Deaedi prvotno napisa
Ovo razumijem. Zna mi se desiti da se npr. sva pretrgnem da stignem nesto obaviti, ono molim sefa da odem malo ranije s posla, zuri mi se onda po curu u skolu, i stavarno mi nije zgodno pustati ljude ispred mene. Ono, ako pustim nekoga ispred sebe, sa djetetom, zakinuti cu svoje dijete koje me negdje ceka, npr. ostaje onda zadnje i samo ispred skole, ili prije u dezurstvu u vrticu...Tako da nemam obicaj pustati preko reda osobe s djecom na mjestima kao sto su banka, ducan...Naravno, ako me netko ljubazno zamoli, i ja procijenim da mi nece uletiti u red sa prepunim kolicima, i da sam ok sa vremenom, uvijek pustim...Ipak, mozda neka mama s djetetom pomisli zasto joj je ova zenska ne ponudi da je pusti ispred sebe - pa najcesce zato jer se i meni zuri po moju djecu.
Ali mislim da nije u redu namjerno voditi dijete koje mozes negdje ostaviti na mjesto koje mu nije primjereno, samo zato da ostvaris prednost. To nije bas po bontonu, kojeg onda ocekujes od drugih, zar ne. Tu prvenstveno mislim na drzavne institucije, preglede po bolnicama...Naravno, ako nemas kamo s djetetom, povesti ces ga. Ali, opet, iz mog iskustva takvih je situacija u zadnjih 8g moglo biti, koliko 1-2? Hocu reci, ako znam da mi osobna istice, da moram vaditi putovnicu (izuzetak su hitni slucajevi), da dizem kredit u banci, onda cu planirati koji mjesec/tjedan unaprijed da to obavim, i MM ce se nekako na poslu organizirati da uzme godisnji, promijeniti smjenu ili sl.
Naravno s obzirom da nisam dojila, to me nije vremenski organicavalo, imala sam odredjenu slobodu, pa tako mozda i nemam pravu sliku koliki je ustvari problem ukoliko nema mame da nahrani dijete.