Da bi mogao komunicirati putem privatnih poruka, moraš imati malo više postova. Ne znam točno koliko. :)
Printable View
morat ćeš napisati još nekoliko postova
Mogu li dobiti br.od firme za adaptaciju i ličioca na mail dorja0@net.hr (ne mogu vam slati poruke jer sam nova)
hvala
Moja sestra trazi dobre majstore za adaptaciju stana u Splitu.
Imate li kakve preporuke za provjereno kvalitetne majstore i k tome normalnih cijena?
zna li neko izradjivaca kuhinja po mjeri? ili ima neka druga tema za preporuke?
imam ti super stolara
čuda radi sa normalnim cijenama
apri, pliz kontakt, thanks
i mene zanima stolar koji čuda radi.
:-)
treba mi za dnevni boravak po mjeri.
šaljem na pp
nemam
električar je podizvođač mojemu izvođaču i ja komuniciram s njime samo prilikom nadzora na gradilištu; nemam direktan kontakt s njime jer nije moja struka
stolar mi direktno treba jer ja dizajniram i namještaj :-/
Cathy,
pitam susjeda električara pa ti javim cijenu.
stolar je u međuvremenu postao nepouzdan :-)
a Komos je 099 2003 555
Pozdrav dame,
može preporuke poduzeća za adaptaciju, s kim ste bile zadovoljne? Hvala :)
Komos građenje-definitivna preporuka!
amel, što su ti radili?
i kako je ispalo?
evo broj
099 2003 555, Zlatko
Hvala puno na savjetima, vi ste bili zadovoljni smo radovima?
Nadam se da ce i nama napravit tako dobro :)
Tek sad vidjeh pitanje...
Rušili su mi zid od armiranog betona, na tom dijelu stana premiještali struju, na mjestu gdje je bio zid nadoštuklali parkete, farbali cijeli stan i još hrpa sitnih radova.
Ispalo je super, a najbitnije je da je sve nabrojeno bilo gotovo, sukladno dogovoru, u 4 dana.
Znajući kako i koliko dugo majstori inače rade g. Zlatku skidam kapu.
Jako mi je drago.
Ja sam isto zadovoljna, a radimo zajedno već godinama.
Nisu idealni, ali su mi puno bolji od mnogih s kojima sam radila.
a jel rade oni i vanjske radove tipa fasade i to?
ima tko s time iskustva? ako ne, moze preporuka neke firme za fasadu?
trebam kontakt za vodoinstalatera, zagreb, črnomerec
pozdrav svima,
tročlana smo obitelj u malom stanu. Imam curicu 3,5 godine koja bi trebala uskoro dobiti svoju sobu. A za to treba kompletno preuređenje stana.
Ako je netko imao iskustva sa majstorima koje može preporučiti, možete poslati poruku u inbox da ne reklamiramo.
Hvala unaprijed,:-P:-P:-P
Registirala sam se samo da Vam kazem kako sam se cula s g. Zlatkom iz Komos gradenja, bio mi je u stanu, prema dogovoru sam mu poslala sve nacrte, cijeli troskovnik i detaljne prije i poslije sheme i nikad mi se vise nije javio. Poslala sam mu nakon mjesec dana ponovo mail, nista. Za mjesec dana opet i, pogadate, nije se javio. Sad su prosla 4 mjeseca pa zakljucujem da nema namjeru poslati mi ponudu niti adaptirati moj stan. S obzirom da stan ima 145 m2 i da zelim adaptirati bas sve, propusta dobar posao, ali tko mu kriv kad nije zaintereiran. Samo mi nije jasno zasto mi je gubio vrijeme, zasto sam morala s drugog kraja grada po najvecoj zimi ici u stan bez grijanja i s njim obilaziti i objasnjavati mu sve, zasto sam crtala sve to i pisala mu kad covjek ne zeli raditi. Eto, tolko o g. Zlatku i firmi Komos Gradjenje
Eh da i mi trebamo adaptaciju.
Zvali smo tvrtku Komos gradjenje no ne mogu to napraviti (gdin je nastradao).
Imate nekog pouzdanog: trebam stavljanje izolacije i pregradu potkrovlja knaufom, izgradnju jedne kupaonice i preuredjenje druge, i dodatne sitne radove. U Zagrebu. Hitno.
Zao mi je sto je g. Zlatko nastradao, zelim mu svako dobro.
Ali da nitko u firmi nije bio u stanju odgovoriti niti na jedan od moja 3 maila i napisati da zbog bolesti ne mogu obaviti radove pa da sam si nasla neku drugu firmu, a ne izgubila 4 mjeseca cekajuci njihovu ponudu, ne shvacam! To mi je bas neozbiljno i neprofesionalno.
I ja molim preporuke za firme koje mogu napraviti bas sve jer mi treba kompletna adaptacija stana od poda do krova. Hvala!
Ima li netko preporuku za firmu iz Umaga/Novigrada/ Buja koja bi radila adaptaciju apartmana?
Eeej Bucka,
A ja ti mogu reći da smo ga takodjer ponovno angažirali prije mjesec dana kad smo kupili novi stan koji smo adaptirali.
