radnih ili vježbenica ima iz svega.
kažem vam ljudi ni m od matematike.
jedino ako nam greškom nisu podijelili knjige.
za engleski su nas upozorili da nisu još stigle, a za matematiku su nas upozorili da kupimo zbirku i radne listiće.
Printable View
radnih ili vježbenica ima iz svega.
kažem vam ljudi ni m od matematike.
jedino ako nam greškom nisu podijelili knjige.
za engleski su nas upozorili da nisu još stigle, a za matematiku su nas upozorili da kupimo zbirku i radne listiće.
Matematika mora ući u osnovni paket.
Mapa za likovni nije u paketu i mora se kupiti.
mi smo u cetvrtak na rodteljskom dobili knjige i radne biljeznice.
kupiti moramo zbirku zadataka iz matematike i mapu za likovni. skola ce naruciti za sve (roditelji su se suglasili oko zbirke), a mi cemo samo donjeti novce.
Pa mapu smo kupovali uvijek - i kad su bile besplatne knjige i kad nisu bile... Isto vrijedi i za dodatne nastavne listiće. Isto je tak bilo prije nekoliko godina kad su udžbenici bili besplatni.
Što se matematike tiče, udžbenik je u osnovnom paketu. Udžbenik koji koriste moja djeca je ujedno i radna bilježnica. Zbirka se MOŽE kupiti odvojeno. Ranijih godina nije bila na popisu udžbenika koji su se tražili, ja sam je kupila mlađem sinu za dodatni rad i požalila jer su u njoj bili lakši zadaci od onih u redovnom udžbeniku (naručivala sam preko interneta).
Tja, vidjet ćemo sutra. Našima su rekli (zapravo postavili obavijest na web stranicu škole) da prvi dan odmah trebaju doći s torbama jer će dobiti udžbenike.
Moj trećaš došao je doma sa svim knjigama, osim zbirke iz matematike, za koju smo znali da je neće dobiti pa sam je već ranije kupila.
I nije dobio vjeronauk :mrgreen: kao ni ostali koji nisu upisani. Oni koji su upisani, dobili su i knjige.
Udžbenik iz engleskog i glazbenog su stigli sa svim popratnim CD-ovima.
Mi smo sve dobili, osim atlasa i zbirke zadataka iz fizike, te kutija za tehnički odgoj i likovnih mapa.
Ali to sam znala da nije u paketu.
Prvi razred, nismo dobili strani jezik i zbirku iz matematike :/
Mi smo za 5. i 7. razred dobili sve, i vjerunauk i oba dva strana jezika, takoder samo nam treba mapa i tehnicki kutija.
Ja sam u metrou kupila ove: http://uredski-materijal.i-mall.hr/o...duca-boja-3941 i samo sa donje strane odrežem višak.
Danas sam ukupno oblijepila 47 što uđbenika što radnih.8-)
Cula sam da se knjige moraju vratiti druge godine BEZ omota. tako da je problem sa ovima jer se ne mogu skinuti. (Radne sam omotala u te .)
I ja isto. Prošlih godina sam naručivala omote u ŠK, pri kupnji knjiga, ali sad mi bogme ne pada na pamet gužvati se u knjižarama zbog 2 omota za knjige iz prirode i društva, koje su takvog formata da ne stanu ni u one samoljepive omote iz Mullera.
Na sreću, sačuvala sam omote od prošle godine, čak su i bili u dosta dobrom stanju.
O vraćanju knjiga nitko ništa nije govorio. A i ne vidim tu nekog smisla, ako iduće godine idu novi udžbenici za sve razrede :?:
Uvijek sačuvam omote od prethodne godine, malo ih popravimo sivom trakom i vozi dalje. Ove godine sam morala kupiti samo 10 novih, a imam tri školaraca.
Ja sam danas uzela u knjizari sve omote, doneses knjige i oni ti ih omotaju. Imaju sve moguce dimenzije omata, cak i one cudne tipa glazbeni. 2kn/kom
Mi svake godine uzmeme nove, ne volim kad su oguljeni i potrgani. A i pitanje je koliko bi dugo takvi potrajali.
