istoo..valjda se izmori po danu pa nam noc bude blazena.
Vise se nicim ne hvalim jer cim se poveselim stvari se okrenu skroz,tako da....sutim....
p.s-evo dvi noci spavamo lipo...nije da se hvalim:fige:
mi smo svi zajedno u krevetu,nazalost
Ma daj i starija ti se ne probudi kad se budi mali? Moja starija spava sama h sobi od prošlog Božica, dakle skoro četiri godine je bila s nam, onda smo dva i pol mj bili "sami" s trbusinom :) i od tada se mala uselila.....jeeee. uz to imam zaštitne jastuke protiv padova, gužva je strasna, a krevet je veliki. Mala treba najviše mjesta naravno. :)
No Noo...majusnom nabrzinu dam cicku tako da niko ni ne skuzi da se on budi. Da pitas mog muza on bi reka da se maci budi mozda jednom:lol: za poludit
by the way "zakoniti" je vec par god na kaucu jer se on boji da ce zgnjecit djecicu....hmmmmm
Same here! Mene moj nakon noci pune zanimljivosti pita da li sam se naspavala i to ozbiljno.....
A moj je s nama u krevetu i nista ne čuje.....
moj ništa ne spava po danu jedva odsapava 2 sata sa sto buđenja i stalno je grintav,više neznam šta ću,imate kakav savjet?umoran on umorna ja!
Nemam ti nista pametnog za reci, i moja bas ne spava po danu
Rijetko kad se nakupi i dva sata
Otprilike jednom na tjedan spava vise puta po duze vremena
Al spasava nas sto uglavnom nije cendrava, ako ju nosamo/mazimo/pricamo joj/igramo se
A kad je bas cendrava, onda nosiljka spasi stvar- odspava pol sata-sat i onda je uglavnom ok
Bas sam od pomoci, ha :mrgreen:
moja nespavacica je samo u nosiljci mogla spavati duze od 10 min :mrgreen:
Samo da se učlanim u klub :mrgreen: Najgore mi je u biti gledati ga cenravog i nezadovoljnog, što dan odmiče to je gore. I ne pali uspavljivanje istom metodom kojom je i zaspao. Što je odspavao, odspavao je. Pa makar trljao okice odmah.
Pridružujem se! Spava 15 - 45 min. U međuvremenu se stalno grči i tiska, stenje i nemiran je. Sve sam živo isprobala, ništa ne pomaže. To grčenje traje danju i noću. Već je neizdrživo, on ima 6 tjedana. Ne znam šta mu je, dobro napreduje, vidim da je umoran i da bi spavao a to mu grčenje ne da. Ima li tko takvih iskustava ili kakav savjet? Već pomišljam da nešto s njim ne štima, dok svi odmahuju rukom kao - proći će.
Pa u toj dobi su uobicajene kolike, i ako su kolike, da, normalno je i da, proci ce
Jesi pitala ped?
Pitala i pedicu i patronažnu.
Kažu da je normalno i da puno jede pa se naguta zraka. Ne znam vise jesam ja luda ili kaj?!? Mislim, stalno se grčiti i tiskati, pocvreni i rasplače se se , nekad i vrisne. Bas ga boli i to mu ne da spavati. Vidim da bi normalno spavao da ga to ne budi non-stop. Glupo mi je sad tu nešto "paničariti", kao ono-treće mi je dijete, trebala bi znati, ali meni se fakat čini da ga nešto jako muči. Inače, prduka ali je poceo kakati svaki drugi dan jednom. Isključivo dojim.
Nezrela su mu crijeva... Istina je da će proći, ali do tada:
- vodi SEBI dnevnik prehrane (mojem starijem je smetalo puno toga, mlađem skoro ništa). Glavni pokretači grčeva kod mog djeteta bili su: zelena salata, mahunarke, agrumi i voće s kožicom (trešnje, grožđe, šljive), svinjetina, slatkiši, MLIJEČNI PROIZVODI - to sam sve izbacila iz prehrane i bila pola godine na skoro čistoj makrobiotici
- gutanje zraka - obavezno, ali OBAVEZNO stavi dijete u vertikalni položaj da podrigne, često i više puta za vrijeme dojenja; probaj ga dojiti u što uspravnijem položaju jer kad leži, guta zrak
- crijeva puna zraka - tu pomaže masaža prilikom prematanja (razgibavanje kukića - da se dijete oslobodi vjetrova)
- pomaže čvrsto umatanje (ne prečvrsto da bude kao buđola :mrgreen:, ali umatanje djeteta u dekicu) - probaj, nekoj djeci to pomaže, druga to ne vole
- pomaže spavanje na boku i s pelenom ispod glave (da se ne zagrcne kad bljucka)
- pomaže čaj za dojilje (za tebe, ne za bebu)
Sigurno sam štogod zaboravila...
