Evo jednog zanimljivog citata:
"Nikada nemojte sumnjati u
činjenicu da mala skupina predanih građana može promijeniti svijet.
Dapače, oduvijek su ga samo takvi i mijenjali." - Margaret Mead
Printable View
Evo jednog zanimljivog citata:
"Nikada nemojte sumnjati u
činjenicu da mala skupina predanih građana može promijeniti svijet.
Dapače, oduvijek su ga samo takvi i mijenjali." - Margaret Mead
podižem i molim parove da se pridruže na Plitvicama
Recimo ministru da nas ima više od 2 para koji su nezadovoljni postojećim zakonom i stanjem po klinikama!
Meni je samo žao što tu kod nas, na žalost, ne postoji volja za djelovanje i što svi misle da će netko drugi to za njih odradit. Svi su prvi kad treba kenjat po kavama, ali kad treba nešto konkretno.... Užas. Zato nam i je ovako (općenito) :-(
Poziv vrijedi za sve.
Neplodnost nije moj osobni problem, ali je problem društva, i čvrsto ću stajati uz vas i poduprijeti prosvjed jer smatram da građanin u demokratskom društvo ne smije zatvarati oči i govoriti To nije moj problem, neka se drugi bori.
Samo hrabro!
Hoće li se i milinović tamo pojaviti, šta mislite???
Hvala, Matilda! Ja se nadam da će biti i nenajavljenih dolazaka.
A makar ćemo skupiti turiste da se s nama slikaju:mrgreen:
1. taca70
2. tacin muž (taca ima jos 2 mjesta u autu)
3. vikki (s tacom ili svojim autom, kako se dogovorimo, no svakako idem)
4. Aurora*
5. Aurorin* muž
6. Gabi (imamo mjesta u autu ako netko treba prijevoz)
7. Ljufi
8. molu
9. nina1
10. muž od nine1
11. Kadauna
12. tikica_69 (mozda)
13. Mali mimi
14. Nene2, princeza i
15. muž od nene2
16. Matilda
17. Jelena
18. vinko
19. glacova
20. Gabi25
21. AuroraBlu
22. kbegicsi
23. lavko
Ja sam ostvarila majčinstvo posvojenjem i ne smatram da sad trebam dići ruke od svega , ovo sve što činim (što mogu ) činim za sadašnji i za sljedeće naraštaje .
Nikada ali nikada si ne bi oprostila da mi sin ili buduća snaha budu imali taj problem ,pa pojela bi se živa da sam možda nešto mogla napraviti a nisam !!
Svaka čast kbegicsi (al ti je težak nick)!
sigurna sam da će se pojaviti, samo je pitanje kada - možda na otvaranju konferencije ili na zaključnoj temi?
Ne vjerujem da će biti cijelo vrijeme, no sigurno će biti tamo jer je to njegova branša i "prekrasan zakon" koji je on donio...
hvala Matilda i kbegicsi - to je stav :heart:
Matilda :heart:
Pred koji mjesec, kada sam se pripremala za odlazak na radio101, pokušala sam sakupiti mišljenja forumašica o tome zašto idemo van i zašto Zakon ne valja, da sagledam problem iz različitih perspektiva. Jedna mi je forumašica tada rekla da ih pustim na miru, da nemaju svi novca da idu u Sloveniju, da nisu one glupe samo zato što nemaju novaca za Sloveniju, da znaju da Zakon ne valja, ali što mogu.
Oduvijek sklona analizi, primjećujem prema potpisima i poznanstvima s kavice, da je na popisu više onih koji idu na postupak u Sloveniji, makar i na kredit, iako bismo svi rađe išli u Hrvatskoj u postupke i teško ušparani novac uložili u nešto drugo. Zaista je apsurdno da se mi borimo protiv ovog diskriminirajućeg Zakona srčanije od onih kojih se to direktnije tiče, jer nemaju mogućnost izbora poput nas. Pred godinu dana je bilo jasno da će nas "humani" vjerski Zakon podijeliti prema primanjima, na one koje si mogu priuštiti optimalno liječenje i one koje to ne mogu i moraju se pomiriti da su liječene prema uputama većinske religijske skupine, koja je problem sagledala toliko površno da nije uočila da će s ovakvim zakonom, osim što je sramotan za medicinu, uz klasnu diskriminaciju među pacijentima, doći i do diskriminacije pacijenata u odnosu na plodnije pučanstvo - mislim pri tome na psiho-testove. Pri tome se svjesno ženu izlaže nepotrebnim rizicima. Imamo sreće, da višeplodne trudnoće kojih je sve više jer žene pristaju da im se transferiraju sve oplođene stanice, za sada nisu odnijele niti jedan život žene (barem mi nije poznato), ali smo svjedoci problematičnih trudnoća sa sretnim i na žalost s nesretnim ishodom, koje su posljedica samo te činjenice da su višeplodne. Danas mi se čini da ima dosta parova koji nisu otpočetka u priči, jer su tek nedavno krenuli u liječenje. Vidim i po tome što ne inzistiraju da saznaju što će biti s njihovim jajnim stanicama, nego prihvaćaju osmijeh za odgovor. Mi smo tada znale OVO . Danas se samo potvrđuju naši strahovi, što i nije neobično jer smo mogli učiti na talijanskom primjeru gdje je njihov zakon pao na Ustavnom sudu.
