i treci put vaginalno :D
Printable View
i treci put vaginalno :D
Tri carska!!! :cry:
vaginalno...jedva, ali fala Bogu (već sam potpisala za carski, nakon jedno 12 sati (nije me boljelo, epi))
Vaginalno, u tri tiskanja, u 7 dosla u bolnicu, rodila u 8. Iskreno se nadam da ce mi i sljedeci porod biti takav.
rodila sam 2 puta vaginalno.ni prvi put mi nije bilo nešto prestrašno, jedino kaj su me rezali, ali drugi put sam rodila za sat vremena i prošlo je sve odlično
planirani carski, ali pukla plodova voda i počeli trudovi sami od sebe. carski pio planiran za pon, a ja rodila u subotu! :mrgreen:
postotak carskih na firulama u st je 11 % (informacija iz prve ruke, dr.tadina)
1 Vaginalno! Za dva - tri sata, super lagano. Rezali me - nisam osjetila, kad me doktor šivao malo boljelo, ali šta se može, nekako se pomiriš sa time! U svakom slučaju pozitvino iskustvo od klistira, brijanja, pa do samog poroda! Jedino što mi je žao što moj dragi nije bio samnom jer se rodilište preuređivalo a kod klasičnog poroda nitko nije smio prisustvovati :(
vaginalno
vaginalac :)
2xvaginalno :)
vaginalno :)
hitni carski
Ivana, ovo mislis na Hrvatsku ili opcenito?Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
Naime, ja sam se spremala za indukciju kod drugog poroda, nakon sto je prvi bio carski, al ipak sam zavrsila bez nje i prirodno. A nije niti itko spominjao da ne bih smjela dobiti epiduralnu da sam je htjela. Malo mi je to cudno. Rizik je povecan kod indukcije nakon carskog, to znam, al nije da je neprihvatljiv. Za epiduralnu nakon carskog nisam niti znala. U stvari, mislim da to nije tocno jer je moguce imati (i drugi) carski pod epiduralnom (barem vani) umjesto pod opcom anestezijom.
to su pravila kod nas, odnosno sigurna sam da vrijede na SD-u, za druge bolnice nisam sigurna ali podatak je naveden i u jednom clanku ciji je autor, cini mi se, iz Merkura, pa pretpostavljam da vrijedi i kod njih.
za drip stoji u smjernicama Min zdravstva za VBAC da je dopustena 'oprezna uporaba'
epiduralnu ne daju - za vrijeme VBAC-a - kako bi ih eventualna bol upozorila na eventualnu rupturu. ne znam na koji nacin razlikuju bol od trudova od boli rupture maternice, nisam istrazivala. :(
no drugi carski pod epiduralnom ili spinalnom moze, ovo je bilo samo za VBAC.
i kod meneCitiraj:
Deaedi prvotno napisa