Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Ma ja bi SikaPiki savjetovala da joj dijete krene najesen u vrtic (ionako puni tri godine za manje od mjesec dana). Mislim da bi to bilo najzdravije moguce za njih - malo bi se dijete trgnulo i vidjelo kako je to kad nisi centar svemira, malo bi se ona odmorila od djeteta i sve bi bilo bolje. Ovako, fokusiran svaki budni trenutak na 3-godisnje dijete te jednostavno mislim nakon nekog vremena ucini nesposobnim odmaknuti se emocionalno od cijele situacije i vidjeti da su sve te sitne svakodnevne frustracije samo to - sitne svakodnevne frustracije, benigna inacenja koje roditelj koji ima i drugih okupacija u zivotu puno lakse rjesava... Bez uvrede SikaPiki, to je eto moje misljenje generalno, bez ulazenja u detalje koliko minuta treba provesti na stolici, koliko puta treba tolerirati da namjerno proljeva vodu prije nego ode u kaznu (ili uopce ne ode) itd...
Slažem se. Planirali smo je dati u vrtić od jeseni, ali odustali.
Znam da ćete pomisliti kako se*em, ali naš je vrtić poznat po tetama koje su već pred mirovinu i da klinci uglavnom cijelo vrijeme gledjau crtiće.
E sad, postoje i drugi vrtići, da, ali su mi daleko. Nemamo auto i stvarno mi se ne da (zapravo mi se ne da nju gnjaviti, ja sam stvarno od onih kojoj nije ništa teško) voditi je gradskim busom ili bicom do vrtića u kojem će biti samo 4 sata. Glupo mi je da bude duže jer sam i tako kod kuće, kuham...
Pa smo odlučili pričekati do 4. godine i starije grupe gdje su tete ok.
A opet, tko zna, možda počnem raditi na jesen pa će ići i ovdje.