Ovo je prilika da se svi upoznamo, da si međusobno pružimo podršku i da zaboravimo onu fatalističku Pati bez suze, živi bez psovke i budi mirno nesretan. Plitvice su većem dijelu Hrvatske relativno blizu, osim našim suborkama iz Slavonije :heart: Tako bih voljela da nas je dovoljno, da shvate koliko nas je nesretnih. Organizator se pobrinuo da skup bude na prekrasnoj lokaciji.
pino, nova tema super mi je što si otvorila novu temu, a inin doprinos je kao i uvijek za pet. :*
Fučkaš nik , puno njih ga zbrljave a ja skužim i sve ok .
Žao mi je što vidim da je jako mali odaziv i bojim se jer će nas biti šačica , ponekad se pitam pa gdje su svi ti koji imaju problem sa neplodnošću .
Na tv-u uvijek ista lica u novinama isto , na prosvjedima isto , dajte ljudi trznite se ovo se dešava NAMA a ako ne učinimo nešto (nedaj Bože ) što ostavljamo NAŠOJ DJECI , ako nećete zbog sebe dignite se zbog nečijeg djeteta zbog svojih nećaka i nećakinja kojima će možda trebati bolji zakon , zakon koji MI zajedničkim snagama možemo promijeniti !!!
Nakon svega moći ćete s ponosom gledati svoj odraz u ogledalu !!
ja bi išla rado ako još ima zainteresiranih iz Osijeka da se dogovorimo!
MM ne može.
Cure u koliko sati ste planirali da se nađemo tamo? možda sam malo čorava, ali nigdje ne vidim kada.... Pliz help...
Opet rihtam:
1. taca70
4. Aurora*
5. Aurorin* muž
7. Ljufi
8. molu
9. nina1
10. muž od nine1
11. Kadauna
12. tikica_69 (mozda)
13. Mali mimi
14. Nene2, princeza i
15. muž od nene2
16. Matilda
17. Jelena
18. vinko
19. glacova
20. Gabi25
21. AuroraBlu
22. kbegicsi
23. lavko
24. m arta
25. kriistiina
kriistiina, javit će se cure kad će se znati točno vrijeme, ne brigaj, :heart: za Osijek
upisala se na pod krivim brojem:oops:
26.ninochka28:mrgreen:
1. taca70
4. Aurora*
5. Aurorin* muž
7. Ljufi
8. molu
9. nina1
10. muž od nine1
11. Kadauna
12. tikica_69 (mozda)
13. Mali mimi
14. Nene2, princeza i
15. muž od nene2
16. Matilda
17. Jelena
18. vinko
19. glacova
20. Gabi25
21. AuroraBlu
22. kbegicsi
23. lavko
24. m arta (?)
25. kriistiina
26. ninochka28
27. Mato (MM)
Dakle, s nama ide kbegicsi, još netko iz ZG? Glacova, molu?
28. mama od pino (nema prijevoz)
Pino, tvoja mama moze s nama.Vec se znamo.
Vikki, ide i dragi?Bas mi je drago.MM kaze da njih dvojica idu motorima ali meni to nije dobra ideja.
Cure, samo se upisujte a prijevoz cemo rijesiti.
Ups, istovremeno smo pisale.
m arta bi trebala s nama.. 29. moj MM. zasada imamo još 2 mjesta u autu, Osijek :)
i ja bi išla...neka se još netko javi iz slavonije pa se možemo organizirati...pet osoba stane u auto...
javite se:mrgreen::klap::mrgreen::klap:
Je, oko toga s motorima smo se i prepirali (zato ga i nisam pisala dosad) pa je danas popustio i rekao da ide bapski autom. U međuvremenu mi se javila molu, pa nas je sada 6 ako glacova ide s nama. Može onda mama od pino ili glacova s tobom (vidjet ćemo kako nam je zgodnije). Pino, mama svakako može računati na nas! Uostalom, stignemo se još iskombinirati, a i Varaždinci nam idu preko ZG, je li :mrgreen:
I navijam za naše Slavonke da se organiziraju :heart:, njima je ipak najdalje, ne računamo li Dubrovnik (Dalmošima, Zagrepčanima i Riječanima - s okolicom - je to dva sata puta).
Ja i moj bebača ćemo biti u mislima s vama. Da nije ovakva situacija s ležanjem mojim taj 15.05. bi mi savršeno odgovarao jer moj muž ima neki seminar s posla u Varaždinu a da ja ne moram ležati mogla sam zajedni s Kadaunom. Baš mi je žao ali rizik mi je prevelik, ipak moram slušati dr i nastaviti s ležanjem. Cure moje drage hrabrice navijat ću punim srcem za Vas da konačno0 zakon padne da se pokažu sve njegove loše strane.Ljubim Vas sve
da imamo sve na jednom mjestu
Bravo ljudi :-D i nadam se da ima još hrabrih
1. taca70
4. Aurora*
5. Aurorin* muž
7. Ljufi
8. molu
9. nina1
10. muž od nine1
11. Kadauna
12. tikica_69 (mozda)
13. Mali mimi
14. Nene2, princeza i
15. muž od nene2
16. Matilda
17. Jelena
18. vinko
19. glacova
20. Gabi25
21. AuroraBlu
22. kbegicsi
23. lavko
24. m arta (?)
25. kriistiina
26. ninochka28
27. Mato (M od vikki)
28. mama od Pino
29. M od kriistiine
30. snow.ml
sve sam čekala da se i mi prijavimo na nažalos MM mora raditi tu subotu. :cry:
Bravo mi :-D
Možemo li do 50?
Možemo li preko?
Hajmo, pokažimo im da nas ima
snow.ml možeš... Naravno. Kako ćemo se dogovoriti? ajde kad saznamo vrijeme da se potanko izdogovaramo?! Pusa
Vikki,nadam se da još ima jedno mjesto kod vas?