Citiraj:
Ljiljana prvotno napisa
Uh, Iskra teška priča! Kad je čitam, pitam se čime sam ja to zaslužila obilje milosti kod Gospodina
Ne razumijem zašto si ti onda išla na Reiki?
Citiraj:
Vidim da treba puno moliti.
Ovo smatram jako nekulturnim, jer ne vidim s kojim pravom to možeš govoriti drugima i zašto misliš da si veći vjernik od mene. Već ovim izrečenim si zgriješila.
Citiraj:
No, ovo je tema o bioenergiji i razmjeni iskustava o tome. Napominjem da nemam ništa protiv, iako meni nije išlo. Godinu dana bavila sam se reikijem i išla normalno na svete mise.
Imate potpuno pravo na ovom podfrumu raspravljati o bioenergiji.
Ne vidim zašto ne bismo imali pravo, to i je tema.
Citiraj:
Nemam ništa protiv da netko drugi odabere drugačije. Samo imam protiv da se ime Isusovo spominje u tom kontekstu.
Ne razumijem što je to nešto drugo i kakve ima veze s vjerom. Očito nisi shvatila, ništa nisam rekla protiv Isusa.
Citiraj:
Za nas katolike veliki je grijeh kupovati i prodavati nešto što je posvećeno (besplatno primiste, besplatno i dajte).
Ne razumijem pa to se radi na misi, u crkvi. Nikada nisam ništa dobila bez da nisam platila, sv. kalendar, sv. sličicu, krunicu, kipić Bogorodice u kojoj je sveta voda..... To se nadovezuje na sljedeću tvoju rečenicu
Citiraj:
Da je Isus to radio bio bi materijalno bogat, s obzirom da je ozdravljao bolesne i uskrisivao mrtve
Ovo podebljano - ja jesam katolik, ali ne trebaš me ti zastupati i s kojim pravom to radiš? Smatram to nekulturnim. Ne razumijem zašto se braniš, nitko te ne napada.
Citiraj:
Da je Isus to radio bio bi materijalno bogat, s obzirom da je ozdravljao bolesne i uskrisivao mrtve, ali ne bi imao tu Milost da prihvati križ i umre na njemu za spas svijeta. Nije vam privlačno, zar ne? Da, teško je to razumjeti. Moraš pasti na samo dno da bi shvatio da nema života bez križa i da treba svoj životni križ ljubiti.
Ali, zanemarite.
Ovo podebljano - jako neukusno rečeno s obzirom o čemu je riječ. Zašto si agresivna? Unosiš nemir.
Citiraj:
Moraš pasti na samo dno da bi shvatio
Jako mi je žao što ti se to desilo i želim ti sve najbolje :heart: .
Citiraj:
Imam jednu anegdotu:
Ima tome x godina, negdje pred Uskrs vraća se moja svekrva s ispovjedi prilično uznemirena...
Što je bilo, pitamo je. Govori:"Ma vidiš ti onog svećenika, lipo sam došla na ispovjed i kažem: Eto, nisam ubila, nisam ukrala, nisam lagala, nisam klevetala, nisam psovala, nisam...." a on me u to prekine i odgovori: "Molim? Pa što si se onda došla ispovjediti, takva bezgriješna?! Pođi u miru!" - i oštro ju otpravi!
Iskra je napisala/o:
Zašto bih se ispovjedala kada nisam zgriješila.
Baš je jutros bila propovjed o farizeju i cariniku, o onome tko se ponizio i bio uzdignut, i onome tko se uzdignuo, pa bio ponižen...
Ne razumijem iz tvog ponašanja zašto ti ideš u crkvu, to je žalosno, i ti se usuđuješ i tebi slični govoriti nekome da su nevjernici. Što misliš jesi li sada zgriješila svojom izjavom i trebaš li se ispovjedati?
ili recimo isto tako
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
ja vjerujem - jer sam se osvjedočila na sebi i svom djetetu. idem kod istog čovjeka od 1991. godine.
Citiraj:
zmaj prvotno napisa
loše radi taj...sad je 2007 a vi JOŠ UVIJEK kod njega
Ti sebe nazivaš vjernikom, Isus sigurno ne želi da se na ovakav način prilazi ljudima. Zašto ti ideš u crkvu, ideš li od 1991.g. ili si još prije krenula? Misliš li da bi se trebala ispovijedati, jer upravo si povrijedila dva života?
Razlog zašto sam dvojila razgovarati o ovoj temi (osuđivanje) su upravo ovakvi ishodi i to sam napisala u prvoj rečenici svog prvog posta na ovom topicu, jer o tome ne samo ovdje na ovom topicu, nego uopće u životu, jako je teško razgovarati. Govorim o vjernicima, svi drugačije poimaju vjeru i svi bi se negdje razilazili u mišljenjima. Svi su u pravu i svi su u krivu.
Jedan čovjek kojeg poznajem, akademik, katolik, rekao je: "O vjeri se ne raspravlja".
I u pravu je. To treba biti intima. Zašto netko mora znati jeste li bila na misi? Mislite li da ćete biti socijalno prihvatljiviji i vrijedniji od drugih ako to kažete? Jeli to neka vrsta nadmetanja?
Samo mi više nije jasno, jeli i "Autogeni trening" (za one koji ne znaju tehnika opuštanja) od prof. Vladimira Grudena koji je katolik, dakle vjernik, isto protiv vjere? Njegove knjige možete kupiti u knjižarama (ne znam zašto ih ne djele besplatno???? Jeli i on bezbožnik?).
Citiraj:
postovani meni je ustanovljeno da mi kraljeznica pritisce vratne zile te zbog toga imam malo vecih problema kao sto su glavobolje i vrtoglavice no doktori mi kazu da za to nema ljeka neka se navikem na to pa me zanima moze li mi vas suprug pomoci?
Meni je pomogao kiropraktičar, bila sam kod izvrsnog, bio je na RTL-u gost kod Sanje. I ja sam imala takvih problema s vratnom kralježnicom i taj je čovjek mi je jako pomogao. To je bilo prije dvije godine. Potražit ću njegov broj i poslati ti p.p.
:heart: