SP razmišljam večć danima da li da napišem ono što mislim jer ti se sigurno neće svidjeti a ja ti ne želim dodatno trljati sol na ranu
stoga ovo što pišem uzmi kao da ti to govori netko za koga sigurno znaš da ti želi pomoći
štajaznam,zamisli neku sebi blisku osobu, prijateljicu, sestru...
dakle ja mislim da ti M. gušiš u najboljoj namjeri da joj pružiš sve naj od sebe
kako netko reče i u tome se može itekako pretjerati i po meni ti pretjeruješ
nekako mi se čini, znači može biti da nisam uopće u pravu ali kroz sve vrijeme ovdje što si pisala ja sam dobila naravno jednu sliku tebe i M. kao tandema koji sve radi zajedno, svugdje ide zajedno, bliske ste, povezane. to je naravno skroz u redu, i sama sam bila takva sa svojom starijom djevojčicom. međutim meni se čini kao da ti sa njom kompenziraš neke svoje osobne rane i praznine nastale u prošlosti i kao da kroz nju malu vidiš sebe malu. imam dojam da joj više nisi dostatna za zadovoljenje njenih potreba, pa imam dojam da to i sama shvaćaš i da ti teško pada, jer se sve mijenja...
ne razumijem npr. ideju da vučeš muža i malu sa sobom na maturu, jer što će se dogoditi ako ti odeš jednu večer - ništa draga , baš ništa.
dijete će ostati s tatom, prilagoditi se, zaspati. sutra će sve biti onako kako bi bilo i inače.
podržavam ideju da krene u vrtić, ta 4 sata će joj super doći isto kao i tebi i vama svima u konačnici
i to ne nagodinu, dala bih je sad od jeseni, neće ona imati nikakve strašne posljedice što će pogledati koji crtić, pa šta, dok pojedu, poigraju se, već će biti vrijeme za polazak kući, 4 sata prođu u vrtiću brzo
što se tiče kazni vezano za prolijevanje vode sasvim je dovoljno to što pobriše iza sebe. tako shvaća vezu između onoga između onoga što učini i posljedice koja slijedi. to je po meni sasvim ok.
apropos sjedenja u crkvi, pa iskreno moja sa 7 se ponekad ucrva ako je neki svećenik koji je dosadan i monoton i ako je misa jednolična. ma ucrvam se i ja ako baš hoćeš. mislim da ti puno od nje očekuješ, i znam kako je lako upasti u takvu zamku.
moja curica je bila odmalena izrazito zrela za svoju dob, jak rano propričala, izgovarala komplicirane riječi, skinula pelene, sve nešto rano. pa sam je i sama počela tretirati kao da je starija i zaboravljala da je ona samo malo djetešce. onda sam oladila i tebi preporučam isto!:yes:
nekako sam sigurna da će kod vas sve sjesti na svoje mjesto onog trena kad M. daš malo više prostora
a onda će doći neka druga faza pa poslije nje opet neka nova i tako... to se zove život
suoper da postoji ovakvo mjesto gdje se možemo međusobno žaliti i tješiti