mi isto obiteljski volimo otici do kumrovca, blizu nam je a klincima zabavno.
Printable View
mi isto obiteljski volimo otici do kumrovca, blizu nam je a klincima zabavno.
Ovo sa obilaskom autobusnog, željezničkog kolodvora i aerodroma im je obavezno, mislim, u sklopu nastave. S tim da su se jedni fakat vozili vlakom, a to mi je odlično, jer puno dijece nije bilo u vlaku, dok su drugi samo obilazili kolodvor i gledali vlakove.
Plitvice jesu risky zbog vode i puteva bez ograde, ali ta seoska gospodarstva su fakat samo ovo što mima piše, a od cijene me boli glava
Pa teško da ga mogu ne spomenuti obzirom na ogromni spomenik koji se tamo može vidjeti.
Zašto ne bi spomenuli da je to bio predsjednik države čiji je član i Hrvatska bila te da je rođen još prije koliko...120g. Što bi drugašići još o tome trebali znati?
Možda bi im moglo biti čudno da predsjednik države ima takav golemi spomenik !? Nemam pojma.
Mi smo bili u Kumrovcu kad je Lea bila još dosta mala, pa samo joj kupili onu malu drvenu zipku druga Tita, a ona je nešto krivo povezala, tako da se sjećam da se nadala da će dobiti figuricu druga Tita u Kinder jajetu.
mima :lol:
inace, malo skrecem s teme, ali me podsjetilo na nesto slicno.
ukratko mi smo ljetos bili na izletu na brijunima i posto je s nama bila prijateljica od curke, koja ne govori hrvatski, uzeli smo turu obilaska na njemackom.
uglavnom gospoda vodic je osim sto je govorila jedan odlican njemacki, bila i simpaticna, elokventna i vrlo dobro upucena u tematiku.
no u opisu povijesti xx st. reklaje izmedu ostalog:
...i kako je hrvatska bila u drugom svjetskom ratu na strani gubitnika ????, odnosno zavrsila rat kao porazena?????.....
te dalje:
milosevicevu agresiju na hrvtsku na zvala bratoubilackim ratom?????...
mm i ja smo ostali :-o
mima :lol:
Mi smo sami odveli djecu u Kumrovec. To nam je bio jednodnevni izlet i baš smo se super proveli. Nema nikakvog razloga da nemaju pojma o (nedavnoj) prošlosti... Uostalom, mm je ove zime s nostalgijom čitao knjige Dejana Novačića "SFRJ za ponavljače" i još jednu, ne mogu se sjetiti naslova... Osim što je dio povijesti, to je naša mladost, čemu bježati od toga? Ideologija je drugo i može se zloupotrijebiti kao i brojne druge stvari (recimo vjera).
Ajme Mima, umirem, djeca su divna! :lol::lol::lol:
Vidiš nije loša ideja...kad bi Kraš imao poduzetničkog duha i tih jaja...što će nam dobri/zločesti bakuganii, kad imamo i svojih po zatvorima.
fakat bi Krašu trebalo poslati ideju.
Mi smo ove godine po Visu obilazili NOB lokalitete i klincima je bilo turbo zanimljivo, a bome i nama. Meni je isto glupo ne spominjati te godine, jer su stvarno dio našeg života
uja sam isto na visu mislila, da je steta da otok ne ponudi neke ture obilaska koje se placaju. pogotovo recimo za engleske turiste kojih ima dosta.
danas sam saznala da naša škola uopće ne organizira školu u prirodi :-x:-|
ja sam mislila da to idu sva djeca zagrebačkim oš
kao što su vrtićarci išli u grad mladih
ali naša ne organizira
a na izlet će ići u mariju bistircu
ja bi kumrovec
ambrosia, hoćeš se mijenjati?
