Ovo s rumom je odlično, moram mantrati da se tako ubije možebitna salmonela :-)
Ja nikad ne stavljam bjeljanjke, nije to to! Samo žumanjak i šećer!
Printable View
Ovo s rumom je odlično, moram mantrati da se tako ubije možebitna salmonela :-)
Ja nikad ne stavljam bjeljanjke, nije to to! Samo žumanjak i šećer!
gle.
jedne godine su 22 člana boje obitelji završila u koprivničkoj bolnici zbog salmonele (boem kocke, kućna radinost).
svi koji su bili na krstitkama, osim strica koji je pio poveće količine rakije.
pa ti reci!
Sad gledam onaj moj recept ŠATO OD VINA
pola litre vina
6 žlica šećera
4 žumanjka
štampla ruma
Nema šanse da opstane salmonela u tome. Više alkohola nego jaja. Za početak bi mogla to, da se malo okuražim. :mrgreen:
Ja klincima i dalje mutim jaje sa šećerom. Obožavaju to. Ne znam zašto, ali uopće nemam strah od salmonele :/
Poširano jaje ti je ono koje razbijes u lonac kipuće vode, posoljene i sa žlicom octa. Kao kuhano jaje bez ljuske.
Bojim se jaja k'o... ma ne znam ni ja cega. Ne lizem smjese za kolace, nista. To cudo sa secerom pamtim iz djetinjstva.
A inace jaja jedem kao magriz. Za Uskrs.
Ja se ne bojim salmonele iz jaja (ne volim ova umućena, ali obavezno probam smese za kolače).
Moja sveki je salmonelu dobila iz pršute.....
Ja jaje na oko bacim u hladno maslinovo ulje, dok se pece malo ga zalijevam uljem, posolim i to je to.
Mogu pojest dva jaja, sa sparogama i tri.
Forum je kriv za sve! cijeli ovaj tjedan (ovo je, dakle, četvrti dan) ujutro jedem po dva pečena jaja na oko.
i to ne samo jaja, već ih obavezno bacim na neko meso. (u ponedjeljak špek, u utorak šunka, jučer vratina, danas kare. a inače gotovo uopće ne jedem meso)
ne znam jel se organizam povampirio pa traži ili su oči nakon ovoga topica postale pregladne i prehalapljive.
joj, ja obožavam jaja, a u stvari ih prilično rijetko jedem. ručam oko 5, nekako mi jaja nisu za ručak, za večeru mi je previše jer ručam u 5, a za doručak ih jedem samo kad smo na skijanju il za uskrs.
i danas ću si napraviti jaja s potirukom na kajganu - to obožavam. il s običnom kapulom, al bolja su s porilukom. na maslinovom. i još dodat malo pancete. mmmm. sad bi to odmah jela.
e da, ja sam fakat živjela u uvjerenju da više nitko ne jede šato. a vid ovdje raspašoja :lol:
moja djeca nisu nikad jela šato :-( . malo ukradu kad radim kolač, taj gušt im nemam srca oduzeti, to lizanje padele. :mrgreen: ja sam obožavala, i sa snijegom, onda je onako malo lakše.
i još nešto, imala sam salmonelu. dobila od sladoleda u slastičarni u šibeniku, prije 25 godina.
ja mislim da je puno veća opasnost da dobiješ salmonelu bila onda kad smo mi jeli šato, nego danas kad ga naša djeca ne jedu :mrgreen: danas je sigurno bolja kontrola.
fritulice, jaja sa šparogama... mmm
ja mogu pojesti 3 jaja, odjednom, kako god (tvrdo kuhana, na kajganu, na oko) :-/
jesam rekla da obožavam jaja? :mrgreen:
kako nema
:mljac:
Di si ga nasla? Ja ga nemam.
nemam pojma ima li na listi
stavim dvotočku
upišem mljac
i opet dvotočka
ispod smajlija sitnim slovima piše "više"
ja ne skuham šparoge, nego onako kako si rekla, omekšam ih na maslinovom ulju, malo podlijem s vodom, kad voda ispari, bacim jaja. druga varijanta je s pancetom ili pršutom, na istom principu. ali, nekako više volim sam okus šparoga, panceta ili pršut mi ga previše ubiju.
treća varijanta je skuham šparoge, skuham i narežem jaja pa onda napravim salatu s maslinovim uljem i octom. ta mi je varijanta još najdraža. :mljac:
Bogohuljenje Šprogre kuhat prije priganja sa jajima! Moja familja je valjda največi manijak za Šparoge koje poznajem, kad je stađon, svaki, al svaki dan mi imamo Šparoge, i svaki al baš svaki dan totalno uživamo, već mm-u najavljujem berbu ove godine - pao mu mrak na oči.
Kad ih radite s jajima, samo stavite stapke da se dinstaju prije vrhova jedno 10 minuta u poklopljenoj prosuji na maslinovom ulju na laganoj vatri, onda se ubace vrhovi, dinsta se još 5 minuta i na to jaja. Ajme kako umirem od gladi!
Daj mi prestani vadit mast s tetkinim lignjama, a sad i šparogama. Ja ih volim i sirove jesti dok ih berem.
što je "govno u karti"?
McD?
ja sam danas kupila jaja samo radi vas :D