Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Totalna flegma

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga flopice, i ostale cure.
    Nisam danima bila na forumu jer sam zbog posla za kompom od 9 do 5 i muka mi je još kasnije čitati nešto drugo, a kad dođe vikend, ni ne palim komp.
    Pročitala sam sve vaše odgovore zapravo i prije, ali nisam stigla odgovoriti.

Nasmijale ste me sa svojim komentarima, a sa svima se uglavnom slažem.
    No, evo, uzet ću Flopičin post i potvrditi, da, u pravu si kad kažeš da s njom kompenziram
    neke svoje osobne rane i praznine nastale u prošlosti i kao da kroz nju malu vidiš sebe malu. imam dojam da joj više nisi dostatna za zadovoljenje njenih potreba, pa imam dojam da to i sama shvaćaš i da ti teško pada, jer se sve mijenja...
    .

Da, istina je da se cijelo vrijeme stavljam u njezinu kožu u toj dobi jer sam odrastala na sasvim drugačiji način i pokušavam joj dati nešto sasvim drugačije. Onako kako treba biti.

Nije da mislim kako joj nisam dostatna za zadovoljenje njenih potreba, nije mi to bed. Ona epizoda s bakom mi je sad smiješna i stvarno se osjećam glupo što sam to napravila. No, bio je to rezultat mog umora i frustracije koju sam iskalila na taj način. Bezveze.

ne razumijem npr. ideju da vučeš muža i malu sa sobom na maturu, jer što će se dogoditi ako ti odeš jednu večer - ništa draga , baš ništa.
    dijete će ostati s tatom, prilagoditi se, zaspati. sutra će sve biti onako kako bi bilo i inače.
    Ja sam bila spremna ostaviti je tada u Os i otići na selo. MM nije. Bio mu je bed jer je znao da neću biti blizu, bojao se da će M. totalno pošiziti. Zapravo je nesiguran što mu ne zamjeram jer sam i za to ja kriva - ja radim sve najbolje, pusti meni, ja sam mama... Došlo je do toga da većinu stvari oko nje ja radim jer ili ona neće drugačije ili je on nesiugran. No, polako radimo na tome. Ovaj nam je posao dobro došao jer su njih dvoje dosta zajedno. Idu van (iako rijetko jer je prijepodne prevruće), kuhaju, igraju se. Imaju oni i inače te fore, dosta vremena provode jedan na jedan, imaju neke svoje rituale, to me ne brine.

podržavam ideju da krene u vrtić, ta 4 sata će joj super doći isto kao i tebi i vama svima u konačnici
    i to ne nagodinu, dala bih je sad od jeseni, neće ona imati nikakve strašne posljedice što će pogledati koji crtić, pa šta, dok pojedu, poigraju se, već će biti vrijeme za polazak kući, 4 sata prođu u vrtiću brzo
    A ne znam ni sama. Otvorena sam i za to. Nekako čekam tu 4. godinu, jači imunitet (iako do sada nikada nije bila jače bolesna, ono, nije imala proljev, nije povraćala, nije koristila čepiće, sirupe...)

A ostalo. Ohladila sam malo. Stalno si vrtim u glavi da je mala i da ne smijem biti gruba prema njoj. Ja kazne više ne spominjem, sada samo poludim ili ne poludim. Evo večeras - na plahti bila neka mrlja, prvo umoči ruku u vodu i krene kao brisati i kažem joj da ne može tako, da ostavi, ona uzme cijelu šalicu i istrese vodu na plahtu, madrac... Zamračila sam. Ajde da nisam rekla - nemoj. I to lijepo.

Crkva - ne očekujem ja od nje da sjedi. Niti sjedi. Hoda po crkvi, pjeva, pleše, ide kod djece, ponese i igračkicu..., ali ima trenutaka kada totalno poludi i svojim ponašanjem smeta drugima. Prošle nedjelje je bila takva. Stvarno sam pomicala i pomicala granice i onda pukla (zapravo trebam otkriti taj trenutak prije nego puknem), odvukla je van i odvela baki i dedi. Ja sam se vratila u crkvu, a ona je sama od sebe upozorila baku da mi se "ne smije rugati kada se vratim jer ću se tada još više naljutiti". Koza jedna mala!

Zapravo, netko je napisao da je stvar u tome da ona odrasta, da više nije ona mala bebica s kojom si mogao kako si htio. Ona ima jaku volju, strašan je filozof i ne pušta lako kad nešto smisli. I ja se očito s tim ne znam nositi.
    Ja sam inače osoba koja voli da je po njezinom. E sad, kad su ostali u pitanju, posebno MM on mi kaže, halo, egocentriku, pretjeruješ ili me ignorira. Isto je i s ostalim bliskim ljudima. Ona to ne zna. Ona radi po svome i tako treba biti.

Ma bit će sve ok. MM me dodatno filuje Frommovom Anatomijom ljudske destruktivnosti

Pusa svima1
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 10.07.2012. at 04:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •