Re: Rezultati amniocinteze
seni, baš sam nešto razmišljala o ovome što si gore pisala i trebalo mi je malo vremena da mi sjedne.
Citiraj:
seni prvotno napisa
javila sam se zato sto su se svjetonazori pokusavali predociti, "prodati" kao informacije. a oni to nisu. oni su osobni izbori.
Ali mora se priznati i da je stav "ja samo želim informaciju, pa da me se pusti na miru da odlučim sama" isto odraz jednog svjetonazora. Kužite? :)
Netko bolje tako funkcionira, dok je nekome potrebnija i korisnija emocionalna podrška ili tuđe osobno ili neko neosobno ali blisko životno iskustvo.
Mislim, na ovom forumu ne razmjenjujemo samo informacije, nego i vlastita iskustva, misli, svjetonazore...
Ako bi netko htio isključivo informaciju, onda bi otvorio topic s molbom da se napišu samo informacije, ne vlastita iskustva.
Kako odrediti što je nekome više ili manje korisno/dobro za njega, kada to osoba jasno ne odredi, a ne možemo se ravnati u svemu po sebi?
Tim više što je Barbie u 1. postu napisala
Citiraj:
Barbie prvotno napisa
Drage moje, hitno trebam pomoc, utjehu!danas mi je javljneo iz bolnice rezultati amniocinzete, prije vremena, sto znaci da nije dobro. Kazu da su nasli kromosom 21 (Downow sindrom) i kaze doktor da su sanse 50:50.U ponedjeljak idem ponoviti amniocintezu kako bi jos jednaput provjerili sve to.Ja sam u soku, ne znam sta me ceka, ne znam sta da mislim i ocekujem......ako je koja od vas prozivjela slicno ili isto iskustvo molim vas da mi pisete kako je sve to prolso.Vec sam s esazivjela sa svojom curicom i ne znam sta mi je ciniti, necu se niti previse nadati, niti previse zalaostiti, gubi razum....HELP!
Barbie, gdje si? Šaljem puno pozitivnih vibri~~~~~~~~~
Re: Rezultati amniocinteze
[quote="mamma Juanita"]seni, baš sam nešto razmišljala o ovome što si gore pisala i trebalo mi je malo vremena da mi sjedne.
Citiraj:
seni prvotno napisa
javila sam se zato sto su se svjetonazori pokusavali predociti, "prodati" kao informacije. a oni to nisu. oni su osobni izbori.
Ali mora se priznati i da je stav "ja samo želim informaciju, pa da me se pusti na miru da odlučim sama" isto odraz jednog svjetonazora. Kužite? :)
Netko bolje tako funkcionira, dok je nekome potrebnija i korisnija emocionalna podrška ili tuđe osobno ili neko neosobno ali blisko životno iskustvo.
Mislim, na ovom forumu ne razmjenjujemo samo informacije, nego i vlastita iskustva, misli, svjetonazore...
Ako bi netko htio isključivo informaciju, onda bi otvorio topic s molbom da se napišu samo informacije, ne vlastita iskustva.
quote]
moze biti da je zelja da se o bitnim stvarima u vlastitom zivotu odlucuje sam ili u krugu najblizih koji sa temom povezani, odraz jednog svjetonazora, kao da su drugi nacini odlucivanja drugaciji i takode moguce odraz jednog drugog svjetonazora.
ja samo volim da je to jasno receno. :)
jasno je i da svi pisemo na neki nacin iz svoje perspektive, i da na forumu ima naravno puno korisnih informacija, puno korisnih iskustava, razmisljanja, stavova i sl.
medutim u nacinu iskazivanja i stupnju tolerancije je razlika. i ta razlika cini razliku.