I ja sam to namjeravala, ali spasila sam samo omot (jednina) bilježnice iz matematike, ostali su bili za baciti. Omote sam lani kupila samo za bilježnice - svi su se raspali osim tog jednog koji je bio na gotovo novoj bilježnici korištenoj zadnja 2 tjedna.
Knjige i rb umatam u foliju jer jedino mi se to pokazalo dovoljno trajnim da izdrži cijelu školsku godinu. Upravo sam završila s knjigama za obojicu samo za sutra i otpala su mi leđa, ali ne pada mi na pamet zalaziti u knjižaru i naručivati to - tko zna koliko se čeka). OVe godine umatam i bilježnice u koje se piše - dulje potraju i ne rascvjetaju se.
Udžbenike su dobili sve osim stranih jezika (nešto su im krivo isporučili) ali to će stići. Nisam vidjela jedino da su stigle kutije za tehničku kulturu, ali možda to nije dio osnovnog paketa.
mi smo dobili sve, i 2. strani jezik
jedino moramo kupiti mapu za likovni
Mi smo isto dobili sve osim likovne mape i geografskog atlasa. Ipak su uključeni i svi izborni predmeti (3) i svatko je dobio knjige za one koje pohađa.
Što se tiče zbirke, na popisu je jedna , a kako je u sklopu udžbenika i to smo dobili.
Mi smo dobili sve osim matematike. Navodno su im poslali krive pa sad čekamo "prave" knjige. I moramo kupiti zbirku iz matematike i mapu za likovni.
Jel netko zna zašto po zagrebačkim osnovnim školama anketiraju o broju djece u obitelji?
Mi nosmo dobili nikakvu anketu.jos.
A bila sam jucer na informacijama.valjda bi mi uciteljica rekla da zna nesto
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
a na koji način se anketira, mislim ak je za knjige to će učiteljice same bez dece, zna se u školi kolko koga ima doma
bila jučer na dvostrukim informacijama nije bilo niakkve riječi o bilo kakvim knjigama, usput ztadnje je Bandić obeća 8 ak je vjerovati) još 3 godine besplatnih knjiga+ knjige za srednjoškolce iz obitelji 3+
hoce li se knjige kompletno mijenjati? i za osnovnu i za srednje skole?
da li je netko procitao da je negdje objavljeno
sad vidjet će se valjda, pričali su da će neke smanjiti , a onda uvaliti dio na e-knjigama, ko da klinci i sad dovoljno ne vise po kompičima.
Ponukana papirićem i anketom kojeg sam dobila iz OŠ zvala u Gradski ured, Sektor obrazovanja... objašnjeno mi je da besplatni udžbenici za OŠ ostaju (vjerojatno izmjenjeni), a anketa koja se provodi je za djecu u srednjoj školi iz obitelji sa troje i više djece... i čudom se čudi kako sam ja mogla dobiti anketu u OŠ....
Ovo je tek početak, na osnovi prikupljenih podataka vidjelo bi se da li u gradskom proračunu ima novaca za besplatne udžbenike za djecu u srednjim školama...
ali cathy-jeva deca idu u osnovnu, znači i vi ste dobili papiriće?
Pa i moje djete ide u OŠ. Jedno. Drugo kreće tek na jesen, a treće je tek dvije godine.
ZAto mi i nije bilo ništa jasno, pa sam nazvala u Grad.
Ravnatelja u školi ne mogu dobiti već dva dana, na službenom je putu...
Ali žena se stvarno čudila, jer kaže da su oni ankete poslali samo u srednje škole....
Mi smo u srednjoj skoli dobili anketu.
Kao ove godine ce besplatne knjige dobiti srednjoskolci iz obitelji sa troje i vise djece, a od sljedece svi srednjoskolci. To je zadnje sta su nama rekli.
Ne želim te razočarati, već samo napomenuti da to još nije službena odluka. Zato je nigdje niti nema, nije nigdje objavljena. Oni tek žele vidjeti koliko je takve djece, pa će onda odlučiti.
Znam, zato i kazem KAO.
Nama je tako receno u skoli, ne znam sta ce biti dalje.