I sada 9god poslije rade kednako kvalitetno i isti radnici su ostali u firmi. Što puno govori i o vlasniku g.Zlatku kao poslodavcu.:-)
Lili… prošlo je godinu i pol… al možeš mi malo približiti kako si s ovom firmom dogovarala adaptaciju, tj. cijenu?
Kako to ide? Oni daju ukupnu cijenu po kvadratu? Što bude uključeno u tu cijenu? Radovi, građevinski materijal?
Ili npr. dogovorite promjenu parketa i onda oni kažu: radovi i sav materijal za to košta toliko i toliko + sami kupujete parket?
Ili npr. kupaonica: razbijanje, odvoz, nove instalacije, postavljanje novih pločica i sanitarija košta toliko + sami kupujete pločice i sanitarije?
Guglam svašta… ali nikako da shvatim kako se dogovara cijena kad uzimaš firmu za sve radove?
Možeš malo opisati?
Ne moraš spominjati cijene, znam već da su 500% skuplje u odnosu na prije godinu-dvije ;)
Bas tako kako si napisala.
Pitas firme za cijenu i dogovaras detalje ponude.
Obicno ide po fazama, a ne po kvadratu.
Znaci-demontaza kupaonice, skidanje plocica, promjena cjevi , zidanje zida, glazura , nove plocice, nove sanitarije -montaza...itd
Plocice biras sama i kupujes. Ljepilo i ostalo mozes dogovoriti da nabave oni, to isto bude navedeno u ponudu.
Faze idu onako kako ti treba.
Npr. Mi kad smo dizali kat na kuci radili smo samo demontazu krovista, odvoz crijepa i greda, ciscenje kata sve do deke. Onda je firma koja je radila preuzela salje.
Kupili ste nesto ili ces adaptirati stan u kojem jeste?
Ako adaptiras postokeci toplo preporucam da za vrijeme adaptacije ne zivis u njemu.:mrgreen:
Hvala!
Ma tako nešto i zamišljam… no onda mi nije jasno (iz anegdota poznanika i nekih drugih foruma i par ponuda koje nisu bile konkretne nego tipa “to bi ti moglo biti toliko”) u čemu se onda razlikuju cijene različititih firmi. Što to drugačije rade ili nude ili koriste da im cijene nisu barem cca približno slične?
Razumijem to kod drugih proizvoda koje kupujem, npr. majicu ili meso :mrgreen:.
Ali u čemu je fora da jedan kaže 500€, drugi 600, a treći 800€?
Ne adaptiramo stan u kojem živimo.
A nakon 6 godina pisanja po forumu o nekretninama, na drugo pitanje ću vam dati odgovor kad za njega dođe vrijeme :mrgreen:.
#nepitajjosnista
#ajmosamooadaptacijama
Ola evo me draga :-) s posebnim guštom ću ti odgovoriti,a neću ništa zapitkivati kako si nas zamolila ;-)
Firma koju sam angažirala za stari i novi stan i dalje fantastično posluje, isti ljudi rade tamo godinama, znam jer ih svima preporučam a nedavno su mi poznanici preko njih imali radove i jedni prijatelji, svi prezadovoljni. Cijene i dalje pristupačne u odnosu na ostale, a usluga bila i ostala profesionalna i u rokovima, bez karifeka. Tako to bude kad je šef Bosanac i zna čovjek svoj posao :-)
idem ti u idućem mailu odgovoriti po stavkama.
MM je arhitekt, on je napravio tehničku specifikaciju što nam je olakšalo, na njoj su taksativno navedene vrste radova, kvadrature za iste i dr. (možeš tražit ponudu pa ti oni slože besplatno specifikaciju a prije toga moraju doći vidjet stanje i premjerit površinu/kvadrate).
Mi uvijek idemo opcijom da što manje toga mi nabavljamo, da sve nabavlja firma (ljepila, fuge, sifone; lajsne i štekere također-al nam donesu prije da ih vidimo i izaberemo i sl.), a mi nabavljamo samo što mi biramo za stan da je estetski lijepo, dakle pločice, parkete i sanitarije.
Sve to bi trebala nabaviti prije nego krenu radovi.
Računaj da se stari parketi jako često mogu super iskoristiti jer s 2 brušenja i lakiranja, parket zna izgledat kao nov. Obavezno razmotrite i pitajte na licu mjesta majstore/firmu. Obavezno bi išla na opciju ključ u ruke i da mi je kontakt 1 osoba koja sve koordinira, a nikako angažman 10 različitih majstora koji tamburaju svatko po svome, to ni u ludilu. Osim ako želiš ravno u Vrapče hahah a i ispast će te skuplje ti pojedinačni angažmani, uz to majstori često ovise jedni o drugima, pa ispadne kaos ako nema kooridinatora koji ih sve hendla.
Tako da te koj iti daju okvirne cijene ne uzimaj nipošto, oni mogu dat egzaktnu ponudu s tim da se naravno može pokazat tijekom radova da je potrebno još nešto dodatno napravit a onda taj dio riješite u hodu na način koji vama odgovara. Mi nismo imali nikakvih nepredviđenih čudesa jer se radilo o relativno novoj zgradi, dobro izgrađenoj.
Imali smo i razvođenje novih elektr.instalacija po stanu, za to smo mu trebali reći koliko novih rasv.tijela i utičnica planiramo, pa smo prema tome dobili i tu stavku u ponudi.
Neka vam je sa srećom!!!