:lol::lol::lol:
Printable View
Nakon što sam (na nekom drugom topicu) od pokretačice pročitala da izjednačava jedenje mesa sa seksualnim zlostavljanjem djece, više ništa što napiše ne shvaćam ozbiljno.
Cubana, :lol:
cubanu je večeras krenulo:lol::klap:
samo je pitanje bi li bilo humano prema toksoplazmi smjestiti je u mozak nekih ljudi:mrgreen:
i to bi se moglo provesti pod okrutnost
da.
umrla bi od gladi
Samo prema jednoj živini mogu biti okrutna: komarcu koji mi zuji pored uha usred noći.
Nažalost, tu okrutnost najčešće ne uspijem iskoristiti, jer male beštije, kad upališ svjetlo, najčešće netragom nestanu 8-)
Osobno kad god vidim da djeca muče glistu u parku, ili maltretiraju neku malu životinju/kukca, odmah reagiram. Kćer mi je pričala da su u vrtiću klinci ko zna kaj radili glistama, i onda je jednom to meni htjela demonstrirati, a ja sam joj pokazala kak je glista zanimljiva i kak ju može primiti u ruke. I kad je mala došla u vrtić s novom vještinom bila je glavna jer je "dirala gliste rukama", a nije ih morala ubijati da bi bila fora. I onda su i drugi klinci prihvatili. Da su bar i odrasli tak slobodoumni.
Djeca dok su mala još nemaju pojmanja o mučenju, smrti, boli...., a uz sve nasilne crtiće, igrice i filmove, nasilje im nije ništa strano i spada u proces istraživanja. Ali pozitivno je što se na djecu još može utjecati, objasniti im da svako živo biće pati ako ga muče, samo im treba nježno objasniti, ne ih grditi, nego usporediti s njihovim vlastitim osjećajima boli i patnje. Djeca su srećom prilično suosjećajna.
A odrasli su to ili naučili u mlađoj dobi pa to prenose na svoju djecu, ili nisu naučili, pa onda vjerojatno nikad ni neće.
Zašto neki ljudi stvari postavljaju čovjek vs. sitna bića? Život je SVE, Prirodni poredak, a to znači da svako biće ima pravo na život, i svako biće se ima pravo boriti za svoj život, ali ni jedno biće ne bi trebalo uništavati druga bića zbog ičeg drugog osim preživljavanja.
cubana :lol: :lol:
cubana :lol::lol:
Ja sam ove godine ubila dva stršljana, dvije smrdljive gusjenice zajedno sa wc papirom poslala na put u kanalizaciju, nekoliko komaraca jer su me ispikali i sad imam fleke na zidu. To je od manjih grijehova.
E sad jedan veliki. Pred auto mi je izletio fazan pa sam ga puknula. da skratim priču autu nije ništ, a ekipa iza mene uzela fazana da ga spreme na lovači. A možda sam trebala ipak skrenut u grabu?
nisi, nego mi nije jasnO ZAŠTO ti nisi uzela fazana 8-)
Pokusavam dokucit jel sarkazam i cinicnost na ovoj temi zbog pokretacice topica ili...?
Svena odmalena ucim da bude njezan prema svim zivotinjama i stvarno nikad nije pocupao macku ili psa, cak ni u onoj dobi od 1-1,5 god. Ne ubijam kukce pred njim al ubijam ih najvise sto se grozim pomisli da mi koji sleti na bebolinca.
MM mu je neki dan dao da s njim posipava sol na puzeve sto sam ja, kad su mi rekli sta rade, zabranila. Obozava mrave, stalno ih proucavamo, bude jako njezan prema njima, stavi ih na svoju ruku i gleda sta rade pa ih vrati gdje ih je i nasao.
Razumijem stray kad kaze da ce djeca koja gnjece rakove i ostala morska bica potencijano i bacit macku s 14. kata, ta djeca nemaju roditelje koja ce im usadit vrijednost svakog zivog bica, koja ce im objasnit patnju i bol zivotinje. Ako se takvo dijete samo ne osvjesti zivotinju ce dozivljavat kao predmet.
