I ja.
Najbolje bi bilo otvoriti neki dr. podforum/temu na kojoj bi mogli nastaviti s ovakvom raspravom.
Činjenica da je tema Odgoj u duhu vjere stavljena u okviru Kutka za filozofski trenutak, dana je poruka da se vjera smatra pukom filozofijom i da nije odlučujuća niti važna za odgoj djece.
To je moje mišljanje i ne tražim da ga odmah svi "iksaju". Bili teisti ili ateisti ili agnostici ili budisti.
Dakle, tko vjeruje ili ne vjeruje - stvar izbora.
Tko želi primjenjivati kontracepciju (uključujući i cvijetinu spiralu) ili ne - stvar izbora.
Tko želi podržati Zakon o MPO po svojoj savjesti ili ne - stvar izbora.
Tko želi biti samohranom majkom, nek' izvoli ili ne - stvar izbora.
Tko želi negirati ili odobravati istine vjere - stvar izbora.
Ne pada mi napamet uključivati se u teme na kojima parovi iznose svoju bol i probleme s neplodnošću e da bi im ja pametovala što bi oni i kako trebali i je li to u skladu s učenjima KC ili bilo koje druge denominacije.
Suosjećam s tim ljudima koji nose veliku bol, pate i učinili bi (gotovo) sve kako bi u svom naručju držali svoju bebu, čemu teže parovi koji se vole.
Negdje (unutar teme) je netko napisao da je lijepo da se na ovoj temi piše o vjeri, o našim iskustvima življenja vjere u obitelji i kako su dobrodošli svi ljudi vjere da iznesu svoja iskustva i time otvorimo put ekumenizmu - međusobnom poštivanju i uvažavanju.
K tome težim, tome se nadam.