naši vrtićarci nisu išli u grad mladih
ma šalim se, naravno da možemo otići sami
nekome smeta kumrovec radi moguće ideološke obojenosti
ja baš nisam oduševljena da djeca idu na izlet u mariju bistricu
naši jesu :mrgreen:
i u trećem razredu u školu u prirodi na Sljeme, u zimi, kad je bilo puno snijega, klinci uživali :klap:
a u četvrtom Novi Vinodolski i Crikva, krajem svibnja, skoro ljeto, divota :yes:
i još su svugdje išli, bolje da se ne hvalim, divna je bila njihova učiteljica :heart:
nemoj se hvaliti
ja bi plakala
a o čemu/kome to ovisi?
jer nisam stekla dojam da je to do učiteljice
nego u našoj školi se jednostavno ne ide
sad si u VR, pa možeš utjecati na koješta
balerina će ti valjda ove godine ić u grad mladih na spavanje, a veliki bi trebo ić na jedan dan
vidiš, ja sam mislila da sva djeca idu u grad mladih, bar su išla sva djeca koje ja znam, svih mojih poznanika
mislila sam da je to u planu i programu za predškolce
kao da je i škola u prirodi u planu za 3. i/ili 4. razred
za sve škole u zagrebu
ali očito nije
apri, znam da je kukavički, ali bojim se da ja jedino što mogu mijenjati je škola :-(
ni mi ove godine nemamo školu prirodi - odluka na nivou škole, nitko ne ide :|
prošle godine su sedmaši napravili neko sr*** i sad ove godine nitko ne ide :evil:
uvijek zbog šačice kretena nadrapaju oni dobri
Naši nisu išli prošle godine u školu u prirodi, za ovu godinu ne znam.
Jučer smo MM i ja bili na razgovoru s ravnateljicom. Bojim se da od njihove škole u prirodi neće biti ništa. Učiteljica ne želi i ne mora ići, možemo sazvati aktiv roditelja i predložiti da ih vodi druga učiteljica. Prvo pitanje koje mi se javlja je - kako uopće sazvati aktiv roditelja? Drugo, ako to i odradimo, koja je uopće vjerojatnost da će većina roditelja iz razreda pristati da ih vodi druga učiteljica? Onda... postavljam si i pitanje, da li je odgovornost roditelja da orgaiziraju sve to skupa ili škole?? Ne znam. Baš sam ogorčena. :-(
ako škola ne želi ne mora ništa organizirati... vi kao roditelji se možete dogovoriti da želite da djeca idu, takav prijedlog iznijeti ravnatelju, on može pitati neku drugu učiteljicu da li ih želi voditi, ona može odbiti ili ne odbiti...
u svakom slučaju - škola će to sve organizirati ako vi nađete učiteljicu koja će pristati... ili ravnatelj može pitat redom sve učiteljice... i sve ti opet mogu odbiti...
ako možete dogovorite se s nekom učiteljicom... ravnatelj nikoga ne može prisiliti...
inače što se tiče same organizacije to ti rade učiteljice same (bar kod nas u školi, ja znam konkretno za maturalce jer radim u višim razredima) - skupljanje ponuda, papirologija, uplate... tako da to nije samo otići s djecom nego i cijele pripreme oko toga (a vjeruj mi toga ima TONA!!!), koja god učiteljica pristane mora to sve odraditi umjesto ove...
sretno! :-)
wow! nevjerojatno svaki puta se iznova iznenadim tko sve može biti ravnatelj škole.!? učiteljica iz vaše priče je očito barakuda, a ravnateljica nema petlje suočiti se s njom pa voza roditelje....
učiteljica može odbiti ići na terensku nastavu iz razno raznih (ne)opravdanih razloga, ali je posao ravnatelja naći odgovarajuću zamjenu. temeljni posao i funkcija ravnatelja škole je upravo dodjeljivanje radnih zadataka. ravnatelj može djelomično delegirati tu odgovornost i na druge zaposlenike škole (tajnika, stručnu službu, voditelje smjena, pojedine učitelje...) ali ne može ju uvaliti roditeljima! to je nonsens!
mislim da je prijedlog s vijećem roditelja (tj aktivom) zapravo pokušaj zavlačenja. naime, vijeće roditelja nema nikakve izvršne ovlasti, to je savjetodavno tijelo (čije mišljenje nije obvezujuće). i koje ne može angažirati učitelje za neke poslove.
ja bih na vašem mjestu nazvala AZOO i to savjetnika za ravnatelje i njega pitala što misli o postupku ravnateljice koja roditeljima prepušta podjelu radnih zadataka učiteljima.
...zaboravih napisati:
nije obaveza škole organizirati ŠUP ili terensku nastavu, ali ako je već organizira zadatak je ravnatelja osigurati ujednačenu uslugu odnosno organizaciju za sve. odnosno ravnatelj bi trebao imati jasnu strategiju i plan što će se raditi u školi i iza njega stajati. (ili se ide ili ne ide u ŠUP, ali to vrijedi za sve)
kako bi bilo da primjerice 3. a i b dobivaju užinu u školskoj kuhinji , a da je za 3. c prehrana u školi nedostupna radi premalih kapaciteta blagavaonice?
ako postoji povijest neprimjerenog ponašanja učenika u tom razredu, oni ne moraju ići nikud i gotovo... nismo jednom nekom od 6 paralelnih 7. razreda uskratili odlazak na maturalac iz tih razloga... to je tako, da pojednostavim - zločesti su i ne idu... meni se čini da u ovom slučaju postoji dobra volja od strane ravnatelja da ih se vodi ali on ne može natjerat njihovu niti bilo koju drugu učiteljicu da preuzme taj rizik... jedino ako se javi dobrovoljac...
ako je stvarno slučaj da su "zločesti" (kao što sam shvatila iz priče da jesu) ja ih ne bi vodila i nema tog ravnatelja koji bi me natjerao da to napravim... i bila bi sasvim u pravu i ne bi mi mogao dati otkaz, čak niti upozorenje... učitelji to nisu dužni i gotovo...
i ne može se uspoređivati dobivanje užine sa 5 dana odgovornosti za 20-30 učenika izvan škole... istina je da pravila za sve vrijede jednako ali ako učenici nisu zaslužili onda nisu o gotovo, bez obzira što drugi razredi jesu...
to bi tek bila nepravda - da ukineš ŠUP 3a i 3b, zbog 3c... djeca se moraju naučiti snositi posljedice za svoje ponašanje - da bi imali prava moraju odraditi obaveze
ali nisu ucenici krivi sto su zlocesti vec uciteljica :mrgreen:
naravno da se može uspoređivati. - gledano iz roditeljskih, a i menadžerskih odnosno ravnateljskih cipela to su vrlo slične stvari. u oba slučaja radi se o dodatnoj ponudi škole.
lukab, zanimljivo mi je tvoje razmišljanje. toliko oprečnosti u jednom relativno kratkom postu. učenici moraju svakako snositi posljedice ukoliko se uz razred veže "povijest neprimjerenog ponašanja" i da bi imali prava moraju odraditi obaveze, a za učitelje vrijede posve druga, suprotna pravila bez obaveza i odgovornosti?!Citiraj:
ako postoji povijest neprimjerenog ponašanja učenika u tom razredu, oni ne moraju ići nikud i gotovo... nismo jednom nekom od 6 paralelnih 7. razreda uskratili odlazak na maturalac iz tih razloga... to je tako, da pojednostavim - zločesti su i ne idu... meni se čini da u ovom slučaju postoji dobra volja od strane ravnatelja da ih se vodi ali on ne može natjerat njihovu niti bilo koju drugu učiteljicu da preuzme taj rizik... jedino ako se javi dobrovoljac...
ako je stvarno slučaj da su "zločesti" (kao što sam shvatila iz priče da jesu) ja ih ne bi vodila i nema tog ravnatelja koji bi me natjerao da to napravim... i bila bi sasvim u pravu i ne bi mi mogao dati otkaz, čak niti upozorenje... učitelji to nisu dužni i gotovo...
ne razumijem zašto bi cijeli razred bio kažnjen radi jednog ili više "zločestih" učenika
jesu li ana i petra krive zato što mara radi njesra u razredu?
jesu li one krive što idu u taj razred?