Eh, da - sebi uzmi probiotike u prahu (ne jogurte ako dijete ima grčeve) i nadaj se najboljem.
Puno hvala na odgovoru!! Vec mi pomaze i to sto me netko razumije, da znam da nisam jedina! Neke od ovih savjeta vec koristimo a one koje jos nismo probali- probat cemo! Na hranu dosta pazim ali jedem slatko a sa cajem od komoraca se natacem! Biljezit cu sta jedem pa cemo vidjeti! Hvala jos jednom
Stvarno će proći :) i moj malac je tako, a prestalo je nekih tjedan dana nakon što sam ja prestala piti mlijeko.. Doduše on je tad imao 2 i pol mjeseca, pa nisam sigurna dal je do mlijeka il su mu crijeva sazrjela.. Al evo, ni sad ne smijem piti mlijeko jel mu je stolica odma čudna i puno više prdi nego inace..
vec sam pisala da je i moj ima grceve prva tri mjeseca. ovi gore savjeti su odlicni, ja bih jos dodala da ako imas jak otpust mlijeka (onaj prvi nalet kad krene dojiti) da probas to izdojiti jer se mozda beba zagrcne jer je previse mlijeka pa se naguta zraka.
moj je isto imao jake grčeve već sam pisala ja sam svome davala sirup i jako mu je pomoga,neki su protiv sirupa ako te zanima poslat ću ti na pp,masirala bi mu drobić hranila ga šta uspravnije i obaveznoda podrigne,i naravno proći će samo treba izdržat znam nije lako.
Ja kad čujem prijateljicu da joj mala spava 3 sata po danu u komadu, ja bih plakala... Evo naša cura odspava 2 puta na dan po sat, sat i pol. I to uspije odspavati u kinderbetu kojih pola sata max., a onda ako hoćeš da se naspava, onda ju moraš uzeti na sebe i tako odspava ostatak... Kako god okreneš, ne valja. Nije da je ona nervozna ostatak vremena, ali je to stvarno ništa vremena za uraditi nešto po kući jer je stalno oko nogu. I ne daj bože ostaviti ju u igralištu... urlanje do beskraja.
A sad nas je obradovala promjenom navike noćnog spavanja. Nije više u 7 navečer u krevet, već je u pola 10. Jao, evo sad mi se oči sklapaju. Odoh spavati. Čeka me barem 3 buđenja noću... phhhhhhh....
NE diži je iz kreveta noću ako ne dojiš! Pa to je prvo i osnovno pravilo... Mi sami često pretjerano uznemirujemo djecu i razbijamo im san. Kad zakmeči, pogladiš po glavi, javiš joj se ali kažeš "psssst, tu sam, ali noć je - sad je vrijeme da se spava". I tako nebrojeno puta. Kod većine upali.
meni se ovo čini super, a ne loše! moj nikad nije spavao po danu više od sat vremena u komadu. sada sa 19 mj zna ponekad, ali ponekad znači jednom-dvaput tjedno odspavati po sat i pol-dva. i to je sad novost, pa ga još i provjeravam jel živ! a da se razumijemo, moj se po noći budio po petsto puta, sad jednom ili dva put..zakmeči i ne dižem ga ali me probudi i treba ga malo pomaziti da opet zaspe.
kao beba jedino bi spavao u ergo baby-u ili na nama. i ja sam to uzela kao prednost jer ti onda ne preostaje ništa nego da legneš skupa sa njim..i kuća se uvijek stigne,a barem si ti odmornija.
i pomogli su mi savjeti ovdje koje sam pročitala da što prije prihvatiš da ti je dijete takvo i ne zamaraš time kakva su druga djeca time ti je odmah lakše. tako je meni bilo. moj nije od spavanja i amen.moramo se organizirati na način da se tome prilagodimo ili ćemo izludjeti.
i još smo čist ok.:)
TEk je 9 a ja sam već turu plakanja odradila noćas sam od 1,30 aktivna,stvarno neznam šta učinit sa tim njegovim mlataranjem u snu postaje sve gore,i evo već sad grinta luuuuuuuda sam.
Potpuno te razumijem!!! I ja sam već doslovno luda od nespavanja!! Žao mi je ostalih mojih ukućana, jer trpe moje ispade - ne mogu si pomoći. Patronažna mi je rekla da si popijem normabel kad me prehiti, bolje to nego da divljam rječnikom! Mali se cijelo jutro grči, tiska, napinje, crveni, nervozan je, nije kakao od jučer ujutro. Sad je kao zaspao ali nikad to ne traje dulje od pola sata. Koristim priliku pa sam se prištekala na forum jer ionako više za mene nema spavanja, valja nešto po kući napraviti i drugu djecu namiriti! Stvarno više nemam baš živce, stara sam! Dajem mu Biogaia kapi, nisam primjetila poboljšanje a koštaju 100 kn. Sab simplex nam nisu pomogle. Može na pp naziv sirupa, hvala!!!!! Probat ću sve što mogu, samo da se prestane patiti i grčiti!!!
Ako su u pitanju nezrela crijeva, ništa od navedenog (Biogaia, Sab Simplex) neće pomoći, ne još... Prema mom iskustvu - pomaže tek nakon drugog-trećeg mjeseca života i daje se PRIJE obroka na žličicu, inače ništa od toga. Sab Simplex razlaže pjenu u želucu i na taj način oslobađa dijete viška crijevnih plinova.
zekana, dva puta po sat i pol po danu i tri budjenja po noci meni zvuci super
moja srednja i najmanja sad ne spavaju duze od pol sata po danu, po tri puta
Tako da meni ovo od sat i pol zvuci za pozeljeti :-)
Za noc ne znam tocno, ima jedan duzi period spavanja i onda se pristeka po potrebi
Al ne registriram bas je je s nama u krevetu
tanja drz se
Evo, već se počeo buditi, nakon pola sata! Sad ga držim na ramenu i nastavio je spavati. Čim ga spustim u ležeći, gotovo je. Mislila sam kako će mi biti najlakše sa trećim a ono - najgore! Zombi je za mene maneken. Crijeva mu se čuju kako krule do prizemlja, valjda. tek mu je 6 tjedana a već se tako muči, točno zavrišti kako je ljut i boli ga. Ah, stvarno sam već stara....:oklagija:
tanja, a da pitaš pedijatra - možda je u pitanju kakva alergija, npr. da djetetu smeta mlijeko kao takvo ... Nije baš čest slučaj, ali ima i toga. Za neke klince je rješenje formula na bazi soje.
Moj stariji, onaj koji je imao dojenačke grčeve, nikad ni kasnije nije mogao piti nefermentirano mlijeko, ni danas. Jogurt može, ali mlijeko - nema šanse, u roku 3 minute je u wc-u...
tanja37 i mojoj su se crijeva tak cula
i isto smo ju stalno nosali (to i dalje, al meni je to sa svom djecom pod normalno)
Prestalo je sa koja 2-2,5 mjeseca
Sad samo jako prdi kad se ja najedem graha, slanutka i slicno
Proci ce, samo treba docekati
Ajme, da bar prođe sa 3 mj. ja bi bila sretna!!! Mali je isključivo na cici, ja ne pijem mlijeko osim malo ujutro u malo kave i ništa mliječno ne jedem. On neće ni dudu ni bočicu ni AD. Bit ću na kraju samo na palenti!!!! Vjerovatno pomoći nema, samo vrijeme, čekanje, strpljenje i trpljenje....Ginger, hvala na razumijevanju, bar se tu mogu malo izjadati i vidjeti da nas ima još takvih - zahtjevnih!!! A svi kao ono - treće ti je, kaj se žališ, ti to moraš sve znati. Ma da... I još smo svi u 48 "kvadrata", a siročeka nismo ni planirali...
