x
btw. na sve te štapiće i tratinčice vani pišaju i psi... samo za one koje o tome nisu razmišljale :kokice:
Printable View
Ja sam razmisljala i o tome! Ali mislim da dijete treba uciti na sve te bakterije od malena! Kad tad ce doci u taj park i nasloniti se na tu ljuljacku ili sta vec!
Sva djeca se igraju u travi gdje piske psi i ja sam se igrala i verala sam se po penjalicama koju je mozda netko popiskio! I meni to prodje kroz glavu, ali ako cu se time previse zamarat gdje da mi se dijete igra?! Shoping centru koji je leglo zaraze?! Ili doma sam sa sobom!
Ne zelim da bude pod staklenim zvonom!
Gdje se vasa djeca igraju ako ne idete u park? Ili na livadu?
U vez igracaka bez da ih se dezinfcira, da li je netko od vas probao oprati plisance u masini na 60? Jesu li prezivjeli i prosli neobojano?
Jao, ne znam što bih rekla na sve ovo :)
Moja je sad u fazi da nakon što u parku prođe sve sprave, čučne i skuplja u šaku sitne kamenčiće na način da zagrebe noktima po zemlji pa ih premeće po rukama, slaže, baca, razgledava, onda krene po parku skupljati smeće i nositi ga u kantu za smeće, s tim da joj je kanta baš fora jer se ljulja...u međuvremenu si tim rukama prođe po nosu i očima ako ju nešto svrbi...a ako joj je nešto zanimljivo, to brzinom munje ubaci u usta, recimo danas je našla neku malu fluorescentnu žutu kuglicu... Nekad je sve trpala u usta, sad samo zanimljive stvari :)
Uglavnom, mrak mi padne na oči već prilikom grebanja noktima po zemlji, ali trudim se biti opuštena jer znam da se tako gradi imunitete i da smo se tako i mi igrali... Nakon parka prebrišem ruke mokrom maramicom ako je imam, a kad dođemo doma dobro operemo ruke.
Ne dezinfirciram igračke, što ne znači da u početku nisam imala takvih primisli i pokušaja, ali me ovaj forum izeducirao :) Plišance operem na 40 jednom u toliko, iako se tek sad malo više igra s njima. Zapravo, operem ih kad ih kupim ili kad ih dobijemo pa onda ovisno o tome koliko se s kojim igra...
moze na 60, jer jednu Hello Kitty perem sa njenom svijetlom robom.
ziva je jos, fale joj brcici, ali perilica nije kriva, jer ih je frajla davno eliminirala.
ja zbilja ne znam sta bi dodala na temu, pretjernao ciscenje nije dobro kao ni prljavstina.
gadno neke stvari izgledaju, ali dogode se. i uglavnom svi prezive.
Odlicno Spajalice bas me veseli tvoj odgovor! Navodno na 60 se eliminiraju grinje, kad vec perem da ne moram i zamrzavati. Kad manja poraste jos ce mi trebati zamrivac za igracke.
Ima li netko tips&tricks za one spuzvaste podne puzzle sto imaju slova i bojeve pa se vade. Moja djeca to obozavaju i zgodno je za fazu prohodavanja jer ublazava udarce i padove ali za ciscenje je to ziva koma. Ja bi to skoro probala pa razmontirati i oprati u masini na ne znam ni ja koliko stupnjeva. Vjerojatno u dve ture jer ih ima 40 kocka. Jel tko probao s tim u masinu i kako?
ja sam to imala samo kod mojih doma, tj. jos uvijek imamo, a kod nas doma sam kupila 4 tatami ploce (dimenzije 1x1 m), pranje bez probelma u kadi, bilo je jednom tjedno (mislim, fakat kako neke stvari zaboravis, a radis ih godinama redovito).
sve u svemu preporucam ih.
sad sam se sjetila, imamo jednog psica, kojeg kad negdje stisnes laje. nakon pranja i susilice, u sred noci se pas razlajao, cak sam dosla u iskusenje baciti ga.
i jos vuijek radi, nakon cijelonocnog lajanja (nisam sigurna da je vani biop pun mjesec) i dalje radi uredno.
no ti u svakom skucaju te s baterijom probaj ne staviti u perilicu.
Podne puzle perem u kadi, u biti MM ih istušira, ja ih prebrišem.
Tiziana - plišance operem u mašini na 40 + malo Napisana da dezinficira, ali malo, puno manje od preporučene količine (strah me da će ostat tragovi detergenta i Napisana u plišancu, pa da će sve to malci pocuclati)
Tiziana, ubaci plišance u jastučnice i tako ih utrpaj u mašinu, da se ne unište.
Joj Napisan se grozno tesko ispere a ja imam dva alergicara i alergologica zabranila sve sto nije isprano do zadnjeg baloncica. Tragovi ti ne ostaju od dm-ovog dezinfekcijskog sredstva, kosta 14 kuna puuuno manje od napsana, pise da ubija 99,99% bakterien und viren (njemacki po slobodnom sjecanju s boce - valjda virusi i bakterije).
Kako se moji cesu grebu i do krvi izgrebu na kojesta imam iskustva u ispiranju detergenata, ne bi covjek vjeroao dok ne proba koliko nekad pjene ostavljaju cak i preporucene doze
:lol:mene je jednom probudio iz cista mira pas plisani u tri ujutro: zelena ruka....jeeeee....ti si smijesan......zagrli me..... ti si moj prijatelj....jeeeee
Tako sam skocila iz kreveta ko ubodena! Sad obavezno sklopka na off prije spavanja. E taj bi bio koma za oprati
Imam i taj iz DM-a i smrdi jako, ne volim ga.
Inače i MM tako - grebanje do krvi :(
Za sve detergente stavim max 60% od preporučene količine jer mi je previše stavit npr. 120 ml praška (punu mjericu) na mašinu rublja. Odmah bi potrošila vrećicu detergenta.
Kod MM-a ni Napisan ni Amuchina nisu izazvale reakciju, ali ih sve rjeđe koristim jer mu nisu ni pomogli.
A da našpricate alkoholom za dezinfekciju, pa pravac u perilicu na otrežnjenje?
u to je meni napravio neki mjesec koji je tulio i tulio.
al to nije nista nasprem neke bube koja je cvilila twinkle twinkle i upalila se od vrucine kad je starija imala 3mj. a u aoartmanu moji starci, sestra, MM, L. i ja, nas troje na galeriji. i ovaj pisti li pisti i svira li svira i ne prestaje. budi se mala, place, bude se svi, mala se smiri, ovo i dalje tuli, cuje se u krugu 50m, a to je puno puno apartmana u nizu. na kraju ju je MM uzeo i odneso do auta i bacio u gepek da tamo rikne.
nakon przenja u haubi, navecer je jos uvijek tulila.
imam traume od twinkle twinkle i tikove kad ju cujem :lool:
Mi smo imali neku guralicu koja bi isto tako sama od sebe počela da peva. Pa je jednom, u noći, prosvirala neku užasnu melodiju. MM je skočio, onako pospan (i inače mesečari), odvrnuo onaj šrafčić što drži poklopac za baterije i izvadio baterije. Sutradan ujutru mala viče: šta će nož u detetovim igračkama!?!?! Mi se gledamo zbunjeno, a MM se uopšte ne seća da je uzeo nož da odvrne taj šraf :mrgreen:
Inače, igračke skoro da uopšte nisam prala, dezinfikujem povremeno samo površine na kojima spremam hranu. Ostalo sve vodom i sapunom.
Kod nas neki wa-wi poludi (aktivira se trsenjem) pa noću MM na kauču čuje performans.
Zbog tih ludorija nisam kupila psića sveznalicu. Ima i tu topic poludjeli psić sveznalica. Kad sam tužna, otvorim topic
Taj i onaj s biserima
Au taj topic idem pronaci! Ja imam psa sveznaicu koji u tri ujutro usklikne ZELENA RUKA jeeeeee ti si moj prijatelj jeeeeee. Al kupi ti njemu sumsko psa, ima ti on na ledjima zaotkopcati kosulju i unutra je sklopka za off
Pas sveznalica je vec u drugoj generaciji jedna od omiljenih igracaka, smiruje plac, mogucava mirno pijenje kave, a za vidjeti mi je bezveze al klinci ga obozavaju
ništa nisam dezinficirala, plišance povremeno perem na 40. kći je imala AD( sad vrlo blago, povremeno), vrlo malo praška i dva dodatna ispiranja
Vidim da je nakon kampanje s ove teme http://forum.roda.hr/threads/78443-K...iljana-publika
nužno potrebna jedna protiv prekomjerne upotrebe dezinfekcijskih sredstava.
Bojim se da takva kampanja nema sanse. Naime za antibiotike postoje lijecnici koji ce reci i potvrditi da ih ne treba koristiti pretjerano. A za dezinfekciju koju neki smatraju ciscenjem jednostavno ne postoji strucnjak/inja koji moze reci sto je pretjerivanje, bez da mu s druge strane dobacuju šporkuljo, i sl.
marta, ja sam na Cubaninoj strani, meni je prestrasno sta procitam da ljudi rade i bas zato treba napraviti kampanju.
tesko je ali i teze stvari se micu, mic po mic. vidis koliko zena vise ne pegla. a prije generacije dvije to je bilo nezamislivo.
Pa i ja sam, meni je ideja dezinfekcije u kuci totalno strana. Moj caca je imao dodatak na onu "čistoca je pola zdravlja", koji je glasio, "a prljavstina druga polovica".
Zapravo tu rijec dezinfekcija, kao i sterilizacija vezem iskljucivo uz medicinske ustanove.
slazem se da zvoni na nazive prikladnim ustanovama.
ali ipak nedavno sam srela ljude koji koreiste IzosanG za ciscenje nekih stvari doma na redovitoj bazi.
kolicina antibakterijskih sredstava i promocija cistoce mene grozi, vec sam puno puta pisala o tome.
Gledala sam na BBc-u jednom neki šašavi kviz u kojem je bilo pitanje kako je nastao Listerine, ona vodica za dezinfekciju usta... evo kako:
http://en.wikipedia.org/wiki/Listerine
Moj danas oblizuje slikovnicu. Ja ga gledam i mislim koliko je ruku ona prosla dok nije dosla do njegovih ustiju... :/ Obrisala sam je samo sa vlaznom maramicom i dala mu ponovo...
Eto, nisam bas frikusa :D