A lovci...e to je vec posebna prica. Rekla sam stoput da cu djetetu dozvolit i podrzat ga da bude sta god zeli al ako bude lovac izbacit cu ga iz kuce bez imalo griznje savjesti.
Ma mora da oćeš.
batofkors, ako netko drugi ukolje uzgajano sa sise skinuto tele, onda je okej požderat njegovu koljenicu u juhici
al nedatibog da odeš, uloviš i pojedeš
tolko o nelicemjerju
Jeste vegetarijanci ili?
krumpirić, a šta je tebi s tim "požderat", "klat" i slično? Majkemi, ne znam kad piše stray, a kad ti :mrgreen:
koksy, zašto ti je lov toliko ogavan? Ja kad bih birala najnormalniji način za doći do mesa, izabrala bih baš lov. Nije li to onako kako je priroda zamislila: jedan lovi, drugi bježi?
Znala sam da ces to pitat... Ne nismo. Al ubijanje iz zabave, sporta...meni je to odvratno. Pardon, licemjerno, jer lovci hrane zivotinje nebi li ih bilo sto vise i nebi li se fino utovile pa da oni poslje kazu da ih je previse i treba napraviti izlov. I to ne zato jer su gladni nego zato da se pijani mogu hvalit kolegama lovcima. Fuj! Bude li moje dijete lovac smatrat cu da sam podbacila kao roditelj. I bas me briga sta ko misli o tome.
je, samo u prirodi drugi nema pušku,8-), ili ima jer mu je snaga intelekt? Možda treba sam dizajnirat i izdradit pušku 8-)
sviđa mi se to žderanje i klanje, ko lav i antilopa, onako realno, što da zovemo stvari krivim imenima :D
koksy, da bi ti jela finu teleću koljenicu neko mora teletu zavrnit vratom, dakle, to je, za razliku od lova, naručeno ubojstvo. 8-)
a moš preživjet sasvim lijepo i bez koljenice, ko stray.
sve to što lovci ubiju "iz sporta" završi u tanjuru.
nema razlike između međetine i teletine.
Ima, međetina je skuplja. I bolje je živjela dok nije postala gulaš.
pomikaki, i telad bi bila pred izumiranjem, da se ne goji ko kukuruz
mda, koksy, svima vam je žao mede, a nije janjčića malog 8-)
Pa svak koristi šta ima. Misliš da lavica ne bi pucala, da može :mrgreen:.
Lov na trofeje mi je okrutan. Lov na nešto što ćeš pojest nije. Malo lovaca znam, ali ti jedu što ulove.
Joj, mi smo ove godine okrutno na udicu ulovili ribu kneza u Baškoj i lijepo je okrutno ispržili na tavi zajedno s dvije orade (ili brancina?) iz ribarnice.
cubana , alex, mujica :lol:
Ja sam uvjerena da je većina lovaca daleko veći "prijatelj" životinja i puno više korisnoga za prirodu učine od većine onih koji se zatvaraju u kaveze na trgu i maltretiraju prolaznike pred McDonaldsom.
Pri tome ne mislim na raznorazne tajkune kome daju pušku u ruke da iz sedmog pokušaja upucaju jelena zatvorenog u kavez kako bi mogao postaviti rogove iznad svog stola - a nekako imam feeling da je to (pogrešan) stav koji dio ljudi ima generalno o svim lovcima.
Nadalje, filozofije radi....u tom slučaju je i svaka bakica koja je ikad zaklala kokicu serijski ubojica. I ne daj bože da ikad takva priđe mom djetetu.
Jer ja svoje sinove hranim samo piletinom koja raste na drvetu pred kućom.
i ako ćemo dalje u filozofiju....ako nam ne smeta klanje životinja, a lov nam smeta onda pretpostavljam da ne bi imali problema s time da netko uzgaja divljač u ograđenom prostoru pa ih onda zakolje.
A meni je baš to nehumanije...em ga držiš zatočenog i uzgajaš samo za hranu, em ga kokneš.
njegov brat u šumi barem slobodno trči dok ga lovac ne upuca.
OK, oba završe isto...no kad filofoziramo...zar nije ovaj drugi imao ispunjeniji jelenji život?