Hvala! :-)
Printable View
Hvala! :-)
radila sam s višnjama, smrznutima, bila je prefina.
Baš mi je drago! I kod nas će iduća na redu biti pita od višanja.
Idem konačno pročitati kakva je to pita i skužim da je riječ o našoj obožavanoj iz Francuske kuharice J. Harris.
Godinama pečem različite pite po tom receptu i baš guštamo.
Vidim da ste već probale sve moguće i nemoguće kombinacije, ali probajte sa trešnjama. Odlična je.
Marelice su također super.
Kada radim s jabukama stavim dosta cimeta i vanilin šećera, a iz J.Olivera sam pokupila foru da u samo tijesto stavim par kapi vanilij ekstrakta ili mahunu vanilije
(ovisno što mi se nađe pri ruci). Šećer je stvar osobnog ukusa, ali je općenito kada radim sa šumskim voćem stavim više.
Iz te kuharice su još nama dva obožavana kolača: pita od limuna i Lawrencov kolač (čokoladna torta). Mislim da sam oba recepta prije par godina stavila na forum.
Ali to su više zimski kolači.
Pitu od limuna si stavila, ja ju redovito radim čim se dočepam kojeg nešpricanog limuna i to mi je najdraži nečokoladni kolač. Ali ovaj Lawrencov kolač nisam vidjela, možeš li ga ponoviti ili iskopati link?
Evo, i ja sam neki dan radila pitu sa šumskim voćem, bila je odlična, samo sam u voće dodala još malo šećera i promiješala da ne bude prekiselo. Danas sam radila od borovnica, fenomenalna je.
Cure, ma baš sam :-D
Uživajte u piti!
a jel netko to radio s murvama ( dudovima) . Imam u hladnjaku još jedan paket, a za 10 dan će nova porcija friških?
Vjerujem da bi to moglo biti jako fino, iako nisam radila.
http://forum.roda.hr/threads/29557-N...ighlight=limun
aleksandra, tu je recept za pitu od limuna. :-)
Recept iz Francuske kuharice J. Harris, postala lara01... Vidim da ima dosta recepata, ali taj je od autorice ove pite od borovnica. Vjerujem da je prefino, a limune obožavam. :-)
Evo, poruka od lare01. To je predivan ljetni kolač, idealan za raditi ga na godišnjem u Novom, kad planiraš upoznati nove ljude :mrgreen: Inače, ja ponekad varam pa podlogu radim od keksa, kako je anek napisala u nekom ranijem postu.
Edit: blaga disleksija
Ja upravo krecem sa pripremom. Uzela sam kupine, nije bilo ni borovnica, ni mjesanog voca u ducanu...
Evo, i moja je gotova! Ispala je jako dobro, mada mi kupine i nisu bas nesto... Malo sam zeznula, ostalo mi je malo tjesta, pa sam stavila ko resetku gore ( procitala tu da je netko tako stavio) i to tjesto se stvrdnulo, pa se nije dala lijepo rezati...
kvasac ili pecilni ne ide u tjesto?
ani, drugi put isprobaj s borovnicama kad ih nađeš, mislim da bi ti se to više svidjelo... Mislim da je lara01 rekla da je jako ukusno i s trešnjama i marelicama, cure su radile i s višnjama, šumskim voćem, mi planiramo i s malinama - dakle, varijanti za isprobavanje je zaista puno!
skandy, ne ide ni prašak ni kvasac.
Kad smo kod borovnica, one koje se nađu na placu šteta mi je stavljati u pitu.... Jeste li se ogledali po Mercatoru, Lidlu ili sličnim mjestima ima li smrznutih borovnica....
Pitanje drugo - kad su ono dani borovnica koje znaju imati na Ravnoj Gori? Pa nije ni to na kraj svijeta....
Mi smo ih kupili u Konzumu, Ledove.
Ovo za Ravnu Goru ne znam...
Fala na info o smrznutim borovnicama, potražit ću...
Dalje, evo o Danima borovnica - početak srpnja: http://www.tz-ravnagora.hr/ProductDe...i-gorja.wshtml
Hvala i tebi na info! :kiss:
ima ih i u metrou, cak imaju i malo pakiranje (uz ono veliko od 2kg).
Ma, ja sam uzimala voce u Konzumu i bile su cijene i za borovnice i za sumsko voce, samo ih trenutno nije bilo. Bas si mislim da sam mogla uzeti maline...
Nema veze, pita se pojela!!
Mm se jako svida, sto me jako cudi zato sto on uopce nije ljubitelj vocnih kolaca. Sutra radim ponovo, ovaj puta sam kupila sumsko voce.
Super! :-)
Isprobana sa šumskim voćem , odlična je.:mljac:
Super! Mi ćemo probati s malinama, još nisu došle na red...
Danasnja sa sumskim vocem je ispala odlicno, puno bolja nego zadnji puta!
Imam sličan recept.
I ide sa šljivama. Mislim da bi i ovaj bio super s njima. Uskoro će sezona.
A može li sa višnjama iz kompota
Aloooo, zna netko:mrgreen:
Nisam još uopće radila s višnjama. Probaj, prije toga ih dobro ocijedi.
:heart::heart:
Već je nestala, odlična je bila:-D
Ćemu služi slatko vrhnje u nadjevu, dal za alergičare može kakva zamjena recimo rižino ili slično mlijeko, ili jednostavno sok od jabuke ili voda?
pipi, baš me veseli da ti se sviđa! Probaj i s drugim voćem, vjerujem da će ti se i to svidjeti.
jelena, vrhnje daje kremastu teksturu. Mlijeko (rižino i sl) je možda malo pretekuće, prevodeno... Možda da probaš sa zobenim vrhnjem? Naravno, ako to prolazi...