ja sam ostavila na dnu staru zemlju. onda sam pomjesala staru i novu i zadnju trecinu stavila novu.
sta koristite za gnojenje i hranjenje zemlje?
Printable View
ja sam ostavila na dnu staru zemlju. onda sam pomjesala staru i novu i zadnju trecinu stavila novu.
sta koristite za gnojenje i hranjenje zemlje?
Koja ste vi cure inspiracija!
ja sam i borovnice. dijete je inzistiralo.
a jagode su jos bijele, al nece dugo :) na djetetovu srecu.
Ja došla kući s posla i vidjela da mi je rukola proklijala :-), bila sam sretna kao malo dijete...kaže MM poljoprivreda u punom cvatu :-).
Hvala:)
zna li netko radno vrijeme rasadnika Zrinjevca na Kajzerici?
Koristim Substral osmocote
http://www.mimovrste.com/artikel/522...-osmocote-1-kg
i Agrovit
http://www.cedar-agro.hr/index.php?p...art&Itemid=169
A ako hoćeš baš puno cvjetova onda treba i svaki tjedan tekuće gnojivo. Nema bujnosti bez gnojenja. A za balkone ne možeš stajsko:-).
Evo mene ponovno, našla sadnice ostea:-D E sad, što dalje :mrgreen: Čine mi se dosta velike i teta koja radi tamo kaže da mi je dovoljna jedna sadnica po pitaru, al ja sam uzela velike pitare od 60cm i zanima me jel malo jedna il bi bilo bolje dvije, ta mi opcija još ljepša jer sam uzela tamno i svijetlo ljubičaste pa bi mi bilo fora da se cvjetići pomiješaju i bude dvobojni grm. Evo kako bi to izgledalo: osteo
Uzela sam običnu zemlju za cvijeće, treba još gnojivo, jelda? Da prehranjujem s ova oba gore navedena gnojiva ili je dovoljno jedno od ta dva ili nešto treće?:trep:
ja sam u pitare od 40 cm stavljala po dva ostea i bili su krasni
Znači može tako, super!!!Thanx! Neće biti pretrpano ako ih zasadim ovako kako sam namjestila na slici, ili da ih razmaknem zbog korijenja? Koje gnojivo si ti koristila za njih?
malo ih razmakni. tipa 10 cm.
ja nisam za njih uzimala nikakavo posebno gnojivo, uzela sam jedno koje je višenamjensko za petunije, surfinije i još nešto, pa kad bi razrijedila u vodu, zalila sam i njih.i to jednom u 2 tjedna. jednom tjedno sam stavljala u vodu oguljenu koru banane, ili kore krumpira ili ljusku jajeta. kako kad. i raslo ko blesavo
Hvala:*
zna li tko gdje se mogu nabaviti police za cvijece, nesto slicno ovome?
http://www.uredidom.com/Portals/0/CL...cvijeca_03.jpg
Beti, imam pitanje uz uzgoj. Imamu tegli grejp, mandarinu i limun koji je uzgojen iz koštice (neki izvori kažu da može i taj cvasti, a neki da ga treba cijepiti). Grejp sam kupila predlani, lani je cvao i imao dosta plodova. Onda su mi sve agrume napale štitaste uši, plodovi grejpa su otpali, cvao je ponovo.
Kako da ove godine spriječim napad štitastih ušiju???
May I say wow :-) Odlični savjeti.. Mislim uzgajati začinsko bilje u kuhinji u teglicama.. ima dosta svjetla pa možda štogod i uspije.
Nisu mi još nikad došle štitaste uši na agrume. Ja po svim voćkama stavim ljepljive ploče ili ljepljive trake uz deblo, pa ni mravi ne mogu na njih.
Mravi donose štitaste uši. Te uši se može odstranitii sapunicom ili čisto fizički.
Bitno je da biljka bude jaka, redovno zalivena, u dobroj zemlji i pognojena pa će se lakše othrvati svim nametnicima. I ja sam skoro svaki dan kraj njih pa bih vidjela nametnike čim dođu, a onda je lako na kraj s njima.
Vidiš, a ja bila uvjerena da ih mravi tamane! Probala sam lani sapunicom, pa kombinacijom sapunice i alkohola, koprivom. Ništa. Najviše ih je uništilo struganje nožem, ali ni to mi nije uspjelo uništitit ih do kraja.
Probat ću ove godine staviti nekoliko komadića željeza.