Puno hvala na odgovoru .... sad sam malo mirnija
A koliko inače treba tom cjepivu da "odradi" svoje ... da se razviju ta protitjela šta već....
Printable View
Nakon onih doza u primarnom cijepljenju ( u prvoj godini života) treba nekih dva do tri tjedna da svaka od te tri doze odradi što se od njih očekuje. A kod docjepljivanja (u drugoj godini života), oko tjedan dana.
Hvala na odgovoru, a naravno da imam još pitanja (ne bi ja bila ja)
Znaći mala se cijepila sve redovno u prvoj godini života a onda smo igrom slučaja (duga priča) oduljili sa daljnjim cijepivima
Znači sada sa 3i pol godine se prvi puta docijepila sa 5u1.
Za sljedeće cijepljenje smo naručeni za dvije godine.
Ono šta mene zanima je sa čim je tad misle cijepiti?? Ako sam dobro shvatila pedijatricu opet je docjepljivanje sa 5u1, al ono šta me buni je da sam čitala da se tim cijepivom cijepi do 5-te godine, a ona će tada imati 5i pol tak da mi sad ništ nije jasno :?:
Da se tko cijepi protiv tetanusa?
1. Stvarno ne znam zašto bi se dijete cijepilo samo protiv tetanusa.
2. A ako i bi zbog nečega, ne znam zašto bi platilo?
3. Jesi li sigurna da se radi o cjepivu protiv tetanusa?
hajde ponovo ja, ljuta jer ne možeš doktoricu krstit
Digla sam danas testove alergija i jaje je 28.5 tj. 4 razred (to je rast koji se vadi iz krvi), e sad pošto skoro idem k gastrički koju mislim da mi napiše da se dete cijepi pojedinačno na Mo-Pa-ru.
Pitanje slijedi, kolka je koncentracija jajeta u Mumsu kad je pojedinačni, a koja je kod M-M-RVAx ili prioriksa, duplo veća jednaka nemjerljiva ili neka četvrta solucija.
I veli mi doktorica ta ono s ćime će se cijepit ovisi o cjepitelju , a ne o željama i detetu, što mislim da nije ok.
Također sm joj rekla da se može naručit pojedinačno cijepivo, ali ona samo maše glavom, očito želi ono kaj ona želi,
mujice molim te svrati i na http://forum.roda.hr/threads/68971-j...epljeno-dijete
Sva navedena cjepiva (Priorix, M-M-RVaxPro i monovalentni mumps od Imunološkog imaju proteine jaja/pilećeg emrija u tragovima.
Baš me zanima kako će teta pedijatrica iz toga doznati u kojem cjepivu je tih "tragova" više ili manje. Teoretski se može doznati točne analitičke vrijednosti, ali ne znam koliko su bitne u odluci o odabiru cjepiva.
U biti, odluka se puno češće donosi na temelju osobina djeteta - reagira li burno na jaja ili piletinu ili ne reagira, nego na temelju točne količine ovalbumina u cjepivu.
ma zanima me ja bi zaprav htjela da djete malo kasnije primi to cjepivo, pomogućnosti kad u i samo moglo jesti jaja ( koja sad ne konzumira nikako), a od piletine se više manje osipa, imam li pravo na to. Ili imaš neku drugu ideju.
znam jednog dečka sad ima 11 godina, koji je isto bil tak alergičan ko koj klinac, i svako cjepivo je moral uzimat u bolnici zbog osipa, šoka i sl. s time da je u bolnici ostajal i više dana, ja to ne bi nikak za bembu, jedva smo i ovo malo kože uspjeli očistit , pa mi se čini da bi to svakak bio veći minus, nego plus za njega, imaš li različitije mišljenje od mene.
Ako ti se dijete osipa na piletinu, mora primiti cjepivo u bolnici, neovisno o količini ovalbumina u tragovima. Samo cjepiva koja ga ne sadrže može primiti uobičajeno ambulantno.
O čekanju da dijete prestane biti alergično se dogovori s pedijatricom. Mora procijeniti koliko bi se to moralo čekati i je li odgađanje veći problem od cijepljenja u bolnici (to podrazumijeva provesti cijeli dan u dnevnoj bolnici s djetetom).
Danas odgađanje cijepljenja do sutra nije problem , jer nema trenutno morbila i rubele u Hrvatskoj. Ima samo mumpsa tu i tamo. Kako će biti preksutra, nemam pojma.
pa naravno, kako je sad tek 1 na 90 klinaca u autizmu (cijepljene i oralna upotreba antibiotika se uglavnom navode kao okidaci) nema razloga za strah. mozda kad dodjemo do brojke 50/50 ljudi skuze da je imunizacija cjepivima promasaj
http://www.naturalnews.com/035871_va...#ixzz1uxDVQKWg
po ovome kak to njemu pada mislim da prije 5-6 godine ništ od jajeta, ( bar imajući u vidu kak je njegovoj sestri padala alergija)
da li je ta alergija moguća kontraindikacija, ja mislim da je
stavio sam ti tamo
http://forum.roda.hr/threads/68971-j...epljeno-dijete
par linkova na kontraindikacije cijepljenja.