U Botincu je u zatvorenom dijelu tržnice, poslovni prostor
Printable View
U Botincu je u zatvorenom dijelu tržnice, poslovni prostor
ok za ljubitelje Veronike otvoren dučan u Špansko-Posu ( zgrada na trgu gdi je Klara s druge strane na ćošku), muž jučer kupil svrdla deca kažu da su ih lakše žvakala
obožavamo VEroniku! kako sam ja odseljenica, svaki put kad dođem doma nakupujem njihovog sira, vrhnja, putra i zaledim...
hvala sto ste me "upozorile" na Veroniku: nakon dugo vremena vidjela mlijeko koje nije metalno-bijele boje, ukusno
putar za 10
vrhnje
jogurtici
ma sve sto smo jeli
a cijene tu negdje ili cak nize
Samo u Dubravi na trznici nema tjestenine...
pa dođi onda u naš kraj po tjesto
Dal se njihovo mlijeko treba prokuhat prije koristenj ili ga mogu najnormalnije zgrijati i dat djeci s pahuljicama?
Keksi su mi ok al malo pretvrdi
peterlin, gdje je to na volovčici?
usmjeri me tramvajem od mercatora prema žitnjaku
gdje treba izaći?
Mlijeko je pasterizirano, kao i bilo koje drugo ne trajno-mlijeko
Zagriješ i koristiš
Tramvajem ti nije baš usput (imaš komad pješice), ali nije ni daleko.
Najbliže je da se voziš Vukovarskom od Mercatora do Ivanićgradske (nova neobična crkva je na tom križanju gdje silaziš). Mislim da imaš 4 tramvajske stanice od Mercatora, možda 5, ovisno o tome da li uđeš malo prije ili malo iza Mercatora. Kod crkve siđeš, moraš preko pruge, pa imaš još cca 5-7 min. pješice Ivanićgradskom do placa. Zove se Trg Volovčica.
Inače, ako ti je zgodnije busom s Kvatrića (Vukomerec-Trnava, br. 215), taj vozi po Heinzelovoj, skrene u Planinsku, presiječe donje Svetice i stane baš ispred placa prije nego skrene dalje na Borongajsku. To je manje hodanja. Sve ovisi odakle krećeš.
Veronikin kiosk je okrenut leđima prema cesti. Mislim da radi do 14 sati.
Za one kojima paše Travno, na uglu odmah "ispred" Mamutice se nalazi kiosk s proizvodima mljekarne Veronika. Mislim da svaki dan radi do 20, a subotom do 18h. Meni osobno paše da poslije posla stanem i kupim šta mi treba. Svi štandovi na placu rade najkasnije do dva. I da napomenem, imaju i tjestenine. Čak i neke čajne keksiće ako sam dobro vidjela ;)
Pošto ovo Veronikino mlijeko pretpostavljam ima drugačiji okus od onog kupovnog,kako su vaši klinci prihvatili tu promijenu?Moji nikada nisu pili drugo od onog iz dućana a nisu baš otvoreni za isprobavanje novih okusa:(
Peterlin, hvala ti, ali u pravu si, nije mi baš usput
a i s mojom sposobnosti orijentacije, bojim se da bi se nakon 2 sata lutanja našla u novom zagrebu:roll:
e baš sam to htjela napisati
jučer dolazi mm s djetetom s utrinskog bazena, i u vrećici veronikino mlijeko i jogurti
da je šetao dok je mala plivala i u mamutici naletio na taj kiosk
baš sam se nasmijala, a uopće nismo razgovarali o tome, kako je njemu došlo da to kupi
probala sam mlijeko, ok mi je, ali moram priznati da ne osjećam neku razliku premu vindijinom, rekla bi mlijeko ko mlijeko
a dijete je jučer pojelo jogurt, kaže da je fin, ja ga nisam probala
ma promjena ti može biti samo na bolje...pravi okus mlijeka je predivan
kako smo mi nedavno prešli na pravo domaće mlijeko, i sama sam se bojala kako će klinci prihvatiti novi okus,pa im ništa nisam rekla.skužili su samo da im je "nekak finije",uostalom kuži se po teksturi da je puno gušće,i boja je drugačija.no obožavaju ga,svi troje.
vidjela sam da ste komentirali trajnost.ja domaće mlijeko prokuham i stavim u hladnjak,no treći dan je taman dosta,četvrti već polako kiseli.no nama ni ne dočeka,uzimamo svaka tri dana.
Baš ste me utješile i razveselile:-DVolovčica mi je vrlo blizu,cijene su super,a proizvodi zdravi:-)
Što se mene tiće nisam razmišljala o zdravoj prehrani ali uz vas čovjek se jednostavno navuće:mrgreen:
Nadam se jedino da će i moji klinci reagirati kao i vaši:mrgreen:
Veronikino mlijeko dobije pravi "starinski" okus kad se prokuha ili jače ugrije - napravi se slasna kožica! Bojala sam se kako će to moja djeca prihvatiti, ali oduševljeni su (isto kao što sam ja to voljela u djetinjstvu, a sad zaobilazim silom prilika).
Mislim da si ti Peterlin napisala da kupuješ njihov maslac od 1 kg pa zamrzneš,da li podjeliš na komade ili ?
Da, dok je putar na temperaturi frižidera: otvorim vreću, izvadim putar na dasku izrežem na 8 ili 10 komada (prije zamrzavanja prerežem po dužini, pa onda još poprijeko nekoliko puta) pa stavim u vreću ili u plastičnu kutiju. Bitno je da se komadi ne drže zajedno, ali ako se i zalijepe, lako ih je odvojiti.Tako se može vaditi jedan po jedan komad putra i držati u frižideru u manjoj kutiji (imam staklenu s plastičnim poklopcem).
u našem Veronikinom dučanu ima i špeka kobasa, pekmeza ulja i sličnih stvari povrh mlijeko i tjesta, radi od 8-20, subota mislim do 18, nedelja ne radi
meni je zamrzavanje putra super stvar!
nema brige oko toga da ga moram brzo porošiti
ako nemam vremena čekati da se otopi, naribam ga na ribež(kao jabuke za štrudlu) i odmah je mekan
i ja sam pisala da zamrzavam :) :) ona crvenkapica je teta veronika :D
Nama će ipak ostat Crvenkapica :)
Zamrznem i ja Veronikin putar, ali ga odmrznutog koristim samo za kuhanje.
Da li vi takav odmrznuti jedete bez termičke obrade?
bome i ja sam razmišljala o prelasku na crvenkapicu, nakon pretprošlog provjerenog kad su govorili o tome kakvo mlijeko pijemo i pričala je teta (nisu rekli al sam prepoznala crvenkapicu :-)) iz te mljekare da ne koriste konzervanse i da ima zato mlijeko traje 3-4 dana. sad kad sam naišla na topic prelazimo definitivno, a i cijene su im niže ili iste nego ostalo.
Naravno :)Citiraj:
Da li vi takav odmrznuti jedete bez termičke obrade
Jasno da jedemo! 70% pojedemo upravo tako - na kruhu. Zamrzavamo ga samo zato jer je taj putar bez konzervansa i brzo se ukiseli ako ga ne zamrznemo. Kupim kilu i pojedemo to obično u roku mjesec dana. Ako ga držim u frižideru, gubi na kvaliteti. Nije to jogurt da se ne bi mogao zamrznuti.
isprobala i Veronikine rezance i dobri su :yes:
Od ovoga što sam probala jedino mi jogurt ne valja, tu ostajem kod Vindije
ni meni tekuci jogurt nije nesto. vise ga ne kupujem kod njih.
sve ostalo je super, narocito kajmak i maslac :)
@Cathy: ne bih znala. Do sada sam plaćala gotovinom. Provjerit ću kada budem išla sljedeći put.
Meni je okus Veronikong (prokuhanog) mlijeka mnogo bolji od bilo kojeg drugog. Tek kada vidite skorup (kožicu) na vrhu shvatit ćete da nije obrano. A kada vam se ukiseli (meni se desilo da sam ga zaboravila prokuhati) vidjet ćete da nema konzervansa ;)
Moje dijete još cica tako da nismo isporbali ovo mlijeko.
ošlo s velikim, ali buš se snašla.
Hvala, nisam znala za to, a dobro je znati. :)
da li znate da su ovaj tjedan svrdla od Veronike na akciji 6.50kn, umjesto 7.75kn