr, ljuta sam kao ris!!!!
2.ICSI
2-4 dc 3 gonala
5-11 dc 2 gonala+1 menopur+ovitrelle
=1 nezrela jajna stanica..
Zaključno, mladi parovi sa muškim faktorom nemaju šta raditi u Hrvatskoj. Katastrofa. Samo mrcvarenje.
Mury, da li si se predbilježila za neku inozemnu kliniku?
gala1979, imala sam termin u MB u 06/2011, ali odlučila na kraju otići u CITO ( isključivo jer CITO ima mogućnost kombinacije IMSI +PICSI - morfologija nam je velika boljka:-( ). Budući da mi je nizak AMH, strah me da neću dobro reagirati na stimulaciju, pa sam nekako zaključila da imamo više šanse sa 3 j.s. uz PICSI+IMSI, nego možda 10-ak stanica uz klasični ICSI. Još da CITO nema ograničenja na 3js, bio bi to sigurno BINGO!!!
Mury, poslala sa, ti pp.
podižem, jer sam bijesna:
puna stimulacija, 32 menopura, samo dvije jajne stanice, ni jedna se nije oplodila!
RADILO SE BRZO I NA HORUK, ČEMU? Već 12. dan punkcija! zašto?
ZAŠTO???
Jajna stanivca pretpostavljam nezrela, jel tako?
Nataša ne znam ti anamnezu, ali koliko si folikula imala? Ja u pravilu dobijem dvije do tri stanice bilo klomifen bilo stimulacija, ali mi je AMH oko 8,6 pa to tome pripisujem. Jedino sam u zadnjoj stimulaciji imala dvije nezrele stanice, ali je punkcija rađen 10. dc što je za mene po meni bilo prerano.
nataša, di si bila u postupku? žao mi je :(
na vv.
stvarno sma imala vjere, ali bilo me strah tog "uhodanog" ritma da jedna grupa cura kad krene, završavaju istpovremno na punkcij, pa na transferu i sl.
luda sam od tuge i jada, nikad mi se nije dogodilo da se nisu oplodile, a do sad sam imala 3 inseminacije i 3 prirodnjaka, uvijek se olpodli!
čak nemam ni ta dva tjedna nade..
inače, i kod mene i kod mm sve ok.
i da, dr mi je rekao da nastavim još 10 dana sa utrogestanima!! čemu???? ne da mi see to ni kad imam neke šanse za nešto, a ne sad? odcuriću i govoto!
Nažalost znam kako ti je par puta sam i ja ostala bez transfera:love2:
ne znam na što točno ciljaš kad kažeš horuk? jeste stvarno sve cure skupa krenule u postupak i sve imale skupa punkciju? to nikada niije bilo tako... nikada na Vuku... uvijek se pratilo upravo na folikulometrijama razvoj situacije i sukladno tome i eventualno estradiola odlučivalo o danu punkcije.............
Kada si inače imala punkciju u ranijim postupcima?
Koliko si jajnih stanica dobivala?
Ja sam jednom išla u klomifenski postupak i dobili smo 2 j.s. i niti jedna se IVF-om nije oplodila. Zašto? E tad na Vuku biolozi nisu razgovarali s pacijentima, bar ne s Alebićevim pacijenticama............... ali su nakon takve nulte oplodnje na Vuku Mariborčani rekli da će obavezno raditi ICSI, ne IVF.
Natasa zao mi je zbog ovakvog ishoda. Nadam se da ces od biologa ili dr dobit odgovor zasto se nisu oplodile. Inace, 12 dc nije neuobicajeno rano za punkciju, ja sam imala punkcije i na 10., 11., 12. i jednom 16. dc. Uvelike ovisi o protokolu. Ne mora u tome biti problem... Drzi se i pokusaj doci do odgovora da iduci put krene bolje.
nataša žao mi je što je postupak tako završio..
Mislim da nije punkcija na 12 dc na horuk (meni je baš ta bila dobitna), dr. procijenjuje po veličini folikula koji će dan biti .. i nije da sve cure koje krenu zajedno u postupak imaju zajedno punkciju .. u mojih 7 postupaka to se nikada nije dogodilo, obično bi se razvukle na tri do pet dana razlike..
pitaj doktora što se dogodilo, možda spermiogram nije bio dobar!!
nataša, potpuno razumjem tvoju ljutnju. Ja sam u 05/2010 na polustimuliranom dobila 3 j.s. i niti jedna se nije oplodila. Nikada naravno nisam dobila pojašnjenje zašto se to dogodilo, i to mi je bio jedan od najtežih IVF poraza :-(. Drži se!
Nataša, vjerojatno ti je 12 dc zbog cetrotide protokola, ubuduće, izbjegavala bih cetrotide protokol možda, ali to ne možeš sve znat razglabajući na forumu, osobe to talk to su biolog i ginekolog, ovi koji su ti radili postupak.
Utriće ti je vjerojatno dao zato da ti dođe menga i nabilda se endometrij, kad je već bila punkcija, da sad ne bude ono da čekaš mengu do u nedogled.
Nataša žao mi je. Vjerojatno će ti doktor u sljedećem postupku promjeniti stimulaciju.
1.ivf je bio prirodnjak i imala sam 1 js koja se oplodila=beta 0
2.ivf-stimulirani. Primila sam 25 menopura i samo 3 js, od kojih se oplodila samo 1=beta 0
3.ivf-polustimulirani, klomifen+menopur. Na jedvite jade 1 folikul koji je bio prazan. Nisam morala stavljati utriće.
4.ivf-stimulacija, 35 menopura. 7 js. Sve 3 se oplodile. 3 zamrzli, a 1 ne valja. Ishod još čekamo.
Uvijek mi je punkcija bila 14 dan, a sada u zadnjem 12.dan.
Želim ti da u sljedećem postupku dobiješ lijepe js.
Ja sam imala 2 punkcije bez ET u svom MPO stažu (već bila otišla, jednom, i drugi put se nije oplodila). Niti jednom nisam dobila utriće, ali sam zato dobila M strašno brzo, procurila bi 7-8 dana nakon takve punkcije.
neću stavljat utrogestan, menga kad dođe dođe, doći će valda u roku 2 tjedna , kako bi i bilo da nisam bila u postupku, nemam ni živaca ni snage sad se s tim baktati!
ne znam šta da vam kažem, nisam dobila neki odgovor, dr mi je rekao da spermići jednostavno nisu uspjeli prodrt u jajnu stanicu , zašto? ne zna! nisu radili ICSI jer ih je bilo puuuno na sam dan punkcije pa nisu imali razloga raditi ICSI.
ostavili su ih u subotu da se bore i u pon. vidili da se ništa nije dogodilo.
OVO JE BIO OGROMAN ŠAMAR, OČEKUJEM DA POSTUPAK NE USPIJE, ALI DVA TJEDNA NAKON TRANSFERA, A ne prije transfera.
nisam razgovaralA s bilogom, nisam razgovarala ni sakim , osim par minuta s doktorom, ne znam zašt nikad ne mogu ni sakim razgovarati, ni u toku postupka, ni nakon, ni nikad!
ZAŠTO NEMAMO PRAVA RAZGOVARATI S NEKIH O NAŠEM POSTUPKU?
Nisam znala ni koliko imam folikula, ni koliki su, ni ništa, ništa ništa..... nit me ko malo uputio o hormonima, i sl. zašto sve moramo kontat odave sa foruma, samo zaključivati o svemu i sl??
JAKO SAM BIJESNA!!!!!!!!!!!!!
želim neko objašnjenje, imamo dobar spermiogram, želim znati zašto sam primila 32 menpoura, pretrpila groznu punkciju, putovala svaki drugi dan 3 sata u zagreb vlakom i zbog čega????
ma pratio je on mene, tri dana, ništa ja tu ne kažem, nisam imala sreće i gotovo, ali mi je čudno!
tri puta sam imala prirodnjak, svaki put mi se jajna stanica oplodila, tri stimulirana dosada, jednom od 12 jajnih stanica 10 olpođenih, to je bilo prije zakona, jednom 3 jajne stanice, dvije oplođene, prošle godine, jedan kolomifenski, jedna i oplođena, i to sve bez ICSI-ja, sve samo IVF.
Pod HORUK mislim, čemu žurba? šta je sa mjerenjima folikula svaki put kad sam na UZV, zar je sad estradiol jedini pokazatelj jesmo li spremni za punkciju?
mislim, koliko to može biti ispravno, opet, visina estradiola ipak se mora rasporedti po broju folikula..nije to neko mjerilo, ma ne znam, lupetam, ali sam ljuta..i jadna...
kažem, da sam došla do transfera, ne bih riječ rekla, nije mi bio dobitni, i gotovo, ali ovo, ne doći do transfera?! e to je prestrašno!
i da, još da ti odgovorim, imam jedan dobitni IVF, još davne 2004. ,punkcija mi je bila 17. dan, u prirodnjacima 14. ili 15. , a zadnja stimulacija 13. dan, kad sam dobila tri stanice i dvije se jedva oplodile, tj. početno...
Ja sam znala doktora pitati zašto baš ne reagiram na klomifen i na slabije stimulacije, rekao je da je svaki postupak drugačiji i da nekada na isto reagiramo kako treba, a nekada ne.
Ne znači da u sljedećem postupku s istom stimulacijom nećeš bolje reagirati.
Ja sam reagirala tek kad smo od 3dc krenuli sa 4 menopura i tako je bilo do kraja. Imala sam 3 folikulometrije do punkcije.
javljam se i ja
5 ivf NITI JEDAN TRANSFER
1ivf deca+menopur 1 j.s -nezrela
2ivf prirodni 1 j.s -nezrela
3ivf deca+gonal+menopu r 2 j.s nezrele
4ivf prirodni (folikul u jajovodu) nema j.s
5ivf femara+menopur nema j.s SVE VINOGRADSKA
MB ivf menopur 1 j.s, bila je borac i čekamo PO PRVI PUT BETU!
joj nataša žao mi je. ja sam estradiol inače uvijek vadila na VV, u Vg u postupcima nijednom. uf mora da ti je grozno, još ajde da je bio prirodnjak ili polustimulirani, ovo je stvarno žalosno. ~~~~~ za dalje, ne znam što drugo pametno napisati, ovo jednostavno treba odtugovati što prije i krenuti dalje, nema drugog recepta.
renna čekamo zajedno s tobom!
Ja isto mogu reći da je ovih 7 postupaka svaki bio priča za sebe..
Totalno različiti s različitim reakcijama..
i sad bi rekla da se radilo o pukoj sreći + mojoj uprnosti +dobitnom embriju..
da, da sam bar imala transfer, pa ne bih rekla ni riječ, tako se dogodilo i to je to, ali bez transfera, potrošen postupak, to mi je:evil:
ništa, više sreće drugi put, u 2.mjesecu idem opet, nadam se sa više sreće!
krivo mi što na VV više nema LH trakica, to je bilo super, bez greške se individualno znalo da je to to..estradiol opet može varirati, naravno, ovisi o broju stanica i sl. ma.. mogu nagađati koliko hoću...
pa kako nema trakica? to su sestre davale i uredno naplaćivale, bar to nije problem nabaviti?! ma kako kažeš, možemo sad pametovati i nagađati, vjerujem da će to dr jako dobro zapamtiti i idući put i protokol biti drugačiji.
Ima LH trakica dolje u ljekarni, kojih 45 kn..sestre više ne daju..
U jednom od postupaka poslao me dr. po trakicu , ja popiškila, test prekrasno pozitivan,napravljena punkcija na tom jednom folikulu i bio je prazan.. pa ga ti znaj !!
više vjerujem ovom njihovom beskonačnom ispijanju krvi i folikulometriji..
me ni folikulometriji ni vađenje krvi nije pomoglo da bude dobro tajmirana punkcija, Sad na zadnjem postupku u Ri sam napravila lh test 2 dana prije i negativan mi je bio al na kraju sve dobro prošlo na punkciji
Evo da se i ja upišem....
1. IVF/ICSI klomifeni + gonalfi = nema jajnih stanica
2. IVF/ICSI menopuri = 15 folikula = 13 jajnih stanica = 2 na oplodnju = ni jedna se nije oplodila = nema transfera
3. IVF/ICSI 10 zamrznutih = 3 se nisu oplodile= ostale nisu preživjele odmrzavanje = opet bez transfera....do kada tako ...
ela pa gdje te tako fušaju??? mijenjaj kliniku hitno!
Na VV to mi je već više njih reklo ali za sada još neću mijenjati vidjet ćemo :(
sve VV
1.IVF gonali +1 js oplodjena, beta 0
2.IVF klomifeni +1 js nije doslo do oplod.
3.IVF menopuri nema js
4.IVF klomifeni i menopuri +1 js nije doslo do oplod.
ova 2 puta kad sam bila na klomifenima mm nije mogao dati svoj doprinos i
tako nam "propao postupak"
dr. nije htio zamrznuti tu 1 js jer koliko sam procitala izmedju redova ne isplati se
jer nebi sigurno prezivjela kad bi se odmrznula, a nije htio niti punktirati sijeme
tako da bi sad trebao ici muzev doprinos na zamrzavanje (cekamo jos neke nalaze)
pa kad meni bude trebalo, odmrznut ce.........
i nema stresa i nervoze (sa muzeve strane)