moj je također imao grčeve, probali smo sve kapi, neku mast naručivali iz njemačke, uzalud bačeni novci..niš nije pomoglo..nosanje, nosanje i nosanje
sve ima svijetlu stranu. sad imam lijepe mišiće na rukama i leđima o kojima sam prije sanjala. dobro koji put se i pokočim, ali sve za ljepotu :)
Ne znam jesam li pogodila temu al valjda ce se nac dobra dusa da me utjesi/pomogne.. mali napunio 5mj, dnevna spavanja su uzasna.. ustanemo najkasnije u 7,vec za sat vremena je grintav trazi spavanje..odspava pola sata i budan..za sat i pol ponovno..i tako svakih sat i pol do max 2 on postaje grintav trlja oci vice. I nikad ne odspava duze od 45min (ali prosjek je 20-25) i to u setnji kolicima.. i tako sve do 19h kad ide kupanje cica i spavanje..ne pomaze douspavljivanje tj kad se probudi da ga nastavim uspavljivati. spava po danu jedino i iskljucivo na rukama drugacije nece koliko god se trudili.. je li to normalno ili da se zabrinem? Opcenoto nam dan prodje najvise na rukama jer duze od 15-20 min u lezecem izaziva vristanje do gusenja u kaslju.. iscrpljena sam od tog nanasanja svakih sat i pol a na kraju je on cijeli dan umoran i nervozan..
Kako se uspavljuje danju?
Moj se uspavljivao isključivo cicom i onda bi nekad ta ista cica upalila i za douspavljivanje.
Da te utješim, moj nije htio spavati u kolicima do skoro 10 mjeseci.
Većinom je spavao u Ergobaby nosiljci i to bi zaspao jedino kada bi šetali po šlljunčanoj plaži (dakle-šuškanje kamenčića i šum valova :roll:).
Spavanja kući isto 30-45 minuta, uz eventualno douspavljivanje od cca 20 minuta, pa bi onda odspavao još 25 minuta. Al nije mi bilo teško jer u tom slučaju bar neko vrijeme nije bio njurgav i sa podočnjacima.
Negdje kad je prešao na 2 dnevna spavanja je jedno od spavanja počelo biti duže.
Ako dobro pamtim, to je bilo sa oko 7 mjeseci. Sa 10 je prešao na jedno dnevno i otad je to spavanje oko 2,5 sata.
Noćno 9-10 sati, isto rano zaspi i rano ujutro se budi.
Ima nade i proći će :love2:
I onda se kroz par mjeseci isto nećes sjećati detalja :lol:
Jel ga stavljaš danju na pod da istražuje i gleda?
Moj je bio jako ambiciozan za kretanjem pa bi to nakratko palilo.
Al uglavnom sam vrtila:ruke-viper-pod leđa-pod trbuh-baby gym-ljuljačka... i tako svakih 15-20 minuta.
Nosim ga na rukama i pjevusim,cicu nece ako nije gladan vec hoce dudu, voli imat nesto u ustima al da ne curi mlijeko, i svoje prste voli al tako se razbudi umjesto da se uspava..
Stavim ga na pod,na kauc na trbuh na ledja..sve mu je fora 15 min.. osim trbuha to izdrzi 5 min osim kad je skroz gol nakon kupanja,onda izdrzi duze.. bas kao sto kazes viper pa igracke pa u gym pa ruke pa kauc pa ruke, stvarno sam uz njega stalno.. al vidim da mu tih 30 min nije dovoljno jer se ponekad budi u placu i trlja oci al nece vise spavat nikako :( ponekad pomogne cika da malo produzi al to se mora potrefit da je jako pospan i gladan nakon budjenja..
Proci ce :)
Mom je to bila faza..
Ne znam dal dojis, meni je u takvim situacijama pomagalo da ga ulovim pri budenju i odma sisu u usta (ili ako ne dojis, onda nacin koji koristis za uspavljivanje) i on bi nastavio spavat. Oduzimalo bi mi vremena ali bar se naspavao, a ubrzo je to i proslo :)
(Ono kad odgovoris prije nego procitas) :lol: