-
Zvala sam jucer i pitala za te briseve. Kaze mi sestra da moze samo "Ove obicne, anaerobe i aerobe" i to ako budu imali stapica, podloga (mislim da je rekla to dvoje) jer kao HZZO im daje samo malo, cini mi se 10-ak mjesecno i da to moraju stediti. :shock:
Ja od soka nisam dobro ni skuzila :oops: jeli rekla da klamidija i Mycoplasma u to ne spadaju (ali cini mi se da JE to rekla)!
Kao ima vec puno zena koje su se od prije predbiljezile pa to nisu mogle obaviti jer nisu imali stapica(?).
A ovo sto se moze napraviti, sto ih ona zove "obicni" je isto upitno hoce li biti, kad dodje taj dan mojeg pregleda. Ne moze mi garantirati.
Jel netko od Karlovcanki zna u cemu je stvar? Jel to tako samo u KA ili svugdje?
:?
-
re
u zadnje vrijeme ne fali im podloga no ti možeš dogovoriti da pitaš na mikrobiološkom i onda doneseš na švarču podloge i vratiš ih na mikrobiološki.tako sam ja jednom napravila. ja nisam ništa morala platiti, ali pitaj za svaki slučaj na mikrobiološkom da li se podloge plaćaju ako ti ih oni daju
-
A mislis li da mogu pitati (u mikrobioloskom) za sve (i za klamidiju, ureaplazme i mikoplazme) ili samo za ove aerobe i anaerobe koje imaju, ali nedovoljan broj? Jer, meni je sestra zvucala prilicno uvjerljivo kad je rekla da ove druge (klamidija, mikoplazme) nemaju! :/
Pitat cu na ipak mikrobioloskom.
Hvala ti za savjet.
jel ti se doktorica cudila kad si sama donijela podloge? Jesi znala da ih nemaju pa si ih isla uzeti sama?
Hvala.
-
re
dali su mi podloge za sve, a moj doktor je znao odnosno kad su mi rekli da ne znaju kad će ih u bolnici dobiti ja sam predložila da pitam na mikrobiološkom i oni su rekli ok, pokušaj
-
Evo samo da se javim, sad kad sam to napokon obavila.
Pisem ovo iskustvo ako mozda netko ima slicnu situaciju, da mu pomogne, ali se dvoumim jeli mu mjesto na forumu Rodilišta, jer se ne radi o rodilištu :? ...
Uglavnom, ja sam zvala 100 puta u vezi tih podloga, prvo ginekologiju, pa zavod pa opet... Sve se svodilo na cekanje kad ce Zavod dobiti podloge i proslijediti ih u bolnicu. Kad sam napokon "naletila" na potvrdnu informaciju, pozurim se u ordinaciju, kad tamo lista cekanja jos od 8.mjeseca! (na kojoj nisam ja jer sam tek zadnja dva tjedna zvala)
Sestra se zali kako dobiju samo 10 tih pologa mjesecno na ukupno 6000 pacijentica :shock: . Buduci da mi je to bilo dosta vazno, ipak sam se vratila na Zavod (mikrobioloski) i uspjela dobiti (kao, zadnji, njihov) paket tih podloga.
Inace bih se morala upisati na listu cekanja za slijedeci mjesec. A onda mozda i ispala s nje jer doktori u takvoj oskudici određuju prioritete...
Eto, nadam se da ce se ovakva situacija u Karlovcu brzo promjeniti na bolje, a u međuvremenu nek vam pomogne ovo iskustvo. Valjda treba biti uporan ili imati malo srece, ne znam.
Hvala vam na savjetima cure.
-
Evo, da podignem iz pepela ovu priču iz Karlovačkog rodilišta koja se u međuvremenu nije nimalo okrenula na bolje :x
Imala sam priliku ležati u rodilištu prije tjedan dana zbog nekih pretraga. Inače, termin mi je 01.06. i imam još kojih 2-3 mjeseca za pripremiti se psihički na sve što me tamo čeka.
Uglavnom, u ovih 7 dana koje sam tamo provela rodilo je desetak žena i sve redom su dobile drip i napravljena im je epiziotomoja i to bez iznimke! Osoblje im je desetkovano: dvije dr. su na komplikacijama, dvoje ih odlazi u privatnike, a "dobra stara" Felix obrisala ime i dalje odlučuje koga iako je u penziji već par mjeseci i radi na ugovo o djelu. Felix obrisala ime je jedina svetla točka tamo i uglavnom su svi zadovoljni njegovim ophođenjem prema rodiljama i njegovom stručnošću.
Stekla sam dojam da tamo nema kompromisa i da će bez ikakvog razmišljanja odbaciti vaše zahtjeve za što prirodnijim porodom (ispravite me ako griješim).
Babinjače su, na svu sreću, i dalje u 24 satnom roominginu sa bebicama, a pomoć pri dojenju dobivate ako to doista želite i ustrajete na tome, ali se na veliko pripremaju i nadomjestci i daje glukoza. To su sve informacije iz druge ruke, pa molim da se jave cure koje su to sve prošle u zadnje vrijeme!
-
Ja sam jučer bila u rodilištu i razgovarala sam sa neonatologinjom i sestrama.
Dobili su Rodine letke o dojenju i autosjedalicama, te letak o neodvajanju u rodilištu.
Da, stanje je teško jer su ostali na jednom liječniku, a i odjel je u lošem stanju (pogotovo kupaonice).
Cilj je opet povratiti titulu bolnica prijatelj-djeteta, no to sigurno neće biti moguće ako se daje adaptirano, a nema nikakve potrebe.
U razgovoru sam spomenula da se mora provoditi isključivo dojenje, pružiti pomoć majkama, omogućiti dojenje bebama koje imaju žuticu, koje su rođene carskim rezom.
Što se tiče nekih rutina tijekom poroda, tu će biti jako teško nešto promijeniti. Ali ja sam optimist, sve više žena počinje zapitkivati o tome može li biti u nekom drugom položaju tijekom trudova (osim ležanja s priključenim CTG-om), a i tijekom poroda, može li izbjeći epi, a i klistir i brijanje. Meni bi to bio dovoljan pokazatelj da nešto moram promijeniti u svojoj rutini i da radim na dobrobiti rodilja (neću reći pacijentica), a ne da meni bude lakše i brže.
-
Cure, mozete li reci nesto o trenutnoj situaciji sa mogucnosti odabira soc.ginekologa u KA? Koji doc. rade ambulantno, moze li se birati (ima li ih koji imaju jos mjesta)? Znam da je prosle godine na Svarci bila samo dr. Stanic (?), ali nemam nikakve novije informacije.
Sorry, ovo nije pitanje o rodilistu, ali radi se o KA, pa se ja "ubacila" s pitanjem.
-
annabell, odeš na ginekološku polikliniku u bolnicu i odabereš ginekologa kojeg hoćeš
sad je novi ulaz (nije više onaj pored ulaza u rodilište), uđeš na glavna vrata poliklinike i ideš na 1.kat, s jedne strane je radiologija, a s druge ginekološka poliklinika
-
curke, ajmo s pitanjima i čavrljanjima na ovaj topic
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...692&highlight=
-
Koga preporucate?
Ovo jos pitanje saljem ovdje a onda se prebacujem, (ili Matilda moze odmah prebaciti) na navedeni topic. Tamo su dogovori oko kave, pa mi se cinilo glupo tako upasti :oops:
Hvala na informacijama :love: